همزمان با اجرای اصلاحات اقتصادی و اداری در لبنان، فشار غرب برای خلع سلاح حزب الله بیش از پیش شده است. فشارهایی که در صورت تمکین، مشروعیت دولت نورسیده لبنان در جامعه این کشور را به شدت تضعیف خواهد کرد.
با وجود این فشارها، شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزبالله لبنان چندی پیش با تأکید بر مخالفت با خلع سلاح مقاومت اظهار کرد: «اشغالگری موقتی است، اما آزادی پایدار میماند و خاک لبنان همچنان شریف و آزاد باقی خواهد ماند». او در عین حال تأکید کرد که حزبالله در موضع دفاعی قرار دارد و سلاح آن برای دفاع، از سرزمین و آینده نسلهاست.
با این حال آمریکا یک ضربالاجل برای دولت لبنان تعیین کرده تا هر چه سریع تر، در مورد توافق خلع سلاح حزبالله واکنش نشان دهد. فشارها برای خلع سلاح حزب الله در واقع به منزله رفع تهدید از رژیم صهیونیستی و احتمالاً تسهیل پیوستن لبنان به عادی سازی روابط با صهیونیست ها است که این روزها در قالب «صلح ابراهیم» بار دیگر بر زبان ها افتاده است.
همزمان با این تحولات، دولت لبنان قریب ۶ ماه است اصلاحات اقتصادی و اداری خود را آغاز کرده که برخی ناظران، این اصلاحات را به مثابه پاکسازی سازمانهای دولتی از نیروهای متصل به حزب الله ارزیابی میکنند.
با وجود نتایج حاصل از انتخابات شهرداریها و شوراهای شهر در لبنان که عمدتاً به نفع حزبالله و جریانات موتلف حزب الله بود، به نظر میرسد در صورت تمکین دولت به فشار آمریکایی ها و صهیونیستها و خلع سلاح این جنبش، مشروعیت سیاسی دولت در لبنان کاهش پیدا کند و بار دیگر دولت در عروس خاورمیانه را در موقعیت اضطرار و بیثباتی قرار دهد.
از سوی دیگر با توجه به اینکه حزبالله تنها نیروی نظامی حافظ تمامیت ارضی لبنان طی بیش از ۴ دهه گذشته بوده، خلع سلاح آن، به مثابه آغاز دور جدیدی از تعرض صهیونیست ها به خاک این کشور و تبدیل لبنان به حیاط خلوت عملیاتهای نظامی اسرائیل خواهد بود.