سخنگوی کرملین در پی تهدیدات رئیس جمهور ایالات متحده علیه «بریکس» تاکید کرد که این بلوک به دنبال تضعیف کشورهای دیگر نیست.
به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور ایالات متحده همزمان با برگزاری اجلاس سران اعضای گروه «بریکس» در برزیل تهدید کرده بود تعرفه تجاری ۱۰ درصدی اضافی علیه کشورهایی که از «سیاستهای ضد آمریکایی» این بلوک پیروی کنند اعمال خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری «تاس»، «دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین در واکنش به این تهدید دونالد ترامپ گفت که بریکس به دنبال تضعیف هیچ کشوری نیست.
سخنگوی کرملین در نشستی مطبوعاتی با تاکید بر اینکه مسکو این اظهارات ترامپ را مورد توجه قرار داده است بیان داشت: «ما به صدور این بیانیهها از سوی ترامپ مطلعیم اما مهم است تاکید کنیم که بلوک بریکس منحصر به فرد است چون متشکل از کشورهایی است که رویکردها و جهانبینی مشترک درباره اینکه چطور بر مبنای منافع خود با یکدیگر همکاری کنند، دارند.»
پسکوف افزود: «این همکاری در چارچوب بریکس هرگز بر ضد هیچ کشور ثالثی نبوده و نخواهد بود.»
سخنگوی کرملین همچنین در بخش دیگری از نشست مطبوعاتی خود تاکید کرد مسکو از منافع شهروندان خود که در جمهوری آذربایجان بازداشت شدهاند دفاع میکند و در تماس دائمی با دولت باکو است.
پسکوف در پاسخ به سوالی درباره سطح گفتگو و تماسهای مستقیم بالقوه بین مقامهای روسیه و جمهوری آذربایجان و تحولات اخیر مربوط به شهروندان روسی بازداشت شده در جمهوری آذربایجان گفت: «سفارتخانه و وزارت امور خارجه کشور ما گفتگوی مداوم با طرف آذربایجانی داشته و به منظور محافظت از منافع روسهای بازداشت شده از همه مکانیزمهای قانونی موجود و رویههای جاافتاده دیپلماتیک استفاده میکنند.»
سخنگوی کرملین خاطرنشان کرد دادستان کل روسیه و رئیس کمیته تحقیقات روسیه مرتبا با همتایانشان در جمهوری آذربایجان در تماس و ارتباط هستند.
تنشها اخیرا بین روسیه و جمهوری آذربایجان بعد از آن بالا گرفت که مقامهای روسیه از عملیات ماموران امنیتی علیه اعضای یک گروه تبهکار که دارای اصالت آذربایجانی بودند در شهر یکاترینبرگ روسیه خبر دادند. مسکو در ۲۸ ژوئن اعلام کرد در نتیجه عملیات و یورشهای ماموران امنیتی علیه اعضای این گروه تبهکار هشت مظنون در بازداشت قرار گرفتند و ۲ تن از مظنونها جان باختند که علت مرگ یکی از آنها ایست قلبی اعلام شده اما علت مرگ مظنون دیگر اعلام نشده است. اجساد این ۲ نفر از یکاترینبرگ به باکو منتقل شد. مقامهای جمهوری آذربایجان اعلام کردند بررسیهای پزشکی قانونی نشان داده که آنها هدف خشونت فیزیکی قرار گرفته بودند و باکو از این بابت به مسکو اعتراض کرد.
جمهوری آذربایجان در واکنش به این اتفاق رخدادهای فرهنگی و تعاملات دیگر با روسیه را لغو کرد. مقامات باکو در ادامه در ادامه دست به بازداشت چند خبرنگار و تبعه روسی زدند.
«ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تایید کرد که مقامهای کنسولی روسیه به شهروندان روسی بازداشت شده در جمهوری آذربایجان که تعدادشان به ۱۳ نفر میرسد دسترسی پیدا کردهاند. هر ۲ کشور به اقدامات طرف مقابل اعتراض کرده و وزارتخانههای امور خارجه آنها فرستادههای طرف مقابل را به منظور تحویل اعتراض خود احضار کردند.