بازار اوراسیا به روی ۷۰۰۰ کالای ایرانی باز شد

خبرگزاری مهر سه شنبه 10 تیر 1404 - 13:26
فهرست کامل بیش از ۷۰۰۰ قلم کد تعرفه کالایی مشمول امتیاز تجارت آزاد از سوی اتحادیه اوراسیا به ایران منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، توافق نامه تجارت آزاد میان جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا -روسیه، قزاقستان، بلاروس، ارمنستان و قرقیزستان- از ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ به اجرا در آمده است. در چارچوب اجرای این توافق نامه بیش از ۷۰۰۰ قلم کالا مشمول تعرفه‌های ترجیحی کاهش یا حذف تعرفه گمرکی قرار گرفته اند.

بهره‌مندی از مزایای این توافق‌نامه، مستلزم ارائه گواهی مبدأ مخصوص است که در سامانه ملی گواهی مبدا در اختیار اعضای اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور قرار گرفته است؛ بنابراین صادرکنندگان لازم است این گواهی را در اسناد تجاری خود درج کرده و هنگام صادرات کالا به کشورهای عضو، ارائه دهند.

پس از تطبیق شرایط کالا با مفاد توافق نامه مرحله نهایی دریافت گواهی مبدا از اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور است که موید آن است که بیش از ۵۰ درصد ارزش افزوده کالا در ایران تولید شده و مشمول تعرفه ترجیحی است.

فعالان اقتصادی می‌توانند با وارد کردن ۶ رقم ابتدایی کد تعرفه کالای خود (HS-Code) در آدرس https://cscs.ir/ct3/ وجود کالای مورد نظر خود در فهرست کالاهای مشمول را بررسی کنند.

بازار اوراسیا به روی ۷۰۰۰ کالای ایرانی باز شد

برای مشاهده فهرست کامل کالاهای مشمول به این آدرس مراجعه کنید.

اوراسیا، برگ برنده تجارت خارجی ایران‌

به گزارش مهر، بعد از حدود ۹ سال مذاکره، آخرین گام تجارت آزاد با اوراسیا، برداشته شد و ۱۳ اسفند، رئیس مجلس قانون «موافقت‌نامه تجارت آزاد بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کشورهای عضو آن» را برای اجرا به رئیس‌جمهور ابلاغ کرد و در نهایت از ۲۵ اردیبهشت ماه این موافقتنامه به مرحله اجرا رسید.

این موافقت‌نامه، اولین و کامل‌ترین موافقت‌نامه تجاری ایران است و اجرای آن در طول یک دهه گذشته و هم‌زمان با تشدید تحریم‌های غرب علیه ایران به یکی از مهم‌ترین اهداف اقتصادی کشور در بخش تجارت خارجی بدل شده بود. به ویژه که اجرای موافقت‌نامه تجارت ترجیحی برای ۵۰۰ قلم کالا میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، یک تجربه موفقیت‌آمیز بوده و رویکرد نگاه به شرق و همکاری بیشتر با شرکای منطقه‌ای در شرایط تحریم را تقویت کرد.

، این موافقت‌نامه با هدف تجارت آزاد و با تعرفه صفر حدود هزار قلم کالا نوشته شده است و شامل ۱۱ فصل و یک ضمیمه مربوط به فهرست‌های کالایی دو طرف توافق است. این یک تجربه جدید و البته مهم برای کشور محسوب می‌شود. ایران پیش از این، تجربه امضای موافقت‌نامه تجارت آزاد با سوریه را داشت اما مفاد و ماهیت آن در عمل با تجارت آزاد فاصله داشت. سایر توافقات تجاری ایران از این نوع هم بیشتر شامل موافقت‌نامه‌های ترجیحی با تعداد اقلام و عملکردی محدود بوده است. به همین دلیل بسیاری از فعالان اقتصادی، اجرایی شدن توافق تجارت آزاد با اوراسیا را پیش‌زمینه‌ای برای پیوستن اقتصاد ایران به پیمان‌نامه‌ها و سازمان‌های مهم اقتصادی دنیا مانند عضویت در سازمان تجارت جهانی می‌دانند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.