به گزارش خبرآنلاین از زنجان، اکبر کرامتی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: این استان در تولید حبوباتی مانند لوبیا، عدس و نخود، عملکرد چشمگیری داشته و توانسته رتبه سوم کشور در تولید لوبیا و جایگاه ویژهای در میان ۱۰ استان برتر در تولید عدس و نخود را کسب کند.
کرامتی همچنین با اشاره به ظرفیتهای باغی استان افزود: منطقه طارم و استان زنجان در مجموع رتبه نخست تولید زیتون کشور را در اختیار دارند. همچنین زنجان در تولید زردآلو و فندق رتبه پنجم و در تولید انگور، رتبه هشتم کشور را به خود اختصاص داده است.
در بخش دام و طیور، زنجان با فعالیت ۳۴۸ واحد صنعتی پرورش مرغ، نهتنها نیاز داخلی خود را تامین میکند بلکه بخشی از تولیدات گوشت مرغ را نیز به استانهای دیگر ارسال میکند. همچنین تولید سالانه بیش از ۲۰ هزار تُن محصولات شیلاتی، جایگاه این استان را در این حوزه تقویت کرده است.
براساس برآوردها، ارزش ناخالص محصولات کشاورزی زنجان در سال گذشته از مرز ۳۱ همت گذشته و سهم ۲۳ درصدی در اشتغال استان را به خود اختصاص داده است.
زنجان با داشتن حدود ۷۵۰ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی (معادل پنج درصد از کل اراضی کشاورزی کشور)، علیرغم تنها ۱.۳ درصد از مساحت کل کشور، نقشی فراتر از اندازه خود در امنیت غذایی کشور ایفا میکند.