تاثیر ماده موثر فلفل تند بر رده‌های سلولی سرطان روده

بهداشت نیوز سه شنبه 10 تیر 1404 - 09:18

به گزارش بهداشت نیوز، مریم هرمزی با اشاره به اجرای طرح بررسی اثر ات آپوپتوتیک و آنتی اکسیدانی کپسایسین در سلول‌های سرطان کولورکتال بیان کرد: سرطان روده (کولورکتال) یکی از شایعترین و خطرناکترین سرطان‌ها در جهان است که سالانه جان میلیون‌ها نفر را می‌گیرد.

وی اظهار کرد: درمان‌های رایج مانند شیمی درمانی و پرتودرمانی، علاوه بر تأثیرات مثبت، عوارض جانبی شدیدی دارند و از همین رو، پژوهشگران همواره به دنبال ترکیبات طبیعی، کم خطر و موثر برای مهار رشد سلول‌های سرطانی یا تقویت اثر درمان‌های موجود هستند. 

این پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی لرستان ادامه داد: کپسایسین (Capsaicin) ترکیبی شیمیایی است که مسئول طعم تند فلفل‌های تند است، پیشتر مشخص شده بود که این ماده خواص ضدالتهابی، ضد درد مثلاً در پمادهای موضعی و آنتی‌اکسیدانی دارد.

هرمزی اضافه کرد: در سال‌های اخیر، تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده‌اند که کپسایسین ممکن است بر سلول‌های سرطانی نیز تأثیر بگذارد و رشد آنها را مهار کند. 

وی یادآور شد: نتایج پژوهش انجام شده بر روی دو رده سلولی سرطان کولورکتال LS-180 و HCT-116 در محیط آزمایشگاه نشان داد که  کپسایسین باعث تحریک مرگ سلول‌های سرطانی و تقویت سیستم دفاعی بدن می‌شود که شواهد امیدوارکننده‌ای برای مهار رشد سلول‌های سرطانی روده توسط این ماده باشد.

این استاد و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی لرستان  گفت: این پژوهش گام اولیه‌ای در شناخت اثرات ضدسرطانی کپسایسین است اما تبدیل این یافته‌ها به یک روش درمانی مطمئن، نیازمند تحقیقات بیشتر است. تا آن زمان، بهترین راه پیشگیری از سرطان روده، غربالگری منظم، ورزش، پرهیز از مصرف الکل و سیگار، و رژیم غذایی سرشار از فیبر و آنتی ا کسیدان‌هاست.

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.