نگرانی از افزایش خرید خانه و زمین توسط اسرائیلی‌ها در قبرس

شمال نیوز شنبه 14 تیر 1404 - 15:50
افزایش خرید خانه و زمین توسط اسرائیلی‌ها در قبرس به‌ویژه بعد از جنگ با ایران، نگرانی‌های بسیاری در محافل سیاسی این کشور ایجاد کرده است.
نگرانی از افزایش خرید خانه و زمین توسط اسرائیلی‌ها در قبرس

محافل سیاسی قبرس نسبت به خرید زمین‌های این کشور توسط اسرائیل، به‌ویژه پس‌از جنگ ایران هشدار داده و خاطرنشان کردند، خرید این زمین‌ها در نزدیکی زیرساخت‌های حیاتی و مناطق حساس، تهدید ملی جدی برای قبرس محسوب می‌شود.

 

«استفانوس استفانو»، دبیرکل حزب چپ‌گرای «آکل»، بزرگ‌ترین حزب معارض قبرس می‌گوید، اسرائیلی‌ها بدون‌نظارت درحال خرید زمین در کشورمان هستند، اسرائیل درحال اشغال قبرس است.

 

هشدارهای حزب آکل، دومین حزب بزرگ قبرس با انتقادات گسترده مقامات اسرائیلی و رسانه‌های عبری مواجه شده و مانند همیشه آنها، این حزب را به یهودستیزی متهم کردند.

 

«پولیتیس»، از معروف‌ترین روزنامه‌های قبرس نیز در گزارشی تحت‌عنوان «سرزمین موعد دیگری در راه است، چرا یهود  قبرس را می‌خرند؟» به افزایش خرید زمین توسط اسرائیل در قبرس می‌پردازد و می‌گوید: «اسرائیلی‌هایی پس‌از جنگ با ایران، به خرید خانه و زمین هجوم آورده‌اند.»

 

استفانو ۲۰ ژوئن در یکی از کنفرانس‌های حزبش درباره خطر یهود هشدار داد و گفت: «خطر بزرگی در راه است، درحال از دست‌دادن کشورمان هستیم.»

 

نگرانی او تنها به خرید اراضی قبرس توسط اسرائیلی‌ها محدود نمی‌شود، او می‌گوید: «اسرائیلی‌ها اقدام به تأسیس مدارس و کنیسه‌های صهیونیستی در محله‌های یهودی‌نشین، در کنار خرید مراکز اقتصادی مهم و اراضی وسیع به‌شکلی سازمان‌یافته کرده‌اند.»

 

حزب آکل با انتشار چندین پست هشدارآمیز مانند «اسرائیل جدید» و «کشور جدیدی که توسط اسرائیل اشغال می‌شود» دولت قبرس را به‌خاطر دادن اجازه خرید «بی‌رویه» زمین به یهودیان بازخواست کرد و خواستار مداخله فوری رئیس‌جمهور این کشور شد، چون بر این باور است، حاکمیت ملی قبرس مورد تهدید قرار گرفته است.

 

رئیس حزب آکل در یکی از مصاحبه‌هایش گفته است: «مدارس صهیونیستی و کنیسه‌های یهودی درحال ساخت‌اند، موضوعی که روزنامه‌های اسرائیلی هم به آن اذعان می‌کنند و می‌گویند اسرائیل قبرس به حیاط خلوت خود تبدیل کرده است.»

 

«اورن آنولیک»، سفیر اسرائیل در قبرس، طبق معمول این اظهارات را گفتمان یهودستیزانه بی‌سابقه‌ در قبرس عنوان کرده و خواستار مقابله با چنین اظهاراتی شد. وی با ادعای اینکه قبرس، کشوری دموکراتیک است که حقوق خارجی‌ها برای افتتاح مدارس، انجام فرایض دینی، سرمایه‌گذاری و زندگی آزاد را به‌رسمیت می‌شناسد، از استفانو و حزبش به‌شدت انتقاد کرد.

 

حزب آکل می‌گوید، این سیاست اسرائیل است، صدای مخالفی را با برچسب یهودستیزی خفه می‌کند. آکل طی جنگ غزه موضع طرفداری از فلسطین اتخاذ کرده و با جنگ اسرائیل مخالف است.

 

قبرس مقصد دوم اسرائیلی‌ها

 

پولیتیس می‌گوید، تعداد اسرائیلی‌های ساکن قبرس به ۱۵ هزار نفر رسیده که تقریباً ۳۵۰۰ خانوار هستند، درحالی‌که این رقم قبل از ۷ اکتبر دو هزار خانوار بود. 

 

این روزنامه با اشاره به اینکه جنبش «چاباد» در مناطق اسرائیلی‌نشین به‌شدت فعال است، نوشت:‌ «آنها درحال ساخت شهری برای خود هستند.» پولیتیس می‌افزاید: «چاباد مالک شش خانه‌ بزرگ، یک کنیسه، یک مهدکودک، یک حمام ویژه یهود، یک مرکز کاشروت و یک گورستان است و در فصل تابستان برنامه‌ها و فعالیت‌های متعددی برای یهودیان برگزار می‌کند.»

