تاثیر داروهای کاهش وزن در کاهش خطر ابتلا به سرطان‌

بهداشت نیوز سه شنبه 10 تیر 1404 - 16:40

به گزارش بهداشت نیوز، محققان دریافتند افرادی که داروی GLP-۱ مصرف می‌کنند، در مقایسه با افرادی که نوعی داروی دیابت به نام مهارکننده‌های DPP-۴ مصرف می‌کنند، با کاهش ۷٪ خطر ابتلاء به سرطان مرتبط با چاقی و ۸٪ خطر مرگ به هر دلیلی مواجهند.

نتایج نشان می‌دهد زنانی که این داروها را مصرف می‌کنند، ۸٪ خطر ابتلاء به سرطان مرتبط با چاقی و همچنین ۲۰٪ خطر کلی مرگ کمتری دارند. مردان هیچ مزیت آماری معنی‌داری از داروهای GLP-۱ برای سرطان دریافت نکردند.

«لوکاس ماوروماتیس»، دانشجوی پزشکی در دانشگاه نیویورک و محقق ارشد، گفت: «اگرچه چاقی اکنون به عنوان یک عامل مهم و فزاینده سرطان در سراسر جهان شناخته می‌شود، اما هیچ دارویی ثابت نشده است که خطر سرطان مرتبط با چاقی را کاهش دهد.»

ماوروماتیس در ادامه افزود: «مطالعه ما با ارزیابی آگونیست‌های گیرنده GLP-۱، دارویی نسبتاً جدید اما با تجویز گسترده که دیابت، چاقی و بیماری‌های مرتبط را درمان می‌کند، این شکاف را پر می‌کند.»

داروهای پپتید -۱ شبه گلوکاگون (GLP-۱) هورمون GLP-۱ را تقلید می‌کنند که به کنترل انسولین و سطح قند خون کمک می‌کند، اشتها را کاهش می‌دهد و هضم غذا را کند می‌کند.

برای این مطالعه، محققان بیش از ۱۷۰،۰۰۰ فرد چاق - با شاخص توده بدنی BMI)) ۳۰ یا بالاتر- و دیابتی را که بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۳ پیگیری کردند. (BMI تخمینی از چربی بدن بر اساس قد و وزن است.)

محققان گفتند حدود نیمی از افراد درمان را با داروی GLP-۱ و بقیه با داروی DPP-۴ شروع کرده بودند.

این مطالعه نشان داد که داروهای GLP-۱ به طور متوسط خطر ابتلاء به سرطان‌های مری، روده بزرگ، راست روده، معده، کبد، کیسه صفرا، پانکراس، کلیه، سینه پس از یائسگی، تخمدان، آندومتر و تیروئید و همچنین میلوما و مننژیوم‌های متعدد را کاهش می‌دهند.

این مطالعه همچنین نشان داد که داروهای GLP-۱ محافظت بیشتری در برابر سرطان‌های روده بزرگ و راست روده دارند.

محققان گفتند که در بین افرادی که داروهای GLP-۱ مصرف می‌کنند، ۱۶٪ موارد سرطان روده بزرگ و ۲۸٪ موارد سرطان رکتوم کمتر بوده است.

ماوروماتیس گفت: «نتایج ما نشان می‌دهد که داروهای GLP-۱ ممکن است به طور متوسط احتمال ابتلا به برخی سرطان‌ها - به ویژه سرطان‌های روده بزرگ و راست روده - را کاهش داده و میزان مرگ و میر ناشی از همه علل را کاهش دهند.»

با این حال، محققان گفتند که مطالعات بیشتری برای ارائه ارتباط قوی‌تر بین داروهای GLP-۱ و کاهش سرطان مورد نیاز است.

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.