مدیرعامل آسان پرداخت پرشین با اشاره به حضور بانک شهر در جمع سهامداران این شرکت گفت این موضوع یکی از بزرگترین ریسکهای سال گذشته آپ را حل کرده است. او با اشاره به اهمیت اپلیکیشن آپ اعلام کرد این اپ در سال گذشته بیش از 19 میلیون کاربر داشت. در سال جدید نیز قرار است زنجیره خدمات فینتکی آن تکمیل شود.
صبح امروز، 16 تیر 1404، مجمع عمومی سالانه شرکت آسان پرداخت پرشین برگزار شد. در جریان این مجمع، «باقر صمدی»، مدیرعامل آسان پرداخت پرشین توضیحاتی درباره فعالیتهای گذشته و برنامههای آینده شرکت ارائه کرد.
او در ابتدای مجمع با اشاره به چالشهایی که در سال گذشته با آن مواجه بودند، به بحث مطابقت با قوانین بانک مرکزی اشاره کرد. طبق نظر این نهاد، 50 درصد سهام PSPها باید در اختیار بانکها باشد. صمدی از این موضوع به عنوان یکی از مهمترین چالشهای سال گذشته یاد کرد که با فروش سهام بنیانگذاران به بانک شهر، حل شد.
به گفته وی دو سهامدار حقیقی سابق این شرکت تمایلی به سرمایهگذاری روی آپ نداشتند، مشکلی که با ورود بانک شهر نیز حل شده است.
اصلاح کارمزدهای کارت به کارت و چک الکترونیکی توسط بانک مرکزی از دیگر چالشهای این شرکت بود که این موضوع نیز حل شده است. مدیرعامل آسان پرداخت پرشین با اشاره به اینکه آپ ماهانه بیش از 100 میلیون تراکنش کارت به کارت دارد، ابراز امیدواری کرد با اصلاح رخ داده، درآمد خوبی در ماههای آتی شناسایی کنند.
مدیرعامل آسان پرداخت پرشین در جریان مجموع عمومی سالانه این شرکت گفت اپلیکیشن آپ در سال 1403 به بیش از 19 میلیون و 328 هزار کاربر دست یافته است. تعداد دستگاههای پوز فعال آپ با کاهش تقریباً 22 هزارتایی در سال گذشته بیش از 528 هزار مورد بوده است. تعداد پذیرندگان درگاه اینترنتی اما رشد قابل توجهی داشته و از 277 هزار درگاه در سال 1402 به بیش از 378 هزار درگاه رسیده است.
مدیرعامل آسان پرداخت پرشین در ادامه به سهم بازار این شرکت از لحاظ مبلغ اشاره کرد و گفت در زمینه پایانه فروشگاهی سهم بازار 5.2 درصدی، در حوزه پایانه اینترنتی (APP،IPG) حدود 4 درصد و پایانه موبایلی (USSD) نیز 6.63 درصد است.
صمدی با اشاره به اینکه اپلیکیشن آپ یکی از مهمترین داراییهای این شرکت است، گفت در سال جاری قصد دارند زنجیره خدمات فینتک را در این اپلیکیشن تکمیل کنند.
او با بیان اینکه امسال باید به فکر رشد و توسعه باشند، از تمرکز روی پرداختهای اعتباری (bnpl) خبر داد.
تغییر مدل عملیات از سنتی به دیجیتال، توسعه خدمات دیجیتال بانکی، گسترش اکوسیستم دیجیتال با رویکرد open Api و توسعه خدمات داده محور از جمله دیگر کلان پروژههای سال ۱۴۰۴ شرکت آسان پرداخت پرشین است.
همان طور که پیش از این صورتهای مالی آسان پرداخت پرشین را در دیجیاتو بررسی کرده بودیم، این شرکت در سال گذشته به درآمد عملیاتی 13 هزار میلیارد تومانی دست یافته بود. سود خالص این شرکت نیز 45 میلیارد تومان گزارش شده است.
یکی از نکات قابل توجه در صورتهای مالی این شرکت، رشد 2.5 برابری هزینههای مالی بابت دریافت تسهیلات بود. صمدی در پاسخ به سوال یکی از سهامداران درباره چرایی این رشد گفت برای تأمین نقدینگی مجبور به گرفتن تسهیلات با نرخ بالا بودهاند. علت آن نیز عم تغییر کارمزدها توسط شاپرک و جریمههای مختلفی بود که برای این شرکت در نظر گرفته شده بود.
آنطور که در صورت سود و زیان تلفیقی این شرکت آمده، آسان پرداخت پرشین و زیرمجموعههای آن در سالی که گذشت 8 میلیارد تومان سود خالص شناسایی کردند. با پیشنهاد رئیس مجمع و اکثریت آرا، قرار شد 90 درصد این مبلغ بین سهامداران تقسیم شود.
«مرتضی خامی»، رئیس هیئت مدیره آپ که ریاست مجمع امروز را برعهده داشت درباره چرایی پیشنهاد تقسیم سود 90 درصدی گفت با ورود بانک شهر، تغییراتی در منابع درآمدی شرکت ایجاد شده و سوددهی خوبی برای سال جاری پیشبینی شده است.