به گزارش همشهری آنلاین، در مواقع اضطراری، دسترسی به غذاهای تازه و امکانات پخت و پز محدود میشود. در چنین شرایطی، داشتن فهرستی از خوراکیهای سبک، مقوی و بدون نیاز به یخچال، میتواند یک نجاتبخش واقعی باشد. این خوراکیها باید به راحتی قابل حمل و نگهداری باشند، انرژی لازم برای فعالیتهای روزمره را تامین کنند و مواد مغذی ضروری برای حفظ سلامتی را در اختیار بدن قرار دهند.
انتخاب این خوراکیها نیازمند دقت و برنامهریزی است. باید به ماندگاری، ارزش غذایی، سهولت مصرف و سازگاری با شرایط محیطی توجه کرد. در این میان، غذاهای سنتی ایرانی با ترکیبات ساده و مغذی، میتوانند گزینههای مناسبی برای قرار گرفتن در این فهرست باشند. غذاهایی که با کمترین امکانات و مواد اولیه در دسترس، قابل تهیه هستند و میتوانند انرژی و آرامش را در شرایط سخت به ارمغان بیاورند.
با ما همراه باشید تا در این مطلب، تعدادی از این خوراکیهای ارزشمند را به شما معرفی کنیم. خوراکیهایی که نه تنها در شرایط اضطراری، بلکه در سفرها، پیکنیکها و فعالیتهای خارج از منزل نیز میتوانند همراه شما باشند و نیازهای غذاییتان را به بهترین شکل تامین کنند.
آب دوغ خیار
این غذای سبک معمولا در بخشهای مختلف کشور از جمله تهران، قزوین، شیراز و خراسان تهیه میشود. مواد مورد نیاز آن شامل دوغ، نان خشک، خیار، سبزی، کشمش بوده و قابل دسترسی است. همچنین نیاز به پختن ندارد و در هوای گرم و یا قطعی برق میتوان آن را تهیه کرد.
کلهجوش
غذای کله جوش معمولا در استانهای اصفهان و کردستان مشتاقان خاص خود را دارد. کشک خشک، نعنا، پیاز از جمله مواد مورد نیاز برای پخت آن است. شما میتوانید آن را بر روی شعله ملایم و یا منقلهای پخت قرار دهید تا آماده شود. این غذا دارای کالری زیاد برای روزهای متمادی است.
کاچی
غذایی که در مناطقی همچون یزد، اصفهان و خراسان تهیه شده و مواد مورد نیاز آن آرد گندم، روغن، شکر یا نبات و زرد چوبه است. این غذا را بر روی شعله هیزم و با تفت دادن آرد و اضافه کردن آب جوش میتوان تهیه کرد. کاچی غذایی مقوی و انرژی زاست و در صورت ضعف بدن بهترین انتخاب است.
اشکنه
این غذای سبک در تمامی کشور علاقهمند دارد و میتوان در دو نوع با تخم مرغ و بدون آن تهیه کرد. مواد لازم برای تهیه اشکنه شامل پیاز، سیب زمینی، تخم مرغ، آرد و زردچوبه است. آن را میتوان با جوشاندن آب در درون ظرفی فلزی و بر روی شعله آتش تهیه کرد. مواد گفته شده را کافی است در آب جوش ریخته و تا در سریعترین زمان آماده شود.
این غذا به سوخت کمی برای آماده شدن نیاز دارد و مغذی و ارزان بودن از جمله ویژگیهای آن است.
بلغور پخته
بلغور پخته از جمله غذاهای بومی مناطق خراسان و کرمانشاه است. بلغور گندم، نمک و پیاز از جمله نیازمندیها برای پختن آن است. معمولا با شعله کم و زمان پخت طولانی قابل انجام است. از ویژگیهای آن وجود فیبر بالا و سیرکنندگی آن است.
سیبزمینی تنوری
معمولا پختن سیبزمینی یکی از لذت بخشترین غذاهاست. این غذا در بیشتر مناطق کشور و بین افراد مختلف از طوایف متفاوت خواهان دارد. شما میتوانید آن را در خاکستر آتش و یا روی ذغال آماده کنید. این ماده غذایی، راحتترین غذا برای شرایط جنگی و بحرانی است.
باقلواش پلو
در منطقه آذربایجان غذای سبکی با نان خشک، برنج، کره ویا روغن تهیه میشود که به راحتی در قابلمه آن را دم میکنند. از جمله ویژگیهای آن استفاده از نان بیات ومانده است؛ همچنین با مقدار کمی از این غذا میتوان بدن را برای مدت طولانی سیر نگهداشت.
قروت
قروت هم از جمله غذاهایی است که میتوان در شرایط بحرانی آن را آماده کرد. این نوع غذا معمولا در مناطق خراسان، بیرجند و سیستان تهیه میشود. مواد لازم برای آن شامل کشک خشک، نان، نعناع خشک و پیاز داغ است. میتوانید کشک را در آب گرم ریخته و نان را درون آن تلیت کرد. این نیاز به پخت زیادی ندارد و بسیار سیرکننده است.
دلمه نان خشک
این غذای بدون گوشت، جزو غذاهای سنتی مناطق آذربایجان و کردستان است و مواد لازم برای تهیه آن نان خشک خیس خورده، سبزی، گردو و پیاز داغ است. دلمه نان خشک به صورت بخارپز تهیه شده و فرد را برای مدت طولانی سیر نگه میدارد.