موش‌ها مشغول سانسورند | شرق الاوسط: ۴۸۰ ساختمان در تل‌آویو، بمباران شدند

همشهری آنلاین پنج شنبه 12 تیر 1404 - 07:24
واقعینت این است که صهیونیست‌ها علاوه برآنکه در مورد میزان خسارت موشک‌های ایران، سانسور شدید اعمال می‌کردند، بلکه در موارد خاص و به خاطر میزان خساراتی که متحمل شدند، دست به سانسور ‌زده‌اند.

به گزارش هشمهری آنلاین، فرهیختگان نوشت: ۱۴ ژوئن، ایران مغز هسته‌ای رژیم صهیونیستی را در جنوب تل‌آویو در منطقه رحووت هدف قرار داد. اگرچه رسانه‌های ایرانی از همان لحظات اولیه هدف قرار دادن مؤسسه تحقیقاتی وایزمن، اذعان داشتند که ضرباتی جدی به این مؤسسه وارد شده، اما مقامات صهیونیستی تا بعد از توقف جنگ، اخبار و اطلاعات در مورد میزان خسارات این مؤسسه را سانسور می‌کردند، اداره سانسور مستقیماً به سانسور اخبار و اطلاعات در مورد خسارات وارد شده می‌پرداخت، رسانه‌های صهیونیستی می‌گفتند یکی از علل سانسور «هراس آن‌ها از هدف قرار گرفتن دوباره این مراکز بود» اما واقعیت آن بود که صهیونیست‌ها علاوه برآنکه در مورد میزان خسارت موشک‌های ایران، سانسور شدید اعمال می‌کردند، در این مورد خاص و به خاطر میزان خساراتی که متحمل شدند، دست به سانسور ‌زده‌اند. وایزمن یکی از جدی‌ترین مراکزی است که در این حملات، مورد خسارت قرار گرفته اما این تنها خسارتی نیست که صهیونیست‌ها در این حملات متحمل شدند، پیش از این در گزارش «۳۰ زخم کاری به اسرائیل» به خسارت‌هایی که به مناطق استراتژیک و نظامی اسرائیل وارد شده بود، اشاره کردیم. حالا با پایان جنگ، رسانه‌ها و مقامات صهیونیستی به مرور به خسارت‌ها و آسیب‌هایی که در موج‌های عملیات وعده صادق ۳ متحمل شدند، اشاره کردند، اظهاراتی که صحبت‌های مقامات ایران در مورد خسارت به زیرساخت‌های رژیم را تأیید می‌کند. در میان این خسارت‌ها، کاری‌ترین ضربه به مؤسسه وایزمن وارد شده، مؤسسه‌ای که در ظاهر یک مرکز تحقیقاتی اما در واقعیت به ارتش اسرائیل برای موفقیت در جنگ‌ها و کشتار جمعی، خدمت می‌کرد.

خسارت نیم میلیارد دلاری به وایزمن

وایزمن، یک مؤسسه تحقیقاتی معمولی نبود؛ از همان سال‌های ابتدایی اشغال اراضی فلسطین، فعالیت خود را شروع کرد و تجهیزاتش را در اختیار ارتش صهیونیستی قرار داد. بعد از آن کمیته مرکزی این مؤسسه همه کارکنان و دانشجویان این مؤسسه را به عنوان سرباز ثبت کرد. دانش آموختگان وایزمن، بعد از آموزش در این مرکز آموزشی در مراکز امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل مثل «پایگاه ۸۲۰۰»، «راکتور اتمی دیمونا» و «شرکت رافائل» که به طراحی و ساخت موشک‌ها و سپرامنیتی اسرائیل می‌پرداختند، مشغول به فعالیت می‌شدند. این مؤسسه فناوری‌هایی را تولید می‌کرد که به جنگ و کشتار جمعی ختم می‌شد، مثل تولید «زره‌های فوق سبک برای سربازان»، «تولید حسگرهای کوانتومی برای ناوبری بدون جی‌پی‌اس و کشف تونل‌ها»، «تولید سیستم‌های رمزنگاری مقاوم در برابر کامپیوترهای کوانتومی آینده» ایران این مؤسسه با این قابلیت‌ها را در روز ۱۵ ژوئن هدف حملات «دقیق» موشکی قرار داده است. اگرچه رسانه‌های صهیونیستی بعد از هدف گرفتن این مؤسسه اطلاعاتی در مورد میزان خسارت‌های وارد شده به وایزمن اطلاعاتی منتشر نکردند، اما بازدید نتانیاهو از وایزمن تقریباً ۵ روز بعد از این حمله، نشان از سطح اهمیت هدف قرار دادن آن داشت، البته تصاویری هم که در جریان این بازدید منتشر می‌شد، در یک برآورد کلی اثبات می‌کرد که خسارت‌های زیادی به این مؤسسه وارد شده است.

