امنیت مردم‌ پایه؛ افتخار سیستان و بلوچستان

خبرگزاری مهر جمعه 13 تیر 1404 - 11:14
زاهدان - امنیت در استان سیستان و بلوچستان، امنیتی مردمی و مردم‌پایه است که بر پایه‌ی مشارکت عمومی، غیرت ملی و باورهای دینی شکل گرفته است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، عباس نورزائی: در تاریخ معاصر کشور، پیشمرگان کرد همواره به‌عنوان نماد امنیت‌آفرینی در کردستان شناخته شده‌اند، نیروهایی برآمده از بطن مردم که سینه‌ی خود را سپر هجمه‌ی دشمنان کرده‌اند.

امنیت مردم پایه که بر پایه غیرت ملی و باورهای دینی شکل گرفته است

این الگو، در سیستان و بلوچستان نیز با رنگ و بویی بومی و اصیل نمود یافته است. امنیت در این خطه، امنیتی مردمی و مردم‌پایه است که بر پایه‌ی مشارکت عمومی، غیرت ملی و باورهای دینی شکل گرفته است؛ نه تحمیل صرف قدرت. این نوع امنیت نشان‌دهنده‌ی توانمندی و آگاهی جمعی مردم محلی است که در کنار نهادهای امنیتی، مسئولیت حفاظت از سرزمین خود را بر عهده می‌گیرند.

عشایر بلوچ، سردمداران امنیت سیستان و بلوچستان

در این سرزمین، عشایر بلوچ و فرزندان مؤمن‌شان، در قالب بسیج عشایری و دسته‌های رزمی مردمی، با تمام توان در خط مقدم دفاع از امنیت حضور یافته‌اند. آن‌چه این حرکت‌ها را ماندگار و مؤثر ساخته، اعتماد متقابل میان مردم و نهادهای امنیتی، و همکاری‌های گسترده‌ی مردمی در شناسایی و مقابله با پنهان‌گاه‌های اشرار، قاچاق‌چیان، معاندین و جاسوسان است. این هم‌افزایی، شاه‌کلید امنیت پایدار منطقه بوده است.

نقش مهم و تعیین کننده زنان سیستان و بلوچستان در تأمین امنیت پایدار

از این میان، زنان فهیم و متعهد بلوچ نیز، هم‌چون سایر بانوان کشور، نقش تعیین‌کننده‌ای داشته‌اند؛ مادرانی که فرزندان‌شان را نه‌تنها برای درس و دانش، بلکه برای دفاع از دین و وطن روانه‌ی میدان‌های جهاد کرده‌اند. این مشارکت، تنها یک پدیده‌ی اجتماعی نیست، بلکه یک سرمایه‌ی راهبردی برای کشور محسوب می‌شود.

با این حال، همان‌گونه که در هر جامعه‌ای ممکن است، اندکی معدود در اثر فریب، فشار یا طمع، راه خودباختگی در پیش گیرند و در صف دشمنان ملت قرار گیرند. اما این اقلیت نباید چهره‌ی سراسر فداکاری مردم منطقه را مخدوش سازد؛ مردمی که وطن را نه صرفاً خاک، که مادر، ناموس و بخشی از هویت دینی و ملی خود می‌دانند.

فرصت بازگشت برای معدود فریب خوردگان

از همین رو، امروز بیش از هر زمان دیگری، انتظار می‌رود که همان معدود فریب‌خوردگان نیز با بازگشت به آغوش ملت و جبران گذشته، بار دیگر در صف دفاع از میهن قرار گیرند. چرا که اگر کسی با صداقت و پشیمانی بازگردد، ملت او را می‌بخشد و تاریخ هم فرصت جبران و آبرومندی را از او دریغ نخواهد کرد.

آرامشی که نشان از انسجام و همبستگی فارس و بلوچ، شیعه و سنی است

در نهایت، امنیت و آرامش در سیستان و بلوچستان نشان‌دهنده‌ی همبستگی و انسجام مردم در برابر چالش‌ها و تهدیدات است. این همبستگی نه تنها به قدرت نظامی نیاز دارد، بلکه به عزم و اراده‌ی قوی مردم نیز وابسته است. بنابراین، باید همواره بر اهمیت تقویت همکاری‌های مردمی و نهادهای امنیتی تأکید کنیم و فراموش نکنیم که امنیت پایدار، به‌ویژه در مناطق مرزی، نیازمند مشارکت فعال تمامی اقشار جامعه است. با تحکیم این روابط و ایجاد فضای اعتماد، می‌توان آینده‌ای روشن و امیدوارکننده برای نسل‌های آینده ساخت.

در پایان باید یادآور شد که دشمن صهیونیستی و تروریستی ایران، تاب تحمل امنیت و آرامش پایدار در استان سیستان و بلوچستان را ندارد و تمام تلاش خود را می‌کند تا از فرصت دو مذهبی و دو قومیتی این استان برای ایجاد آشوب استفاده کند؛ اما زهی خیال باطل....

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.