به گزارش بهداشت نیوز، مطالعهای که توسط انجمن دندانپزشکی بریتانیا انجام شده، حاکی از آن است که جویدن آدامسهای بدون قند به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پس از خوردن غذا، میتواند محیط دهان را از اسیدهای مضر پاک کرده و میزان پوسیدگی دندانها را کاهش دهد.
دکتر سعید رضایی، دندانپزشک، در اینباره توضیح میدهد: «بزاق نقش کلیدی در شستوشوی اسیدها، خنثیکردن باکتریهای دهان و بازسازی مینای دندان دارد. آدامس بدون قند باعث تحریک بیشتر بزاق میشود و در نتیجه دهان را از خطرات ناشی از باکتریها محافظت میکند.»
در این مطالعه همچنین تأکید شده که آدامسهای حاوی زایلیتول – یک شیرینکننده طبیعی بدون قند – تأثیر بیشتری در کاهش رشد باکتریهای مسبب پوسیدگی دارند.
با این حال، کارشناسان یادآوری میکنند که آدامس جایگزین مسواکزدن و نخدندان نمیشود، بلکه بهعنوان یک روش مکمل برای مراقبت از دندانها توصیه میشود.