در دو روز گذشته، «الون هاین»، رئیس این مرکز تحقیقاتی، میزان خسارت وارد شده به وایزمن را ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار، اعلام کرد. او البته به سانسور اخبار و اطلاعات در مورد هدف قرار گرفتن این مؤسسه هم اشاره کرد و گفت: «اداره سانسور نظامی، اجازه تصویربرداری نمی‌دهد، چراکه نمی‌خواهد دشمن به اطلاعاتی درباره این سایت‌ها، جهت آغاز حملات تازه دست پیدا کند.» هاین به جزئیات دقیق از خسارت وایزمن اشاره نکرد. او هم به اصول اداره سانسور پایبند ماند، اما گفت: «این مرکز دو بخش داشته که یک بخش مسکونی و بخش دیگر، علمی بوده است و موشک‌های ایران، بخش بزرگ‌تر و مراکز علمی و قلب تپنده مؤسسه را مورد اصابت قرار دادند.» مجری کانال ۱۳ رژیم صهیونیستی هم می‌گوید که نه تنها وایزمن، بلکه بسیاری از پایگاه‌های ارتش و نقاط استراتژیک مورد هدف قرار گرفته اما سانسور، اجازه انتشار آن‌ها را نمی‌دهد.» مجری کانال ۱۳ در ادامه بیان می‌کند که ساکنان سرزمین‌های اشغالی با وضعیتی مواجه شدند که متوجه دقت بمباران و میزان خسارت‌های وارد شده به سایت‌ها توسط موشک‌های ایران نشدند.

یورونیوز: سکوت رسانه‌ای اسرائیل نشان می‌دهد حملات ایران دقیق بوده است

«وایزمن اگرچه به ظاهر یک نهاد علمی است اما نقش نظامی و راهبردی برای اسرائیل دارد و در عمل بخشی از زیرساخت امنیت ملی اسرائیل به شمار می‌رود.» علاوه بر رسانه‌های صهیونیستی، یورونیوز فارسی هم به کارکرد و علت هدف قرار گرفتن این مؤسسه اشاره کرده است. این رسانه کارکردهای امنیتی و نظامی وایزمن را اینطور شرح داده است:

«۱. توسعه سامانه‌های پیچیده نظامی با تکیه بر هوش مصنوعی برای تحلیل داده‌ها و هدایت نبرد.

۲. پیشرفت در فناوری‌ها، پهپادها و سامانه‌های خودران، ابزارهای پیشرفته ردگیری الکترونیک، جنگ الکترونیک و اختلال در سامانه‌های دشمن.

۳. ابزارهای پیشرفته ردگیری الکترونیک، جنگ الکترونیک و اختلال در سامانه‌های دشمن.

۴. پژوهش در زمینه انرژی هسته‌ای و درمان‌های میدانی برای مجروحان جنگی.

۵. رمزگذاری ارتباطات نظامی در محیط‌های درگیری.

۶. فناوری‌های ناوبری جایگزین جی‌پی‌اس در مناطق جنگی.» یورونیوز به این موضوع هم اشاره می‌کند که هدف قرار گرفتن این مؤسسه با ۲۵۰۰ پژوهشگر و کارمند و داشتن بیش از ۳۰ مؤسسه علمی، بعد از هدف قرار گرفتن مراکز و تأسیسات هسته‌ای و ترور دانشمندان هسته‌ای ایران، در لیست اهداف ایران، قرار گرفته است. این رسانه، علت سکوت رسانه‌های اسرائیلی را حملات دقیق ایران و آسیب جدی به این مؤسسه دانسته «این سکوت رسانه‌ای می‌تواند بیانگر نوعی آسیب‌پذیری زیرساخت‌های حساس اسرائیل در برابر حملات دقیق و هدفمند را به نمایش بگذارد.»

و در انتها هم می‌گوید: «این حمله نه تنها ضربه‌ای فیزیکی به زیرساخت‌های علمی اسرائیل محسوب می‌شود، بلکه بُعد نمادین و سیاسی آن هم می‌تواند تأثیراتی جدی در سطح بین‌المللی ایجاد کند.»

خسارات پالایشگاه بازان بازان را برای همیشه متوقف می‌کند؟

یک روز بعد از هدف قرار گرفتن وایزمن، ایران، پالایشگاه بازان که ۷۰ درصد فرآورده‌های سوختی رژیم صهیونیستی را تأمین می‌کند، هدف قرار داد. شهردار حیفا حالا و بعد از توقف جنگ، جزئیات بیشتری در مورد آنچه به سر اسرائیلی‌ها آمده، بیان کرده است. «ینایاهاو» گفت که «بعد از این حمله فعالیت پالایشگاه متوقف شده بود» و به آن‌ها هم «اجازه بازدید و بررسی میزان خسارت‌ها» داده نشده بود اما بعد از آنکه برای بازدید به این پالایشگاه رفته «آلودگی شدیدی را در منطقه» دیده است «هیچ کمکی را از مرکز دریافت» نکرده و «هیچ طرحی هم برای تخلیه این تأسیسات یا کیفیت انجام آن» به آن‌ها داده نشده بود.

