به گزارش خبرنگار مهر، کامران فرمان پور شامگاه سهشنبه در شورای حفاظت از منابع آب لرستان با اشاره به تأثیر کمآبی در حوزه محیطزیست لرستان، اظهار داشت: ما الان در رودخانه «کشکان» شاهد فاجعه زیستمحیطی هستیم، تمام ذخیرههای ژنتیکی و جانوری ما در خطر هستند.
وی با اشاره به اینکه زمانی به طور مثال در برخی از رودخانههای استان شاهد زیست «مارماهی» بودیم، الان ما دیگر این گونه را نداریم، افزود: عدم رعایت الگوی کشت، استفاده از موتور تلمبهها در مسیر رودخانهها بهصورت مجاز و غیرمجاز، عدم رعایت حق آبه زیستمحیطی و… از جمله معضلات امروز محیطزیست در استان به شمار میآید.
مدیرکل حفاظت از محیطزیست لرستان، افزود: تخریب و اتلاف آبزیان را الان ما در رودخانههای استان شاهد هستیم.
فرمان پور با بیان اینکه در بخش «بیرانوند» شاهد کشت محصول برنج هستیم، چالهها و گودالهایی به عمق پنجمتر تا ۱۰ متر برای اراضی و باغات در این منطقه کنده شده است، گفت: ذخایر ژنتیکی لرستان با این اقدامات با خطر جدی مواجه شدهاند.
وی بیان داشت: به وضعیت خشکسالی و تنش آبی در لرستان واقف هستیم، اما هر سال شاهد کشت محصولات آبدوست، استفاده از موتور تلمبههای غیرمجاز و… هستیم.
مدیرکل حفاظت محیطزیست لرستان، تأکید کرد: در حوزه خسارات زیستمحیطی ما مطالبهگر هستیم، باید حق آبه زیستمحیطی استان درست رهاسازی شود نه به نفع برنجکار.