مدیریت اقتصادی دفاع مقدس ۱۲ روزه؛ الگویی برای آینده

صدا و سیما چهارشنبه 11 تیر 1404 - 15:08
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: برخی از عملکرد‌های حوزه کشاورزی طی دفاع مقدس ۱۲ روزه آنچنان چشمگیر بود که به وضوح ثابت شد با فعالیت جهادی می‌توان بسیاری از موانع در مسیر پیشرفت را به سرعت رفع کرد.

** مدیریت اقتصادی دفاع مقدس 12روزه؛ الگویی برای آینده
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا عباسی با قدردانی از اقدامات مثبت و اثرگذار دستگاه‌ها و فعالان عرصه تولید و تامین محصولات کشاورزی و مواد غذایی طی دفاع مقدس ۱۲ روزه تصریح کرد: برای نمونه کافیست به عملکرد دستگاه‌های ذیربط با تامین نهاده‌ها اشاره کنم که در این ایام با تسهیلاتی که فراهم کردند، باعث شدند نهاده‌های وارد شده که در بندر دپو شده و طبق روال عادی ممکن بود حتی تا شش ماه معطل بماند، به سرعت ترخیص شده و در اختیار صنایع کشاورزی و غذایی قرار گیرد.

نماینده کرج، فردیس و اشتهارد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تحریریه کشاورزی خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه با ورود سازمان‌هایی مانند برنامه و بودجه و بانک مرکزی و اقدامات جهادی صورت گرفته، بسیاری از موانع اداری به سرعت رفع شد، اظهار داشت: ما از همه مجموعه‌هایی مثل برنامه و بودجه یا بانک مرکزی که به موقع پای کار آمدند و در روندی قانونی امور را تسهیل کردند خواهش میکنیم که در شرایط غیر جنگی هم این لطف را به بخش کشاورزی داشته باشند تا با همکاری و هماهنگی با وزارت جهاد کشاورزی که تنها یک بخش از این زنجیره است، امنیت غذایی پایداری برای کشورمان فراهم شود.

عباسی با اشاره به برخی اختلاف نظر‌ها و مشکلاتی که در گذشته باعث تاخیر یا توقف اجرای برنامه‌ها می‌شد، اظهار داشت: گاهی به عنوان مثال قیمت گندم تعیین می‌شود و مجلس هم آن را در ردیف بودجه قرار می‌دهد، اما در ادامه روند، برای پرداخت پول گندمکاران به مشکل بر می‌خوریم؛ اما تجربه اخیر نشان داد که می‌شود یک سری موانع را بدون زیرپا گذاشتن قانون برداشت و امور را تسهیل کرد.

وی افزود: مثلا اگر قرار است که دامپزشکی و یا سازمان حفظ نباتات یا استاندارد آزمایشاتی انجام بدهند، حتما انجام بدهند ولی این را تسهیل کنند و این گونه نباشد که یک محموله‌ای در گمرک به دلیل کندی روند امور اداری سه ماه چهار ماه پنج ماه معطل بماند.

عباسی تصریح کرد: حتی ما در سال‌هایی داشتیم ۵ میلیون تن نهاده در بندر دپو شده داشتیم، اما در همان زمان تولید کنندگان ما و دامداران ما نهاده نداشتند که دام و طیور را تغذیه کنند؛ بنابر این خواهش من این است که همانند دوران دفاع مقدس ۱۲ روزه، در شرایط دیگر هم نهاد‌ها و سازمان‌های مربوطه با فعالیت جهادی به انجام امور بپردازند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: اصلی‌ترین دلیل این که ما در روز‌های تجاوزگری وحشیانه دشمن کمبود جدی در زمینه محصولات اساسی نداشتیم این بود که به اندازه نیاز کشور از قبل آماده سازی کرده بودیم و ضمن خودکفایی در تولید محصولات اساسی، ذخایر راهبردی محصولات وارداتی نیز همواره تکمیل نگه داشته شده بود.

وی با بیان اینکه دشمن امیدوار بود در شرایط جنگی، به تقاضای کاذب جامعه دامن بزند تا امنیت روانی و غذایی را از بین ببرد، اظهار داشت: الحمدلله مردم همراهی کردند و شرایط را به درستی تشخیص دادند. دستگا‌های مختلف به ویژه وزارت جهاد کشاورزی و مجموعه‌های مربوطه آن نیز که در این قسمت باید تلاش می‌کردند، به خوبی پای کار آمدند و دیدیم که در یکی از پر تنش‌ترین و هیجانی‌ترین تقابل‌های جهان، اغلب فعالیت‌ها در ایران روال عادی داشت.

عباسی با تاکید بر اینکه اصل خودکفایی باید همواره مورد توجه ما باشد، تصریح کرد: از این به بعد باید تلاش کنیم که امنیت غذایی پایدار را چه برای شرایط جنگی و چه غیرجنگی داشته باشیم و در این زمینه، مدیران ارشد و دستگاه‌های اجرایی نیز باید همانند عموم مردم، مسئولیت پذیر بوده و راهبری و مدیریت عرصه تولید تا مصرف را به بهترین شکل انجام دهند.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.