 

چاباد یک سازمان راست‌افراطی است که به‌وجود فلسطینیان اعتقاد ندارد، لذا خواستار اخراج فلسطینی‌ها و مخالف هرگونه توافق با آنهاست.

 

خاخام «آری راسکین»، بنیانگذار جنبش چاباد قبرس با این گفته که «اسرائیلی‌ها همچنان می‌آیند» می‌افزاید: «هر روز خانواده‌های جدیدی به ما ملحق می‌شوند.»

 

طبق آمار رسمی، تقریباً ۴۱۱هزار اسرائیلی در سال ۲۰۲۴ به قبرس سفر کردند. پس از انگلیس، قبرس دومین مقصد سفرهای اسرائیلی‌ها بوده است.

 

چرا قبرس برای اسرائیلی‌ها جذاب است؟

 

هجوم اسرائیلی‌ها به قبرس دلایل مختلفی دارد، ازجمله نزدیکی قبرس به سرزمین‌های‌اشغالی‌، هزینه نسبتاً پایین زندگی در آن و هرج‌ومرج ناشی از اصلاحات قضایی در اسرائیل.

 

«هاآرتص» در گزارشی تحت‌عنوان «اسرائیل دوم؟ اسرائیلی‌ها برای خرید هرچیزی به قبرس هجوم می‌آورند» به اسرائیلی‌هایی اشاره می‌کند که به قبرس مهاجرت کرده‌اند، «رونی شوارتز» یکی از آنهاست که در شهر «پافوس» زندگی و اسرائیلی‌هایی را به مهاجرت به آنجا تشویق می‌کند.

 

خاخام راسکین می‌گوید: «در ابتدا، اسرائیلی‌ها به‌دلیل فشارهای زندگی، ازجمله گرانی و تورم به اینجا مهاجرت می‌کردند، اما حالا به‌خاطر جنگ و نبود امنیت.» 

 

قبرس مقصدی جذاب برای ازدواج اسرائیلی‌هایی است که نمی‌خواهند، تحت‌نطر خاخام ارشد اسرائیل که فقط مراسم برگزارشده طبق قوانین یهودیت ارتدکس را به‌رسمیت می‌شناسد، ازدواج کنند.

 

توقف پروازهای ترکیه و رشد احساسات ضداسرائیلی میان مردم ترکیه نیز باعث‌شده، سفر اسرائیلی‌ها به قبرس افزایش‌یابد. این‌ درحالی است که نمی‌توان روابط گرم قبرس با اسرائیل را نادیده گرفت. فرودگاه‌ها و پایگاه‌های نظامی قبرس همواره مورد استفاده اسرائیل به‌ویژه طی جنگ غزه و همچنین ایران بودند. سرویس‌های امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل ازجمله موساد و شین‌بت همکاری‌های بسیار نزدیکی با پلیس و دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی قبرس دارند.

 

قبرس وطن قوم یهود

 

جذابیت قبرس برای اسرائیلی‌ها به سال‌های اخیر محدود نمی‌شود، این کشور در فهرست کشورهایی بوده که به‌عنوان وطن یهود پیش‌از فلسطین پیشنهاد شده است. 

 

اسرائیلی‌هایی مانند «یوسف لافر» خواستار ساخت شهرکی یهودی در قبرس شده است. وی می‌گوید، قبرس از مرزهای موسوم‌به «اسرائیل‌بزرگ» که علاوه‌بر جزیره، شامل سینا، جنوب‌لبنان، جنوب‌ترکیه و شرق‌مدیترانه می‌شود، جدا نیست.

 

طرح لافر طرح جدیدی نیست و پیش‌تر توسط دوایر شهرک‌سازی مطرح‌شده بود. آنها پیشنهاد اجاره و خرید زنجیره‌ای جزایر اطراف جزیره اصلی قبرس و ساخت شهرک‌های یهودی در آنجا را داده بودند. 

 

لافر می‌گوید، شباهت‌های بسیار شهرک‌های اسرائیلی و قبرسی این طرح را با موفقیت همراه می‌کند و امتداد جغرافیایی سواحل اسرائیل در شرق مدیترانه را گسترش می‌دهد، به‌ویژه آنکه آموزه‌های کتاب‌مقدس، اسرائیلی‌ها را ملزم به گسترش جغرافیایی سرزمین‌موعد به‌سمت غرب و نه فقط شمال و جنوب می‌کند.

 

لافر با اشاره به سکونت یهودیان بین سال‌های ۱۸۸۳ تا ۱۹۳۹ در قبرس خواستار احیای تاریخ آنها می‌شود.


منبع خبر "شمال نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.