تاب‌آوری در بحران؛ طراحی امنیتی و خدمات غیرمتمرکز برای آینده‌ای پایدار

خبرگزاری مهر دوشنبه 09 تیر 1404 - 22:27
اراک- دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی گفت: طراحی امنیتی و ارائه خدمات غیرمتمرکز برای آینده‌ای پایدار و مقاوم در شرایط جنگ و بحران امری ضروری است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی کشوری عصر دوشنبه در نشست تحلیل تمدنی عملیات وعده صادق در اراک، اظهار کرد: مفهوم تاب‌آوری به عنوان یک اصل کلیدی در مدیریت بحران‌ها و ایجاد امنیت پایدار معرفی می‌شود. تاب‌آوری به معنای توانایی یک جامعه در مواجهه با چالش‌ها، بهبود شرایط و بازگشت به حالت طبیعی است.

وی افزود: این مفهوم نه تنها بر روی زیرساخت‌های فیزیکی و نظامی متمرکز است، بلکه به تقویت خدمات محلی، حمایت از کسب‌وکارهای کوچک و ترویج فرهنگ همبستگی اجتماعی نیز توجه دارد.

دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی گفت: در شرایط جنگ تحمیلی اسرائیل و آمریکا و تمدن مدرنیته بر علیه جمهوری اسلامی ایران طراحی‌های امنیتی در کنار طراحی‌های نظامی از اهمیت بالایی برخوردار است و ارائه خدمات عمومی به شکل غیر متمرکز یک طراحی امنیتی بی بدیل محسوب می‌شود.

حجت الاسلام کشوری افزود: ارائه غیرمتمرکز خدماتی همانند امنیت (گشت‌های مردمی بسیج محلات)، آب و غذا، سلامت، مسکن و آموزش سطح امنیت جامعه را ارتقا می‌دهد و از حیث پدافند غیر عامل از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی گفت: ممنوعیت ساخت آپارتمان، لایروبی صحیح قنوات، پخت نان در خانه (به ویژه در خانه‌های پیشرفته روستا)، توزیع بذرهای غیرهیبریدی در میان کشاورزان و مردم، نگهداری حیوانات خانگی و تولید غیرمتمرکز مرغ و تخم مرغ از جمله راهکارهای اساسی در راستای ارائه خدمات به شکل غیرمتمرکز است.


دبیر شورای راهبردی الگوی پیشرفت اسلامی، تاب آوری در بحران را در گرو طراحی امنیتی و ارائه خدمات غیرمتمرکز برای آینده‌ای پایدار و مقاوم بیان کرد و گفت: انتظار است فعالان حلقه‌های میانی و شخصیت‌های تمدنی، نقشه ارائه غیرمتمرکز خدمات اساسی را به محوریت منطقه و محله خود آماده و به عنوان مشورت در اختیار مسئولان منطقه‌ای و محلی قرار دهند.

حجت الاسلام کشوری تاکید کرد: این مهم باید مورد توجه ویژه قرار گیرد که پس از اتمام جنگ نباید تجربه دوران سازندگی تکرار شود.

وی با اشاره به بخشی از آیه ۱۲۶ آل عمران《 وَمَا النَّصْرُ إِلَّا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ الْعَزِیزِ الْحَکِیمِ》گفت: نقشه پیشرفت کشور بعد از جنگ باید بر مبنای تمرکز زدایی جمعیتی و ارائه خدمات به صورت غیرمتمرکز طراحی و اجرا شود تا در این راستا نتایج مطلوب حاصل شود.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.