همشهری آنلاین: بسیاری از کارشناسان و رسانهها جنگ ۱۲ روزه اخیر میان تل آویو و تهران را جنگ ایران و اسرائیل مینامند و آن را نبردی میان دو طرف عنوان کردهاند، اما شاید چنین تعریفی خیلی دقیق نباشد و شاید نتوان جنگ میان تل آویو و تهران را صرفا جنگ میان ایران و اسرائیل دانست. در واقع در جنگ اخیر، ایران با ائتلافی از کشورهای غربی مقابله کرد و این نبرد، جنگی تمام عیار میان یک کشور بنام ایران و ائتلافی از کشورها به عنوان متحدان اسرائیل بود. نبردی که در نهایت با تحمیل آتش بس به متجاوزان صهیونیستی و هزینههای جانی و مادی و اقتصادی فراوان به اسرائیل متوقف شده است. این گزارش نگاهی به حمایتها و پشتیبانیهای مختلف از اسرائیل از سوی کشورهای غربی در جریان جنگ ۱۲ روزه علیه ایران خواهد داشت.
بخش اول: عملیات پدافندی ۴ کشور در برابر موشکهای ایران
علاوه بر اسرائیل، حداقل چهار کشور دیگر اذعان کردهاند که در جریان حملات موشکی و پهپادی ایران به اهدافی در فلسطین اشغالی، با سرنگونی موشکها و پهپادهای ایرانی به دفع حمله ایران به اسرائیل کمک کردهاند.
۴ کشور: آمریکا، فرانسه، انگلیس و اردن
بیانیه پنتاگون: پنتاگون تأیید کرده است که نیروهای آمریکایی در خاورمیانه دهها موشک و پهپاد شلیکشده از ایران به سوی اهدافی در اسرائیل را در آسمان عراق، سوریه و یمن رهگیری و منهدم کردهاند.
رهگیری ۷۰ پهپاد و حداقل ۲۵ موشک بالستیک توسط آمریکا: چندین مقام آمریکایی در گفتگو با سیانان تائید کردند که نیروهای آمریکایی در جریان حمله ایران به اسرائیل بیش از ۷۰ پهپاد تهاجمی و حداقل ۲۵ موشک بالستیک را رهگیری و منهدم کردند.
تجهیزات راداری فرانسه در اختیار اسرائیل: سخنگوی ارتش اسرائیل هم اعلام کرده است که فرانسه از جمله کشورهایی است که در دفاع علیه حمله ایران به اسرائیل شرکت داشته است. او افزود که فرانسه فناوری، هواپیما و رادارهای بسیار خوبی دارد و من میدانم که آنها به گشتزنی در حریم هوایی کمک کردند. «سباستین لکورنو» وزیر دفاع فرانسه هم گفته است که ارتش فرانسه پیش از آتشبس در تحرکاتی برای متوقف کردن پهپادهای ایرانی شرکت داشته است.
همیاری انگلیس به اسرائیل: نخست وزیر انگلیس نیز اعلام کرد که این کشور «تعدادی» از پهپادهای پرتاب شده توسط تهران را در جریان حملات به اسرائیل سرنگون کرده است.
کمک اردن: دو منبع امنیتی در اردن گفتهاند که نیروی هوایی اردن دهها پهپاد ایرانی را که به سمت اسرائیل در حرکت بودند، رهگیری و سرنگون کردند.
بخش دوم: مقابله ناتو با ایران
نه فقط کشورهای غربی، بلکه ناتو نیز حمایت خود از اسرائیل در جنگ علیه ایران را اعلام کرده بود.
ناتو در برابر ایران: «الایژا مگنیه»، تحلیلگر سیاسی و خبرنگار جنگ در گفتگو با شبکه الرابعه گفته است که وقتی میگوییم اسرائیل، در واقع از آمریکا و ناتو سخن میگوییم، چون انگلیس و فرانسه هم اعلام کرده بودند که برای محافظت از اسرائیل در برابر موشکهای ایرانی وارد عمل شدند و پادگانها و پایگاههای آمریکا در عراق، سوریه، اردن و مدیترانه بسیج شدند تا به اسرائیل کمک کنند.
کمک ناتو به اسرائیل: رویترز هم در گزارشی اذعان کرد که در جنگ اسرائیل و ایران، ناتو (ارتش مشترک بین اروپا و آمریکا ) به طور گسترده و چشمگیر کمک اسرائیل کرده است.
هشدار ناتو: در میانه جنگ ایران و اسرائیل، لندن اعلام کرد که هرگونه اصابت موشک ایران به پایگاههای آمریکا به منزله حمله به ناتو خواهد بود و ناتو به صورت مستقیم وارد نبرد علیه ایران خواهد شد.
