پژوهش جدید: کاهش این اسید آمینه در رژیم غذایی می‌تواند با پیری و سرطان مقابله کند

دیجیاتو یکشنبه 15 تیر 1404 - 20:02
این اسید آمینه «متیونین» نام دارد و به‌وفور در گوشت قرمز و ماهی یافت می‌شود. The post پژوهش جدید: کاهش این اسید آمینه در رژیم غذایی می‌تواند با پیری و سرطان مقابله کند appeared first on دیجیاتو.

محققان در پژوهش جدید دریافته‌اند محدودکردن مصرف یک اسید آمینه ضروری به نام «متیونین»، که به وفور در گوشت قرمز و ماهی یافت می‌شود، می‌تواند سرعت پیری را کاهش دهد و به محافظت در برابر بیماری‌هایی مانند سرطان کمک کند. دانشمندان برای مطالعه دقیق این موضوع، یک روش جدید ابداع کرده‌اند.

براساس گزارش نیواطلس، اسیدهای آمینه بلوک‌های سازنده حیات هستند، اما به نظر می‌رسد همه آنها به یک اندازه برای سلامتی بلندمدت ما مفید نیستند. محققان دانشگاه ویلنیوس لیتوانی با تمرکز بر یکی از اسیدهای آمینه ضروری به نام متیونین (Methionine) به نتایج شگفت‌انگیزی دست یافته‌اند.

تأثیر کاهش مصرف اسید آمینه بر پیری و سرطان

متیونین برای فرایندهای مهم بدن مانند رشد و ترمیم بافت‌ها ضروری است. این اسید آمینه همچنین نقطه شروع برای ساخت یک مولکول خاص به نام SAM است که با افزودن «برچسب‌های» شیمیایی به DNA، عملکرد ژن‌ها، مغز و متابولیسم بدن را کنترل می‌کند. این فرایند که متیلاسیون نام دارد، نقشی اساسی در پیری و بروز بیماری‌هایی مانند سرطان ایفا می‌کند.

اسید آمینه و سرطان
بدن نمی‌تواند متیونین را بسازد و باید آن را از طریق منابع غذایی دریافت کند.

در‌حالی‌که کمبود متیونین می‌تواند مضر باشد، مطالعات نشان داده‌اند که مقادیر بیش‌از‌حد آن نیز با بیماری‌های قلبی، التهاب و برخی سرطان‌ها مرتبط است. این اسید آمینه به وفور در گوشت قرمز، ماهی، تخم‌مرغ و برخی آجیل‌ها یافت می‌شود و در مقابل، میوه‌ها و سبزیجات مقادیر کمتری از آن را دارند.

تا پیش‌ازاین، بررسی دقیق تأثیر متیونین بر فرایند متیلاسیون در سلول‌های زنده بسیار دشوار بود. اما محققان دانشگاه ویلنیوس برای اولین‌بار در جهان، یک روش دقیق برای این کار ابداع کرده‌اند. آنها با مهندسی یک آنزیم، موفق به ساخت نسخه‌ای مصنوعی از متیونین شدند که دارای یک «برچسب» قابل ردیابی است. این امر به دانشمندان اجازه می‌دهد تا الگوهای متیلاسیون را به‌صورت آنی در سراسر ژنوم یک سلول زنده نقشه‌برداری کنند.

این فناوری جدید به ما درک عمیق‌تری از فرایند پیری و سرطان می‌دهد‌ که تحقیقات قبلی نیز آن را تأیید می‌کنند: مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۳ نشان داد که محدودکردن ۸۰ درصدی متیونین در رژیم غذایی جوندگان، طول عمر آنها را افزایش می‌دهد و پیشرفت بیماری‌های مرتبط با سن را کُند می‌کند. همچنین در پژوهش دیگری مشخص شده است که سلول‌های سرطانی برای رشد، به مقادیر بسیار بیشتری متیونین نسبت به سلول‌های سالم نیاز دارند.

یافته‌های پژوهش جدید در Journal of the American Chemical Society منتشر شده است.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.