به گزارش خبرنگار مهر، در سالروز نهم محرم روز تاسوعای حسینی، خیابانها و میادین اصلی قم به ویژه مسیرهای منتهی به حرم مطهر حضرت معصومه (س) مملو از دستههای عزاداری سینهزن و زنجیرزن بود که با شور و شکوه خاصی به سوگواری پرداختند.
حضور جوانان با لباس سقایی و مشکهای آب در مسیر حرکت دستهها به یاد علمدار و سقای دشت کربلا، بر فضای معنوی دستههای عزاداری افزود.
مراسم عزاداری در حرم مطهر حضرت معصومه (س) از صبح تاسوعای حسینی بهعنوان محور تجمعات مذهبی شهر قم در شبستان امام خمینی (ره) با سخنرانی علما و مرثیهخوانی ذاکران اهلبیت (ع) برگزار شد و هزاران نفر از مردم قم و زائران دیگر شهرها در این مراسم شرکت کردند.
از نخستین ساعات روز نهم محرم، حرکت دستههای عزاداری از نقاط مختلف شهر به سمت حرم حضرت معصومه (س) آغاز شد.
عزادارانی از کشورهای مختلف مانند افغانستان، پاکستان و عراق نیز با آئینهای خاص خود، در دستههای عزاداری به حرم مطهر حضرت معصومه (س) مشرف شدند و به عرض تسلیت پرداختند.
صدها ایستگاه صلواتی، نذورات خود را در مسیرهای اصلی دستهجات و نیز اقسانقاط شهر قم توزیع میکنند و با آب و چای و شربت از زائران و عزاداران حسینی پذیرایی میکنند.
مراسم عزاداری در دفاتر و بیوت مراجع عظام تقلید برگزار شد و خطبا و ذاکرین از واقعه عاشورا و مصیبت روز دهم گفتند.
همزمان با ظهر روز تاسوعا با توقف دستههای عزاداری، نماز جماعت ظهر در شبستان امام خمینی (ره) حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) برگزار شد.
گفتنی است آئین مقتلخوانی نیز صبح عاشورا در صحن آستان مقدس حضرت معصومه (س) و برخی حسینیهها و تکایا در قم برپا میشود.
مراسم ورود نمادین کاروان شمر و عمر بن سعد به کربلا، شب تاسوعا در میدان آستانه برگزار خواهد شد که هر ساله با استقبال چشمگیر مردم مواجه میشود.
مراسم نمادین آتش زدن خیمهها نیز، طبق سنت همهساله، پس از اقامه نماز ظهر عاشورا، در ابتدای بلوار پیامبر اعظم توسط کربلاییهای مقیم قم و گروه تعزیهخوانی برگزار میشود که در این آئین، صحنههایی از شهادت امام حسین (ع)، یاران باوفایش و اسارت اهلبیت (ع) بازآفرینی میشود.
دسته عزاداری طویریج نیز پس از برپایی این مراسم به سمت حرم مطهر کریمه اهل بیت (ع) برگزار میشود.