ارسال ویدیوی 4K از ماه؛ ناسا در مأموریت آرتمیس ۲ ارتباطات لیزری پرسرعت را آزمایش می‌کند

دیجیاتو سه شنبه 10 تیر 1404 - 12:02
ارتباطات لیزری ۱۰ تا ۱۰۰ برابر سریع‌تر از امواج رادیویی سنتی است. The post ارسال ویدیوی 4K از ماه؛ ناسا در مأموریت آرتمیس ۲ ارتباطات لیزری پرسرعت را آزمایش می‌کند appeared first on دیجیاتو.

ناسا با همکاری دانشگاه ملی استرالیا آماده آزمایشی انقلابی در مأموریت آرتمیس ۲ می‌شود: ارسال داده‌ها از ماه به زمین با استفاده از لیزر. این فناوری که ۱۰ تا ۱۰۰ برابر سریع‌تر از امواج رادیویی سنتی است، اگر موفق شود، می‌تواند راه را برای پخش زنده ویدیوی 4K از سطح ماه و ارتباطات آنی با فضانوردان در مأموریت‌های آینده به مریخ هموار کند.

براساس گزارش SciTechDaily، در شرایطی که جهان اوایل سال ۲۰۲۶ در انتظار بازگشت انسان به ماه با مأموریت آرتمیس ۲ است، ناسا روی فناوری مهم ارتباطات نوری یا لیزری برای آینده اکتشافات فضایی کار می‌کند. مهندسان مرکز تحقیقاتی گلن ناسا با همکاری دانشگاه ملی استرالیا (ANU)، مشغول ساخت و آزمایش سیستم فرستنده-گیرنده لیزری مقرون‌به‌صرفه‌اند تا در این مأموریت تاریخی از آن استفاده کنند.

ارتباطات لیزری پرسرعت در آرتمیس ۲ ناسا

بیشتر فضاپیماهای کنونی از امواج رادیویی برای ارسال اطلاعات استفاده می‌کنند که محدودیت سرعت و پهنای باند دارند. اما لیزرها با استفاده از نور مادون قرمز نامرئی می‌توانند داده‌ها را ۱۰ تا ۱۰۰ برابر سریع‌تر منتقل کنند.

ارتباطات لیزری ناسا از ماه

این پیشرفت بزرگ به معنای آن است که در مأموریت آرتمیس ۲، ناسا می‌تواند ویدیوی ضبط‌شده با کیفیت 4K را از فضاپیمای Orion به زمین بفرستد. همچنین داده‌های علمی پیچیده، تصاویر با وضوح بالا و اطلاعات پرواز با این فناوی آنی منتقل می‌شوند. یکی دیگر از مزایای آن نیز ارتباطات صوتی شفاف و بدون تأخیر با فضانوردان خواهد بود.

در این آزمایش، دستگاهی به نام RealTOR نقش کلیدی ایفا می‌کند. محققان ناسا این دستگاه را تقریباً کامل با استفاده از قطعات الکترونیکی تجاری و آماده ساخته‌اند. این رویکرد هزینه‌های ساخت را بدون قربانی‌کردن عملکرد، به‌شدت کاهش می‌دهد.

حین پرواز فضاپیمای اوریون به دور ماه، سیستم ارتباط نوری آن سیگنال‌های لیزری را به زمین ارسال خواهد کرد. هم‌زمان، تیمی از محققان دانشگاه ملی استرالیا در رصدخانه کوه استروملو با استفاده از دستگاه RealTOR تلاش خواهند کرد این سیگنال‌ها را از فاصله صدها هزار کیلومتری دریافت کنند.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.