هوش مصنوعی جدید مایکروسافت در تشخیص بیماری از پزشکان بهتر عمل می‌کند

دیجیاتو سه شنبه 10 تیر 1404 - 11:45
سیستم هوش مصنوعی جدید مایکروسافت از مدل‌های پیشرفته‌ای مانند  o3  شرکت OpenAI استفاده می‌کند. The post هوش مصنوعی جدید مایکروسافت در تشخیص بیماری از پزشکان بهتر عمل می‌کند appeared first on دیجیاتو.

مایکروسافت از سیستم هوش مصنوعی جدیدی پرده برداشت که در تشخیص بیماری و موارد پیچیده پزشکی عملکردی به‌مراتب بهتر از پزشکان انسانی دارد. مایکروسافت این دستاورد را «مسیری به‌سوی ابرهوشمندی پزشکی» توصیف می‌کند؛ از سویی این سیستم نگرانی‌هایی درباره جایگزینی پزشکان ایجاد کرده است.

به گزارش گاردین، واحد هوش مصنوعی مایکروسافت به مدیریت «مصطفی سلیمان» جزئیات پژوهشی جدید و جنجالی را اعلام کرده است. آنها سیستمی را توسعه داده‌اند که فرایند کاری «هیئت پزشکی» از متخصصان را شبیه‌سازی می‌کند؛ این سیستم می‌تواند کارهای پیچیده و طاقت‌فرسای پزشکی را انجام دهد.

هوش مصنوعی مایکروسافت برای تشخیص بیماری

برای آزمایش این سیستم، محققان از بیش از ۳۰۰ مطالعه موردی پیچیده که پیشتر در مجله پزشکی نیوانگلند (NEJM) منتشر شده بود، استفاده کردند. آنها سیستم هوشمندی به نام «ارکستراتور تشخیصی» (Diagnostic Orchestrator) طراحی کردند که با استفاده از مدل‌های زبانی بزرگ مختلف (ازجمله مدل پیشرفته o3 شرکت OpenAI) مانند پزشکان عمل می‌کند: سؤالات هدفمند می‌کند، درخواست آزمایش‌های تشخیصی می‌دهد و درنهایت به تشخیص نهایی می‌رسد.

هوش مصنوعی مایکروسافت برای تشخیص بیماری

نتایج این آزمایش شگفت‌انگیز بود؛ این سیستم هنگامی که از مدل o3 استفاده کرد، توانست بیش از ۸ مورد از هر ۱۰ مطالعه موردی پیچیده را با موفقیت حل کند. در مقابل، پزشکان متخصصی که فردی (بدون دسترسی به همکاران یا منابع دیگر) با همان موارد روبه‌رو شدند، فقط در ۲ مورد از هر ۱۰ مورد به تشخیص صحیح رسیدند.

مایکروسافت ادعا می‌کند این رویکرد، به‌دلیل کارایی بیشتر، از نظر اقتصادی نیز مقرون‌به‌صرفه‌تر است. باوجود نتایج خیره‌کننده، مایکروسافت تأکید می‌کند هدف این فناوری جایگزینی پزشکان نیست، بلکه تکمیل نقش آنهاست. در بیانیه این شرکت آمده: «نقش‌های بالینی پزشکان بسیار فراتر از تشخیص صرف است.»

البته استفاده از شعار «مسیری به‌سوی ابرهوشمندی پزشکی» چشم‌اندازی از تحولی رادیکال در نظام سلامت ترسیم می‌کند. مصطفی سلیمان دراین‌باره گفت: «کاملاً واضح است که در مسیری هستیم که این سیستم‌ها در ۵ تا ۱۰ سال آینده تقریباً بدون خطا خواهند بود. این امر بار سنگینی از دوش تمام نظام‌های سلامت در سراسر جهان برمی‌دارد.»

البته مایکروسافت می‌گوید این فناوری هنوز آماده استفاده بالینی نیست و به آزمایش‌های بیشتری نیاز دارد. 

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.