بخش سوم: فهرست بلند حامیان نظامی اسرائیل
اگر زرادخانه بزرگ تسلیحات غربی در اختیار اسرائیل نبود، شاید تل آویو هیچگاه بدنبال خیال خام جنگ با ایران حرکت نمیکرد. در این بخش نگاهی به حامیان نظامی عمده اسرائیل خواهیم پرداخت:
۱.آمریکا: بزرگترین تأمینکننده نظامی رژیم صهیونیستی
واردات حدود دوسوم از کل تسلیحاتی وارداتی رژیم صهیونی از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ از آمریکا
تامین حدود ۶۸ درصد از تسلیحات نظامی اسرائیل از آمریکا
حدود ۲۳ میلیارد دلار هزینه کمکهای نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی طی یکسال گذشته
حداقل ۱۲.۵ میلیارد دلار کمک نظامی مستقیم آمریکا به تل آویو از زمان آغاز جنگ رژیم صهیونیستی با حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳
حداقل ۱۸ میلیارد دلار کمکهای مالی و نظامی به رژیم صهیونیستی در دو سال گذشته
تحویل سلاحهای آمریکا به اسرائیل از تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تا کنون:
۵۷ هزارپوسته توپخانه
۳۶ هزار دور مهمات توپ
۲۰ هزار تفنگ M۴A۱
۱۳ هزار و ۹۸۱ موشک ضد تانک
۸ هزار و ۷۰۰ بمب MK ۸۲ ۵۰۰ پوندی
تامین مهمات، از جمله گلولههای توپخانه، بمبهای ۲۰۰۰ پوندی و مهمات هدایتشونده دقیق
۲. اتحادیۀ اروپا: دومین تامینکننده سلاح صهیونیستها
۲۳کشور اروپایی: تأمین کننده مالی و نظامی رژیم صهیونیستی
تصویب ۶۵۵ مجوز برای صادرات اسلحه به اسرائیل در کشورهای مختلف اروپا طی یک سال گذشته به ارزش کل ۹۴۸ میلیون یورو
بزرگترین تامین کنندگان مالی و نظامی اروپا برای اسرائیل در یکسال گذشته:
آلمان با ۳۲۶ میلیون یورو صادرات اسلحه در صدر
یونان با ۱۸۳ میلیون یورو به عنوان دومین کشور اروپایی
فرانسه با ۱۶۷ میلیون یورو تامین تسلیحات نظامی
رومانی ۵۹ میلیون یورو تامین مالی و نظامی اسرائیل
آلمان
تامین حدود یکسوم از تأمین تسلیحات ورودی اسرائیل تا سال ۲۰۲۴
تسلیحات صادراتی آلمان برای اسرائیل: شامل ناوهای جنگی و زیر دریایی، تامین حدود ده هزار گلوله تانک، صادرات اجزای سیستمهای دفاع هوایی و تجهیزات ارتباطی، ۳۰۰۰ سلاح ضد تانک قابل حمل و ۵۰۰ هزار گلوله برای سلاحهای خودکار یا نیمهخودکار
انگلستان
رکوردار فروش تسلیحات در ۳ ماه گذشته
رکورد فروش: بیشترین میزان فروش تسلیحات طی ۳ گذشته به اندازه کل ۴ سال گذشته
فروش ۱۴۴ میلیون دلار اسلحه به رژیم صهیونیستی از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳
تولید ۱۵ درصد از اجزای هر جنگنده F-۳۵ متعلق به اسرائیل توسط شرکتهای انگلیسی
سایر کشورهای اروپایی
ایتالیا: فروش حدود ۵.۲ میلیون یورو تسلیحات به اسرائیل در سال ۲۰۲۴
جمهوری چک: فروش ۱۵۸ نوع سلاح تهاجمی به اسرائیل در سال ۲۰۲۴،
صربستان: فروش ۲۴ سیستم توپخانه با برد بلند به اسرائیل و ۲۳ میلیون یورو تسلیحات نظامی به اسرائیل تا سپتامبر ۲۰۲۴
بخش چهارم: حامیان سیاسی اسرائیل
نه فقط حمایتهای نظامی و لجستیکی، بلکه برخی کشورهای غربی حمایت سیاسی خود از اسرائیل در جنگ علیه ایران را بارها تکرار کردند:
آلمان: «الکساندر دوبرینت»، وزیر کشور آلمان به صورت رسمی در جریان سفر خود به اسرائیل از حملات اسرائیل علیه ایران حمایت و این حملات را حق مشروع تل آویو توصیف کرد.
چک: «یان لیپاوسکی»، وزیر امور خارجه چک در جریان جنگ علیه ایران مدعی شد که عملیات نظامی اسرائیل به عنوان یک عامل بازدارنده برای جلوگیری از تولید بمب هستهای در منطقه را درک و از آن حمایت میکند.
فرانسه: «ژان نوئل بارو»، وزیر امور خارجه فرانسه بدون محکوم کردن تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران بر حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر هرگونه حمله از سوی ایران تاکید و از آمادگی کشورش برای کمک به تل آویو خبر داده بود.
انگلیس: «کر استارمر»؛ نخستوزیر انگلیس در جریان جنگ ۱۲ روزه، با بیان ایکه این کشور «نگرانیهای شدید» در مورد ایران دارد، گفت از «حق اسرائیل برای دفاع از خود» حمایت میکند.
آمریکا: بدون تردید دولت آمریکا به رهبری ترامپ بزرگترین حامی اسرائیل در جنگ علیه ایران در همه زمینهها از جمله در حوزه سیاسی بود و سفیر آمریکا در سازمان ملل جنگ اسرائیل علیه ایران را جنگی عادلانه توصیف کرد.
استرالیا: وزیر خارجه استرالیا، «پنی وونگ»، جنگ اسرائیل علیه ایران را دفاع مشروع تل آویو توصیف کرد.
نیوزلند: «وینستون پیترز» وزیر امور خارجه نیوزیلند در جریان جنگ اخیر، حمایت خود از اقدامات اسرائیل در برابر ایران را اعلام کرد.
کانادا: کانادا یکی از اعضای گروه هفت بود که بیانیه حمایت از جنگ اسرائیل علیه ایران را امضا کرد و نخست وزیر این کشور نیز به صراحت حمایت سیاسی خود از اسرائیل را اعلام کرد.