رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور از توزیع ۳۸ هزار و ۸۰۰ جعبه تخم نوغان در سال جاری خبر داد

خبرآنلاین چهارشنبه 11 تیر 1404 - 13:15
سهم ایران از تولید ابریشم جهان حدود یک درصد است که این میزان کشور ما را حائز رتبه هشتم در این حوزه کرده است. با توجه به ظرفیت‌های بالقوه کشور در این صنعت، نوغانداری می‌تواند به عنوان یک راهکار مؤثر در توسعه پایدار اقتصادی و اشتغال‌زایی در مناطق روستایی مطرح باشد.

«حبیب‌الله رضادوست» رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور  در گفتگو با خبرنگارخبرآنلاین گیلان از توزیع ۳۸ هزار و ۸۰۰ جعبه تخم نوغان در سال جاری خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود که امسال حدود هزار و ۳۶۰ تُن پیله تر ابریشم برداشت شود که ارزشی بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان برای نوغانداران به همراه خواهد داشت. توزیع گسترده تخم نوغان در ۳۱ استان کشور رضادوست با اشاره به توزیع ۳۸ هزار و ۸۰۰ جعبه تخم نوغان در سال جاری افزود: این میزان تخم نوغان میان نوغانداران در تمامی ۳۱ استان کشور توزیع شده است. وی ادامه داد: استان‌های گیلان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گلستان و مازندران به ترتیب رتبه‌های اول تا پنجم تولید پیله ابریشم را در کشور دارند. رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور با اشاره به پیش‌بینی تولید ۱۳۶۰ تن پیله تر ابریشم در سال جاری، اضافه کرد: این میزان تولید می‌تواند درآمدی بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان برای نوغانداران به همراه داشته باشد.

توزیع نهال توت اصلاح‌شده میان نوغانداران رضادوست همچنین از توزیع ۳۸۰ هزار اصله نهال توت اصلاح‌شده میان نوغانداران در سال جاری خبر داد و افزود: برنامه داریم تا سال آینده این میزان را به ۷۰۰ هزار اصله افزایش دهیم. وی درباره قیمت خرید پیله تر ابریشم گفت: قیمت تضمینی خرید پیله تر ابریشم ۳۴۴ هزار تومان تعیین شده است، اما بخش خصوصی در حال خرید پیله با قیمت توافقی بین ۴۸۰ تا ۵۰۰ هزار تومان است که ۵۰ درصد بیشتر از نرخ تضمینی است. چالش‌های تعرفه واردات نخ ابریشم رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور با اشاره به مشکلات تعرفه واردات نخ ابریشم، اضافه کرد: متأسفانه تعرفه واردات نخ ابریشم پایین است و انتظار داریم این تعرفه به بالای ۲۵ درصد برسد تا از تولید داخلی حمایت شود.

وی همچنین افزود: در بحث تولید تخم نوغان، واردات به صورت یارانه‌ای انجام می‌شود که این امر می‌تواند به تولید داخل کمک کند. رضادوست در پایان تأکید کرد: با افزایش تعرفه واردات و حمایت از تولید داخلی، می‌توان به توسعه پایدار صنعت نوغانداری کشور امیدوار بود. با همه ظرفیت‌ها و دستاوردها، نوغانداری برای رسیدن به جایگاه اصلی خود نیازمند ایجاد زیرساخت‌هایی چون صنایع فرآوری پیله به نخ، حمایت تعرفه‌ای از تولید داخلی، افزایش قیمت تضمینی و ترویج این حرفه در بین جوانان روستایی است. تنها با تحقق این اقدامات می‌توان امیدوار بود که رشته ابریشم گیلان، بار دیگر با قدرت به بافته‌های رنگارنگ زندگی روستاییان بازگردد و راهی مطمئن برای توسعه اقتصادی و اشتغال پایدار فراهم آورد.

48

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.