لزوم تکیه‌ بر توان ملی برای تأمین نیازهای اساسی کشور/از بهبود مدیریت آب تا حمایت شرکت های دانش‌بنیان‌

افکار نیوز سه شنبه 10 تیر 1404 - 12:55
رئیس کمیسیون کمیسیون جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی تاکید کرد:در واقع برای تأمین نیازهای کلیدی به ویژه در حوزه اقتصاد و امنیت غذایی کشور شرکت های دانش بنیان باید در کنار تولید کنندگان قرار گیرند،با تولید سنتی وراندمان پایین نمی توان به‌طور همزمان به تولید مطلوب و امنیت غذایی دست پیدا کرد.

جعفر قادری، نماینده مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با افکارنیوز،در مورد تامین نیازهای معیشتی مردم،گفت: با توجه به اینکه ایران کشوری در معرض فشارها و تهدیدهای خارجی است، لازم است نیازهای اساسی کشور را در داخل تأمین کنیم تا آسیب‌پذیری در برابر محدودیت‌ها و تحریم‌ها کاهش یابد. در بزنگاه‌ها، بهترین راهکار، تقویت خودکفایی در حوزه‌های مهمی همچون غذا و سایر اقلام اساسی و تکیه بر تولیدات داخلی است.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس دوازدهم تأکید کرد: از این رو، باید تأمین نیازهای کلیدی و اساسی به ویژه در حوزه اقتصاد و امنیت غذایی مورد توجه قرار گیرد. بسیاری از تولیدات به طور گسترده توزیع می‌شوند و لازم است موانع موجود برطرف شده و حوزه‌های مرتبط در این فرآیند مشارکت فعال داشته باشند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ضمن ارائه راهکاری مؤثر در این زمینه افزود: تمامی حوزه‌ها و نهادهای مرتبط، همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان باید در کنار تولیدکنندگان قرار بگیرند. البته باید توجه داشت برخی محصولات کشاورزی مصرف بالای آب دارند و اگر همچنان به تولید سنتی با راندمان پایین اصرار داشته باشیم، نمی‌توانیم به‌طور همزمان به تولید مطلوب و امنیت غذایی دست پیدا کنیم. در شرایط کم‌آبی باید به سوی کشت محصولاتی با بهره‌وری بالاتر و مصرف آب کمتر حرکت کنیم تا هم امنیت غذایی و هم تولید اقتصادی به‌صورت همزمان حفظ شود.

وی با بیان اینکه برخی حوزه‌ها و پژوهشکده‌هایی که وابسته به دانشگاه‌ها هستند، باید در کنار تولیدکنندگان قرار گیرند و موجب ارتقاء دانش و بهره‌وری شوند،ادامه داد: در بعضی زمینه‌ها که با ضعف مزیت علمی مواجه هستیم، لازم است مزیت رقابتی ایجاد کنیم. برخی کشورها بدون داشتن مزیت اولیه، با ورود منطقی و هدفمند و استفاده از ظرفیت‌های موجود خود، موفق به ایجاد مزیت رقابتی و فراهم آوردن شرایط امن برای تولیدکنندگان شدند تا در نهایت تولیدکننده بتواند با اطمینان خاطر، نقش خود را در بازار تثبیت کند.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی یادآورشد: در مواردی به دلیل محدودیت‌های منابع آبی، امکان تأمین کامل نیاز برنج کشور در داخل وجود ندارد، می‌توانیم با جایگزینی کشت گندم و محصولات مشابه و همچنین افزایش بهره‌وری، این کمبود را جبران کنیم، این موضوع در خصوص سایر اقلام استراتژیک نیز صادق است؛ به‌طور مثال، در شرایط اقتصادی دشوار، روغن به عنوان پاشنه آشیل شناخته می‌شود که باید نسبت به تأمین آن تدابیر لازم اتخاذ گردد،البته می توان از طریق کشت گلرنگ یا دانه‌های روغنی با نیاز آبی کمتر، نیازهای کشور را تأمین کرد.

 قادری با بیان اینکه تأمین امنیت غذایی در حوزه کاری کمیسیون کشاورزی است،تاکید کرد: کمیسیون کشاورزی در این زمینه تلاش های بسیاری داشته، اما باید جدی‌تر از گذشته به سمت توسعه آبیاری نوین، اجرای طرح‌های آبخیزداری، اصلاح الگوی کشت و ترویج کاشت محصولات کم‌آب‌بَر حرکت کنیم. بر اساس ظرفیت‌های محدود کشور، باید محصولاتی را تولید کنیم که نیاز به آب کمتری دارند. در حقیقت، الگوها و مدل‌هایی وجود دارد که می‌تواند مشکلات فعلی را برطرف کند.

در پایان نایب رئیس کمیسیون اقتصادی خاطرنشان کرد:

برخی شرکت‌ها  تجربه‌های موفقی در این حوزه داشته‌اند. به عنوان نمونه، در مناطقی که پتانسیل تولید موز یا گردو و دانه‌های روغنی مانند زیتون وجود دارد، تولید این محصولات گسترش یافته که همگی نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی و تحقق خودکفایی کشور دارند.

منبع خبر "افکار نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.