گرامیداشت شهدای علمی و نظامی در محرم، تعهدی عاشورایی است

خبرگزاری مهر پنج شنبه 12 تیر 1404 - 19:51
قم- عضو مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم گفت: یادآوری شهدای هسته‌ای و فرماندهان نظامی در ایام محرم، صرفاً تشبیهی نمادین نیست، بلکه جلوه‌ای از همان روح عاشورایی در زمان معاصر است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام و المسلمین محمودی بعد از ظهر پنجشنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اهمیت محتوایی عزاداری‌های ایام محرم، اظهار کرد: در نگاه دینی و انقلابی، بزرگداشت یاد شهدای علمی و نظامی کشور در محرم و عاشورا، امری صرفاً نمادین یا احساسی نیست، بلکه برخاسته از یک حقیقت عمیق و ریشه‌دار در مکتب عاشورا است.

وی با بیان اینکه محرم تنها یادآور یک واقعه تاریخی نیست، افزود: عاشورا مکتبی زنده و تمدن‌ساز است؛ مدرسه‌ای که در آن، مفاهیمی چون ایستادگی در راه حق، مبارزه با ظلم، و فداکاری در راه دین به عنوان ارزش‌های بنیادین شناخته می‌شوند و از این منظر، یادآوری شهدای علمی و نظامی امروز، پیوندی اصیل با روح حماسه عاشورا دارد.

محمودی با اشاره به شهدای عرصه علم و فناوری گفت: همان روحی که در وجود یاران باوفای امام حسین (ع) شعله‌ور بود، امروز در دل و جان شهدایی چون دکتر فخری‌زاده، دکتر مینوچهر، شهید عباسی و سایر دانشمندان و فرماندهان شهید ما زنده است. گناه این شهدا چه بود؟ دستیابی به فناوری پیشرفته سوخت هسته‌ای، تولید رادیودارو برای نجات جان بیماران، و تلاش برای استقلال علمی کشور.

وی تصریح کرد: دشمن همان دشمن است، تنها ابزارهایش تغییر کرده‌اند. اگر روزی سپاه یزید با شمشیر و نیزه مقابل جبهه حق ایستاد، امروز همان جبهه با ابزارهایی چون ترور، تحریم، جنگ ترکیبی و هجمه رسانه‌ای در برابر ملت ایران صف‌آرایی کرده است.

عضو مجمع نمایندگان طلاب با رد برخی شبهات در خصوص طرح نام شهدا در مراسم مذهبی، ابراز کرد: برخی می‌پرسند آیا مطرح‌کردن نام شهدای هسته‌ای و فرماندهان نظامی در هیئات مذهبی، موجب سیاسی‌شدن این مجالس نمی‌شود؟ پاسخ روشن است؛ این پرسش ناشی از تصور نادرستی است که میان دین و سیاست دیوار کشیده و آن‌ها را دو مسیر جداگانه می‌داند. در حالی که حقیقت عاشورا، اوج سیاست دینی و مقاومت در برابر سلطه‌گری بود.

محمودی با تفکیک میان سیاست‌زدگی و سیاست‌آگاهی توضیح داد: سیاست‌زدگی یعنی استفاده ابزاری از دین برای کسب قدرت که امری مذموم است، اما سیاست‌آگاهی، یعنی شناخت ظلم و دفاع از مظلوم که وظیفه‌ای دینی و انسانی است و ریشه در عاشورا دارد. باید میان این دو تمایز قائل شد.

وی در پایان با اشاره به فرماندهان برجسته کشور همچون سردار سلامی، سردار باقری، سردار حاجی‌زاده و سایر شهدای عرصه نظامی و علمی گفت: این شخصیت‌ها را باید یاران صادق حسین زمان دانست؛ همان‌گونه که شهید فخری‌زاده و سایر شهدای علمی، پرچمداران جهاد علمی در عصر ما بودند. زنده نگه داشتن یاد و راه این شهدا، استمرار مسیر عاشورا در روزگار ماست.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.