۶ چالش توسعه شناسه کالا

دنیای اقتصاد دوشنبه 16 تیر 1404 - 00:06
شناسه کالا به‌عنوان کد شناسایی ملی کالاها، نقش زیربنایی در اجرای پروژه‌های دولت الکترونیک دارد و شرط تحقق شفافیت، رهگیری و نظارت موثر در زنجیره تجارت و مقابله با قاچاق کالا بوده که اجرای کامل آن برای موفقیت ۲۳ پروژه اولویت‌دار دولت الزامی است. به گزارش تسنیم، براساس ماده (5) «قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز»، دولت موظف به راه‌اندازی سامانه‌های هوشمند برای نظارت بر تجارت است.

در این راستا، پروژه «سامانه شناسایی و مبارزه با کالای قاچاق» در سال ۱۳۹۸ در زمره ۲۳ پروژه اولویت‌دار دولت الکترونیک قرار گرفت. شناسه کالا، به عنوان کد شناسایی ملی کالاها، نقش زیربنایی در اجرای پروژه‌های دولت الکترونیک دارد و شرط تحقق شفافیت، رهگیری و نظارت موثر در زنجیره تجارت و مقابله با قاچاق کالا بوده که اجرای کامل آن برای موفقیت ۲۳ پروژه اولویت‌دار دولت الزامی است.  با مطالعه اسناد و برگزاری جلسات متعدد با دستگاه‌های اجرایی مخاطب قانون، چالش‌های توسعه شناسه کالا و مدیریت و یکپارچگی اطلاعات کالا در کشور مشخص شده است. نتایج حاصل شده از پژوهش مذکور نشان‌دهنده چالش‌های توسعه شناسه کالا در دستگاه‌های اجرایی شامل این موارد است: 

  •   چالش‌های مربوط به فرایند تولید شناسه کالا و بهینه‌سازی عوامل آن 
  •   ناهماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی متولی در به کارگیری شناسه کالا 
  •   سرعت پایین استقرار فرایندهای مربوط به حوزه صدور شناسه کالا 
  •   عدم امکان برون سپاری بخشی از فرایندهای مربوط به صدور شناسه کالا 
  •   عدم امکان صدور شناسه برای تمام کالاها و محدودیت‌های فنی 
  •   عدم استانداردسازی داده، تولید کالانمای الکترونیکی و شناسه‌گذاری جامع کالاها ‌ خدمات با مشارکت بازیگران صنعتی، بازرگانی و خدماتی کشور.

منبع خبر "دنیای اقتصاد" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.