او گفت در جریان بازرسی‌ها به این نتیجه رسیده که «حضور گروه «شرکت بازان» و پالایشگاه، بسیار خطرناک است و جان ساکنان شهر را تهدید می‌کند.» بعد از هدف قرار گرفتن این پالایشگاه‌، اختلافات و انتقاد به شرکت بازان ادامه دارد. علاوه بر «ینایاهاو» رئیس انجمن محیط زیست اسرائیل هم گفت که ساکنان سرزمین اشغالی حیفا «امروز بار دیگر بهای گستاخی غیرمسئولانه گروه‌های شرکت بازان را پرداخت کردند... دیگر جایی برای این شرکت در قلب جمعیت حیفا وجود ندارد... بازسازی و ترمیم پالایشگاه باید به سرعت متوقف شود.» در حالی که رسانه‌های صهیونیستی گزارش داده بودند، بازان چند ماه دیگر فعالیت خود را از سرخواهد گرفت، به نظر می‌رسد، موج انتقادات، شروع فعالیت این پالایشگاه را با چالش همراه خواهد کرد.

ادامه جنگ وضعیت را برای اسرائیل سخت‌تر می‌کرد

«شاید جنگ به موقع تمام شد. در مقایسه با هزینه، ارزش این را نداشت که ادامه پیدا کند.» کسری ناجی، خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی این جملات را به نقل از خبرنگار جروزالم پست در کنار ساختمان‌هایی که به خاطر اصابت موشک‌های ایران تخریب شده بودند، گفت. او در گزارشش به این موضوع اشاره می‌کند که محلی که در آن قرار دارد «در روز چهارم و ساعات اولیه جنگ، مورد اصابت یکی از موشک‌های ایران قرار گرفت. خرابی‌ها زیاد است. اینجا یکی از محلاتی بوده که مورد اصابت قرار گرفته است. خرابی گسترده است و این یکی از مسائل عمده این جنگ دوازده روزه بود.» و در ادامه هم به گزارش روزنامه جروزالم پست اشاره کرد و گفت «روز گذشته یکی از خبرنگاران جروزالم پست نوشته بود که شاید جنگ به موقع تمام شده بود، برای اینکه به جایی رسیده بودند که هدف‌های کوچک‌تر را می‌زدند و به نظر می‌رسد، در مقایسه با هزینه شاید ارزش این را نداشت و این جنگ شاید به موقع متوقف شد.»

وزارت دارایی بودجه نمی‌دهد نظامیان اعتراض می‌کنند

شرق الاوسط دومین روزنامه فرامنطقه‌ای عرب در گزارشی، به خسارات اسرائیل به نقل از منابع آگاه گزارش داد که بیش از ۴۸۰ ساختمان در تل‌آویو، بمباران شدند. این رسانه هم به سانسور شدید خرابی‌ها و خسارات در اسرائیل اشاره کرد و نوشت: «در طول جنگ ۱۲ روزه، اسرائیل سکوت رسانه‌ای شدیدی را اعمال کرد و رسانه‌های اجتماعی و سنتی را از انتشار هرگونه اطلاعات، عکس یا ویدئویی مربوط به مکان‌هایی که موشک‌های ایرانی، فرود آمده‌اند یا میزان خسارتی که وارد کرده‌اند، منع کرد.» شرق الاوسط روایتی از وکیل ذخیره ارتش صهیونیستی منتشر کرد و نوشت: «باید حقیقت در مورد خساراتی که ایرانی‌ها به ما وارد کردند، گفته شود. آن‌ها بسیاری از سایت‌ها را با دقت مورد اصابت قرار داده‌اند و هزینه آن بالا بوده است.» با این حال درخواست غرامت ۱۸ میلیارد دلاری ارتش نشان می‌دهد، میزان و حجم خسارات وارد شده به صهیونیست‌ها سنگین و قابل توجه بوده است. این وضعیت اختلافاتی میان وزارت جنگ اسرائیل و وزارت دارایی ایجاد کرده است. منابع وزارت جنگ اسرائیل می‌گویند، وزارت دارایی حاضر به خرید و تکمیل موجودی موشک‌های «آرو» که تقریباً تمام شدند، نیستند، همچنین وزارت دارایی پاداش‌های آن را هم پرداخت نکرده است، حتی بودجه‌هایی را که بین کمیته مشترک وزارتخانه دارایی و جنگ هم تنظیم شده بود تعلیق کرده است. این موارد نشان می‌دهد، خسارت‌های مالی گسترده، فضای سیاسی اسرائیل را هم دچار التهاب و آشوب کرده است.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.