کارین کنیسل زمانی به صدر اخبار راه یافت که رییس جمهور روسیه را به عروسی خودش در سال 2018 دعوت کرد. 5 سال بعدتر او به سنت پترزبورگ نقل مکان کرد.و حالا روزنامه گاردین به دیگر زوایای جالب زندگی این سیاستمدار حاشیه برانگیز و حال و هوای کنونی زندگیش پرداخته است.
به گزارش عصر ایران و به نقل از گاردین برای سالها اهالی سیبرسدورف در اتریش به صورت دوستانه در کنار مشهورترین ساکن این شهر یعنی خانم کنیسل زندگی کردندالبته گهگاهی یکی از همسایه ها از بوی اسبهای اصصبل او گله می کرد. و غرولندهایی در مورد کمبود روحیه اجتماعی او ابراز می شد و او خیلی دوست داشت که در مورد همه چیز اعم از رویدادها و مراسم محله نظر بدهد اما حتی یک بار هم به محافل همسایه ها نپیوست تا کبابی بپزد یا در انجام مراسم مختلف به اهالی یاری برساند.
کارین کنیسل یک تازه وارد از وین بود. او برای بیش از 2 دهه در سیبرسدورف زندگی کرده بود و در یک آپارتمان کم کیفیت زندگی می کرد تا اینکه خانه ای ویلایی را در نزدیکی میدان مرکزی شهر خرید. او به عنوان یک دیپلمات رده پایین به آنجا نقل مکان کرده بود و سپس تبدیل به یک روزنامه نگار آزاد شد و سپس شروع کردن به تدریس روابط بین الملل در برخی از مهم ترین موسسات آموزشی اتریش. برای یک دوره کوتاه او همچنین در شورای محله هم عضو شد.
سپس در سال 2017 کنیسل وزیرخارجه اتریش شد. این یک انتصاب ناگهانی بود و همه اهالی شهر را شگفت زده کرد. اما وقتی اهالی شهر شروع به اندیشیدن در این زمینه کردند دیدند این انتصاب خیلی هم غیرمنطقی نیست. کنیسل واقعا یک تافته جدابافته یود که همیشه کارهای عجیب و غیرقابل انتظار می کرد و حرفهای عجیب می زد. شما هرگز کاملا نمی دانستید که مقصد بعدی او کجاست چرا نباید چنین آدمی وزیر خارجه اتریش شود؟
اما وقوع یک حادثه برای گربه خانم کنیسل درست قبل از تحویل گرفتن پست وزارت خارجه نام او را به صدر اخبار برد یا حداقل این چیزی است که فرانتس پورشیتز معاون شهرداری سیبرسدورف به یاد می آورد. یک روز ظاهرا بدون هیچ پیش زمینه ای کنیسل ادعا کرد که یک نفر در شهر از عمد گربه عزیزش را کشته است و از همه بدتر آنکه جسد این گربه بیرون در خانه ی کنیسل باقی می ماند.
به قول کنیسل همین نکته نشان می دهد که اهالی شهر با او مخالف بودند و از او نفرت داشتند. همه از عشق او به حیوانات باخبر بودند. او چند تا جوجه سگ گربه و یک اصطبل کوچک دارای چند اسب پونی بود. به نظر هیچ چیز بیشتر او را از وقت گذرانی با حیوانات خوشحال نمی کرد و حالا یکی از این حیوانات را کشته بودند.
کنیسل هرگز در مورد انگیزه قاتل این گربه حرفی نزد اما پورشیتز اعتقاد دارد که احتمالا کنیسل تصور کرده علت این قتل همکاری اخیر او با حزب راستگاری افراطی آزادی بوده است. اگر واقعا او این گونه فکر می کرد این خیلی منطقی به نظر نمی رسید. بسیاری از اهالی سیبرسدورف به احزاب محافظه کار دست راستی رای می دهند. پورشیتز گفت هیچ تیوری توطیه ای علیه او وجود نداشت به وضوح این فقط یک حادثه بود ما گربه کش نیستیم. او این حرف را وقتی ما با هم بیرون خانه ی نیسل سال پیش ایستاده بودیم ولی حسی از عدم باور در چهره اش دیده می شد.
کنیسل فردی نبود که پورشیتز و بسیاری از اهالی شهر ارتباط با او را دوست داشته باشند. حالا مدتی است عمده شهرت او بخاطر دعوت از ولادیمیر پوتین به مراسم عروسی خودش در سال 2018 است جایی که که او حتی با پوتین والس رقصید. تا آن زمان در حدود یک سال ریاست او بر وزارت خارجه کنیسل به عنوان آدمی حاشیه ای و نه چندان مهم شناخته می شدو حالا با وایرال شدن رقصش با پوتین او به یک شرمساری بین المللی تبدیل شد.
در میانه سال بعد او دیگر وزیر خارجه نبود و بعد هم به فرانسه و سپس لبنان سفر کرد و در پایان در روسیه مستقر شد. او در آنجا مدیر رصدخانه ژیوپلتیک موسسه گورکی در دانشگاه سنت پترزبورگ بود. او به طور مرتب در رسانه های دولتی روسیه حضور می یافت و در این رسانه ها عنوان می کرد که اتحادیه اروپا از سقوط حکومت قانون رنج می برد.
او یک ستایشگر پوتین است و در یک مصاحبه که در سال 2023 با بی بی سی انجام داد پوتین را این گونه توصیف کرد: او باهوش ترین جنتلمن دنیاست و تاکید من بر کلمه جنتلمن است و من در عمرم فقط چندتایی جنتلمن دیده ام.
یک دلیل برای اینکه ماجراهای نیسل برای اتریش شرمساری به دنبال داشت این است که توجهات افکار عمومی به روابط پر رونق بلندمدت اتریش با روسیه جلب شد. و این 3 سال بعد از حمله تمام عیار روسیه به اوکراین است و چیزی است که بسیاری از ناظران امور انتظار آنرا نداشتند.
قانون اساسی اتریش 9 میلیون نفری دولت این کشور را ملزم می سازد که در روابط بین الملل بی طرفانه رفتار کند و به عنوان یک میانجی بین غرب و شرق رفتار کند. اما منتقدان این کشور این قانون را به عنوان بهانه ای می بینند که به اتریش کمک می کند تا به شیوه ای کاسب کارانه به دنبال منافع خود باشد.
آنتوان شخووتسوف مدیر مرکز صداقت دموکراتیک در اتریش می گوید: اتریش دلیلی نمی بیند برای اینکه رفتار خودرا تغییر دهد زیرا این شرایط کاملا برای آنها مفید است.
این موسسه به بررسی تاثیر کشورهای خودکامه می پردازد. روسیه از نظر حجم سرمایه گذاری خارجی در اتریش رتبه دوم را دارد.
حالا از اواخر سال گذشته کارین کنیسل شغل جالبی را برای خود پیدا کرده است که یک جورایی در حیطه علایق اصلی پوتین هم هست او سفیر محافظت از ببرهای سیبری است است . رسانه های دولتی در دسامبر سال گذشته از او مصاحبه جالبی را منتشر کردند که می گفت:
در اروپا به خرسها گرگها و ببرها به دیده منفی نگریسته می شود اما در روسیه آنها بخشی از زندگی ما هستند برای همین من عاشق زندگی در روسیه هستم.