اسرائیل در جنگ با ایران «ستاد فرماندهی در سایه» تشکیل داده بود؛ جزئیات و دلیل این اقدام

همشهری آنلاین دوشنبه 16 تیر 1404 - 11:01
روزنامه یدیعوت آحارانوت امروز دوشنبه گزارش داد: «با آغاز جنگ علیه ایران، ارتش اسرائیل برای اولین بار یک «ستاد فرماندهی در سایه» را با پیش‌بینی احتمال آسیب دیدن یا ترور رئیس ستاد کل و ژنرال‌های ارشد فعال کرد.»

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از سایت عرب ۴۸، یدیعوت آحارونوت افزود: «این اقدام بر اساس درس‌های آموخته‌شده از عملیات «طلوع شیران» بود که منجر به کشته شدن فرماندهان ارشد ارتش ایران، از جمله رئیس ستاد کل، رئیس اطلاعات، فرمانده نیروی هوایی و فرمانده پدافند هوایی شد و به توانایی تهران برای پاسخ قاطع به اسرائیل آسیب جدی رساند.»

این روزنامه گزارش داد: «ارتش اسرائیل، از ترس سناریوی مشابهی که فرماندهان و افسران ارشد خود مورد هدف قرار گیرند،از پیش، یک ساختار فرماندهی جایگزین، متشکل از افسران ارشد از نیروهای عادی و ذخیره، تحت فرماندهی سرلشکر تامیر یادای، معاون رئیس ستاد، آماده کرده بود.»

این ستاد فرماندهی در سایه در ۱۳ ژوئن، روزی که حمله به ایران آغاز شد، عملیاتی شد. یادای به همراه تعدادی از ژنرال‌ها در مکانی مخفی و مستحکم، دور از رئیس ستاد، فرماندهان شاخه‌ها و نهادهای مرکزی تشکیل جلسه دادند.

اعضای «ستاد فرماندهی در سایه» از قبل آموزش دیده و در مورد برنامه‌های کامل برای رویارویی با ایران توجیه شده بودند. هدف، تضمین تداوم فرماندهی و توانایی انجام عملیات حتی در صورت حمله مرگبار دشمن علیه فرماندهان ارشد بود.

مقر جایگزین به گونه‌ای طراحی شده بود که مستقل و جدا از شبکه‌های ارتباطی سنتی باشد و از حملات سایبری یا نفوذ فیزیکی در امان باشد.

فعال شدن این ساختار همزمان با تهدیدات واقعی بود، زیرا ایران تلاش کرد تا با استفاده از موشک‌های نقطه‌زن و پهپادها، مراکز فرماندهی در تل‌آویو را هدف قرار دهد.

در یک مورد، موشکی در نزدیکی برج داوینچی و مجتمع آزریلی فرود آمد. گزارش‌های خارجی، از جمله روزنامه بریتانیایی تلگراف، به تلاش‌های دیگری برای هدف قرار دادن پایگاه‌هایی مانند اردوگاه تل نوف نیز اشاره کردند.

با وجود این حملات، سناریوی «از دست دادن کامل فرماندهی ارتش» محقق نشد، اما آماده‌سازی‌ها برای آن نشانگر آگاهی ارتش اسرائیل از جدیت و پیچیدگی‌های «جنگ ۱۲ روزه» بود.

به گفته این روزنامه، عملیات علیه ایران توسط ستاد کل به ریاست ایال زمیر رهبری شد و تعدادی از افسران ارشد در آن مشارکت داشتند، از جمله رئیس سابق اداره عملیات ژنرال اودد بوک، رئیس اداره اطلاعات ژنرال شلومی بندر، فرمانده نیروی هوایی ژنرال تومر بار و فرمانده جبهه داخلی ژنرال رافی میلو.

یدیعوت آحارونوت در پایان نوشت: برآورد نهادهای اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل این است که ایران پس از این رویارویی به سمت تقویت سرمایه‌گذاری در توسعه موشک‌های دوربرد، فناوری‌های هسته‌ای و تسلیحات نابرابر با هدف تقویت توانمندی بازدارندگی خود در مقابله با اسرائیل و آمریکا حرکت خواهد کرد.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.