ورزش منظم برای کاهش افسردگی کودکان

همشهری آنلاین سه شنبه 10 تیر 1404 - 00:51
یک بررسی جدید شواهد نشان می‌دهد که ورزش منظم می‌تواند اختلالات خلقی در کودکان و نوجوانان را کاهش دهد و جایگزینی برای داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی باشد.

به گزارش همشهری آنلاین پژوهشگران استرالیایی که یافته‌های این بررسی را در ژورنال انجمن روانپزشکی کودک و نوجوان آمریکا گزارش کرده‌اند، می‌گویند وقتی کودکان در برنامه‌های ورزشی ساختارمند شرکت می‌کنند، اضطراب و افسردگی آنها کاهش می‌یابد.

علاوه بر این، این بررسی نشان داد که علائم اضطراب و افسردگی با انواع مختلف رژیم‌های ورزشی تسکین می‌یابد.

به گفته این پژوهشگران نکته مهم این است که ورزش می‌تواند بدون توسل به داروهایی مانند داروهای ضد افسردگی به بهبود خلق و خوی کودکان کمک کند. آنها می‌گویند بیش از سه چهارم کودکان و نوجوانان افسردگی یا اضطراب را تجربه می‌کنند و والدین ممکن است در یافتن راه‌حل‌هایی موثر برای درمان این موارد با مشکل مواجه شوند.

نتایج این بررسی نشان داد:

  • اضطراب با انجام ورزش‌های مقاومتی با شدت کم، مانند بلند کردن وزنه‌های سبک یا تمرین ملایم با استفاده از دستگاه‌های وزنه‌زنی مداری یا دایره‌ای بهبود می‌یابد.
  • افسردگی بیشتر از طریق ورزش با شدت متوسط در تمریناتی که برنامه‌های هوازی و قدرتی را با هم ترکیب می‌کنند، بهبود یافت.

این پژوهشگران گفتند که بیشترین بهبود در علائم افسردگی در برنامه‌هایی که کمتر از سه ماه طول کشیدند، رخ داد که نشان می‌دهد مزایای ورزش می‌تواند نسبتاً سریع ظاهر شود.

آنها خاطرنشان کردند که کودکان مبتلا به افسردگی و اختلال کم‌توجهی بیش‌فعالی یا ای‌دی‌اچ‌دی بیشترین بهبود به دنبال ورزش را نشان دادند.

کارول ماهر، پژوهشگر ارشد در این بررسی و رئیس گروه پژوهش در ورزش، تغذیه و فعالیت در دانشگاه استرالیایی جنوبی در این باره گفت: «پیام کلیدی این بررسی ساده است: فعال باشید و فعال بمانید. حتی دوره‌های کوتاه‌مدت حرکت می‌تواند تفاوت واقعی در سلامت روان و بهزیستی کودک ایجاد کند.»

نتایج نشان داد که کودکان لزوماً نیازی ندارند هر روز به باشگاه بروند یا ساعت‌های طولانی را صرف ورزش کنند.

یافته‌های این بررسی نشان داد که هیچ تفاوت معناداری بین کودکانی که یک تا سه بار در هفته ورزش می‌کردند و کسانی که بیشتر ورزش می‌کردند، وجود ندارد.

همچنین پژوهشگران دریافتند که هیچ تفاوتی بین کودکانی که جلسات تمرینی آنها کوتاه‌تر یا طولانی‌تر است، وجود ندارد.

این پژوهشگران می‌گویند ورزش باید بخش اصلی مراقبت‌های سلامت روان برای کودکان و نوجوانان باشد، چه در مدرسه، چه در جامعه و چه در محیط‌های بالینی. به گفته آنها برنامه‌های ورزشی کوتاه و ساختاریافته که شامل تمرینات قدرتی یا ترکیبی از فعالیت‌ها هستند، به ویژه از لحاظ کاهش افسردگی و اضطراب امیدوارکننده به نظر می‌رسند، اما صرف ورزش کردن، حتی برای مدت زمان‌های کوتاه، مزایایی از این لحاظ را به همراه خواهد داشت.

منبع: هلث‌دی

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.