به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، وزارت بهداشت غزه در گزارش آماری روزانه خود اعلام کرد، شمار شهدای جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه به ۵۷۱۳۰ نفر و تعداد مجروحان نیز به ۱۳۵۱۷۳ نفر رسیده است.
بر اساس گزارش شبکه خبری العربی، در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۸ شهید و ۵۸۱ زخمی به بیمارستانهای غزه منتقل شدهاند. همچنین، تعداد زیادی از قربانیان همچنان زیر آوار یا در خیابانها باقیماندهاند و بهدلیل تداوم حملات، نیروهای امدادی قادر به رسیدگی به آنها نیستند.
وزارت بهداشت غزه همچنین اعلام کرد طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۲ شهید و بیش از ۴۹ زخمی از میان فلسطینیان گرسنه که در صف دریافت غذا بودند به بیمارستانها منتقل شدند.
این وزارتخانه اعلام کرد، در مجموع شمار شهدای فلسطینی در صف دریافت غذا به ۶۵۲ تن و شمار زخمیها به ۴۵۳۷ نفر رسیده است.
تنها از تاریخ ۱۸ مارس ۲۰۲۵ تا کنون، ۶۵۷۲ تن شهید و ۲۳۱۳۲ نفر هم زخمی شدهاند.
هنوز نزدیک به ۱۴ هزار فلسطینی در نوار غزه نیز مفقود و زیر آوار هستند.
سازمان ملل: رژیم صهیونیستی دستور کوچ اجباری ۸۰ هزار فلسطینی دیگر را در خانیونس صادر کرد
سازمان ملل متحد اعلام کرد که رژیم اشغالگر صهیونیستی با صدور دستوری جدید، ۸۰ هزار نفر از ساکنان محلههایی در شهر خانیونس در جنوب نوار غزه را به کوچ اجباری وادار کرده است.
استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، در نشست مطبوعاتی خود اعلام کرد تاکنون حدود ۸۵ درصد از اراضی نوار غزه یا تحت دستورهای تخلیه اجباری قرار گرفتهاند یا در محدودههای نظامی اعلامشده توسط ارتش اشغالگر واقع هستند؛ امری که عملاً دسترسی غیرنظامیان به کمکهای انسانی را فلج کرده و مانع بزرگی برای فعالیت امدادگران در رساندن کمک به نیازمندان شده است.
دوجاریک همچنین تصریح کرد که از زمان فروپاشی آتشبس در ماه مارس گذشته، حدود ۷۱۴ هزار فلسطینی یکبار یا چندین بار از خانههای خود به اجبار کوچانده شدهاند. با این وجود، در چهار ماه گذشته حتی یک محموله کمکرسانی در حوزه سرپناه و اقامتگاههای موقت به نوار غزه وارد نشده است.
بر اساس ارزیابیهای میدانی شرکای بشردوستانه سازمان ملل، ۹۷ درصد از آوارگان مجبورند شبها را در فضاهای باز و بدون هرگونه پناهگاهی به سر ببرند؛ شرایطی که نشانگر بحرانی انسانی بیسابقه و نقض آشکار حقوق بینالملل از سوی رژیم اشغالگر است.
هشدار سازمان بهداشت جهانی نسبت به خطر سیستم بهداشت و درمان در غزه
سازمان بهداشت جهانی هشدار داده است که سیستم بهداشتی در نوار غزه به دلیل کمبود سوخت با خطر توقف کامل روبهرو است ، چرا که هیچگونه انتقال سوختی از حدود بیش از ۱۲۰ روز به نوار غزه انجام نشده است.
این سازمان همچنین تأکید کرد که این کمبود سوخت منجر به توقف عملیات بشردوستانه، از جمله مراقبتهای بهداشتی شده که باعث شد بیمارستانها در آستانه فروپاشی باشند.
سازمان عفو بینالملل نیز اعلام کرد که رژیم صهیونیستی از گرسنگی دادن عامدانه به غیرنظامیان فلسطینی به عنوان حربه جنگی علیه فلسطینیان در نوار غزه استفاده میکند.
عفو بینالملل همچنین تاکید کرد که روایتهای ساکنان غزه دال بر این است که «مراکز توزیع کمک بشردوستانه غزه» در کنار کوچاندن اجباری و بمباران پیاپی به عاملی برای جان باختن نظامیان بدل شده است.
این سازمان ادامه داد که رژیم صهیونیستی درخواست کمک را به تلهای مرگبار برای مردم گرسنه فلسطین در نوار غزه تبدیل کرده است.
سازمان عفو بینالملل تاکید کرد بایستی کشورها برای رفع محاصره و توقف فوری کشتار جمعی در غزه بر رژیم اشغالگر فشار بیاورند و حمایتهای نظامی از تلآویو متوقف و مسئولان آن نیز باید تحریم شوند.
در همین راستا، آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اعلام کرد که باید ارسال کمکها به مردم غزه به روشی ایمن و شرافتمندانه انجام شود و برای همگان قابل دسترس باشد.
آژانس آنروا خواستار انجام تحقیقات درباره شهید و زخمی شدن ملت فلسطین در حین تلاششان برای دریافت وعده غذایی از مراکز توزیع کمکها در غزه شد.
رژیم صهیونیستی همچنان به حملات خود علیه مردم بیدفاع غزه ادامه میدهد.
شایان ذکر است که رژیم یاغی از زمان فروپاشی آتشبس شکننده در ماه مارس، جنگ خود علیه غزه را از سر گرفته است. نیروهای ارتش به بسیاری از مناطق نوار غزه، به ویژه در جنوب، پیشروی کردهاند و خواستار تخلیه مناطق وسیعی در شمال شدهاند. ارتش اشغالگر تهدید کرده است که در غزه میماند و از مناطق جدیدی که از مارس تصرف کرده و محاصرهای خفقانآور بر کمکهای غذایی و پزشکی اعمال کرده است، عقبنشینی نمیکند.