«جک دورسی»، همبنیانگذار توییتر و مدیرعامل شرکت بلاک، از پروژه جدیدش به نام Bitchat پرده برداشت. این اپلیکیشن پیامرسان با استفاده از شبکههای مش بلوتوث به کاربران امکان میدهد تا کاملاً غیرمتمرکز، امن و بدون نیاز به اینترنت یا هرگونه سرور مرکزی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این فناوری میتواند در شرایطی مانند قطعی اینترنت بسیار کاربردی باشد.
جک دورسی که پیشتر با تأسیس توییتر و پلتفرم غیرمتمرکز بلواسکای علاقه خود را به ارتباطات آزاد نشان داده بود، اکنون با معرفی نسخه بتای Bitchat گامی بلندتر در این مسیر برداشته است. او با انتشار یک وایتپیپر جزئیات این سیستم «چت مش بلوتوث» را تشریح کرده که به گفته خودش حالوهوای روزهای اولیه اینترنت و سیستمهای چت IRC را دارد.
به گزارش دیجیاتو، اپلیکیشن بیتچت برخلاف پیامرسانهای رایج مانند واتساپ یا تلگرام به هیچ زیرساخت اینترنتی یا سرور مرکزی وابسته نیست. در عوض، از فناوری شبکه مش بلوتوث کممصرف (BLE) بهره میبرد. در این شبکه هر گوشی یک گره است؛ یعنی هر دستگاهی که اپلیکیشن را اجرا میکند، هم به عنوان یک کلاینت (فرستنده/گیرنده) و هم به عنوان یک رله عمل میکند.
در این سیستم پیامها برای رسیدن به مقصد، از یک دستگاه به دستگاه دیگر «پرش» میکنند تا به دست گیرنده نهایی برسند. این سیستم از یک محدوده ۳۰ متری تحت پوشش فناوری بلوتوث استفاده میکند و برخی دستگاهها بهعنوان گره رابط یا پل برای ایجاد ارتباط بین خوشههای جدا از هم عمل میکنند.
همچنین Bitchat با یک رویکرد کاملاً متمرکز بر حریم خصوصی طراحی شده است:
- بدون نیاز به ثبتنام: برای استفاده از آن، نیازی به شماره تلفن، ایمیل یا ایجاد هیچگونه حساب کاربری نیست.
- کاملاً غیرمتمرکز: هیچ سرور مرکزی برای ذخیره اطلاعات وجود ندارد.
- رمزنگاری سرتاسری: تمام پیامها به صورت سرتاسری رمزگذاری میشوند.
- پیامهای موقتی (Ephemeral): به طور پیشفرض، پیامها فقط در حافظه موقت دستگاهها ذخیره و پس از مدتی پاک میشوند. یک سیستم «ذخیره و ارسال» نیز پیامها را برای کاربرانی که بهطور موقت آفلاین هستند، برای مدت کوتاهی نگه میدارد.

دورسی همچنین اعلام کرده است که در آینده امکان پیامرسانی از طریق وایفای نیز به این سیستم اضافه خواهد شد تا پهنای باند برای ارسال پیامهای بزرگتر افزایش یابد.
پربیننده ترین پست همین یک ساعت اخیر
منبع خبر "
عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.