چین احتمالاً تا سال 2030 بزرگ‌ترین قطب تولید تراشه در جهان می‌شود

دیجیاتو سه شنبه 10 تیر 1404 - 08:33
چین با پشت سر گذاشتن تایوان، رهبری تولید نیمه‌رساناها را به دست می‌گیرد. The post چین احتمالاً تا سال 2030 بزرگ‌ترین قطب تولید تراشه در جهان می‌شود appeared first on دیجیاتو.

چین ممکن است تا سال 2030 به بزرگ‌ترین قطب تولید تراشه‌های نیمه‌رسانا در جهان تبدیل شود و با داشتن 30 درصد ظرفیت بهره‌برداری جهانی، از تایوان نیز پیشی بگیرد. درحالی‌که تحریم‌های ایالات متحده همچنان مانعی جدی برای دسترسی شرکت‌های چینی به فناوری‌های پیشرفته ساخت تراشه به‌ شمار می‌روند.

پیش‌بینی صعود چین به صدر جدول تولید تراشه تا سال 2030

طبق پیش‌بینی مؤسسه Yole Group، چین تا 2030 با سرمایه‌گذاری‌های گسترده در حوزه تولید داخلی نیمه‌رساناها به بزرگ‌ترین مرکز تولید تراشه در جهان تبدیل خواهد شد. درحال‌حاضر، تایوان با سهم 23 درصدی در صدر تولید جهانی قرار دارد، سپس چین با 21 درصد، کره‌جنوبی با 19 درصد، ژاپن با 13 درصد، آمریکا با 10 درصد و اروپا با 8 درصد قرار دارند. به گزارش Digitimes، این تغییر جایگاه عمدتاً نتیجه تلاش‌های دولت پکن برای خودکفایی در صنعت تراشه است.

صعود چین به صدر جدول تولید جهانی تراشه تا سال 2030

سال 2024، تولید ویفر تراشه‌ها در چین به 8 میلیون و 850 هزار عدد در ماه رسید که نسبت به سال قبل 15 درصد افزایش داشته است. انتظار می‌رود این عدد در سال 2025 به 10 میلیون و 100 هزار ویفر در ماه برسد. چین از طریق راه‌اندازی 18 کارخانه جدید به این رشد دست یافته است؛ برای نمونه، شرکت Huahong Semiconductor، تولیدکننده مستقل ویفر در شانگهای، کارخانه تولید ویفر 12 اینچی خود را در ووشی افتتاح و از ابتدای امسال تولید را آغاز کرده است.

در مقابل، آمریکا بااینکه بزرگ‌ترین مصرف‌کننده ویفر در جهان است و 57 درصد تقاضای جهانی را به خود اختصاص داده، فقط 10 درصد ظرفیت تولید را در اختیار دارد؛ بنابراین بخش بزرگی از نیاز خود را از کشورهای دیگر، مانند تایوان، چین و کره‌جنوبی، تأمین می‌کند. ژاپن و اروپا نیز عمدتاً به تولید داخلی خود وابسته‌اند و کشورهای دیگری مانند سنگاپور و مالزی درمجموع حدود 6 درصد ظرفیت جهانی را در اختیار دارند.

گزارش Yole به پروژه‌های درحال ساخت در آمریکا ازجمله تأسیسات شرکت‌هایی نظیر TSMC، اینتل، سامسونگ و Texas Instruments اشاره‌ای نکرده است. همچنین سطح فناوری کارخانه‌های چینی نسبت به رقبای غربی نیز مشخص نشده، به‌ویژه که تحریم‌های صادراتی آمریکا مانع دسترسی چین به ابزارهای تولید تراشه‌های پیشرفته مانند EDA و لیتوگرافی محسوب می‌شوند.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.