به گزارش تابناک به نقل از میزان، سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد با حضور حجتالاسلام خلیلی معاون اول قوه قضاییه، ذبیحالله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور، صاحبکار خراسانی معاون راهبردی قوه قضاییه و کاظمی فرد معاون آمار و فناوری قوه قضاییه رونمایی شد.
حجتالاسلام خلیلی معاون اول قوه قضاییه در آیین افتتاح سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد، اظهار کرد: ظلمی که در دنیا گسترش پیدا کرده ظالمش کودک، پیر و جوان نمیشناسد و از هر ابزاری برای کشتار انسانها استفاده میکند. در کنار آن مجامع بین المللی را مشاهده میکنیم که در برابر این همه ظلم سکوت محض کردهاند، اما با وجود این گستره ظالمانهای که وجود دارد ما با یک جامعه ایمانی روبه رو هستیم که وعدههای الهی را محقق میداند و باورش بر این است که نه تنها هیچگاه دشمن بر او مسلط نخواهد شد بلکه همیشه علو و برتری از آن جامعه دیندار است.
وی افزود: در این جامعه دینمدار با یک انسجام بزرگی مواجه هستیم که متضمن لطف و عنایت خداوند است، این اتحاد و پیوستگی جلوهای از لطف خداوند تبارک و تعالی میباشد که ما میباید در جهت حفظ آن تلاش کنیم چرا که این اتحاد توانسته دشمن را با تمام امکانات مادی که داشته به زمین بزند و موجب خفت و خاری او و عزت مسلمین در دنیا شود.
معاون اول قوه قضاییه گفت: در متن سند تحول و تعالی قوه قضاییه به این قانون به خوبی اشاره شده که میباید از ظرفیت مردمی برای پیشگیری و برخورد با فساد استفاده نمود چرا که برای رسیدن به عدالت میباید یک کار جمعی انجام شود طبیعتا استفاده از این ظرفیت برای پیشگیری از فساد لازم و ضروری است و از آنجا که مردم ما فساد را بر نمیتابند و علاقهمند به عدالت هستند همکاری لازم را خواهند نمود بشرط آن که ما خوب بتوانیم از این ظرفیت با روشها و شیوههای منطقی و عقلانی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: بنابراین براساس پیش بینی سند تحول و تعالی قوه قضاییه امروز سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد در سازمان بازرسی کل کشور افتتاح شد تا به واسطه آن از ظرفیتهای مردمی استفاده کنیم چرا که خداوند وعده داده است که در جامعه دینداری باید عدالت ورزی در صدر قرار گیرد لذا اگر از این ظرفیت مردمی غافل باشیم تحقق عدالت را به صورت فردی خواهیم دید و عدالت زمانی محقق میشود که ما بتوانیم از ظرفیتهای مردم استفاده کنیم. ما امروز زمینه و بستر این ظرفیت را مهیا کردیم تا اگر مردم در جایی نقصی در نظام حاکمیتی مشاهده کردند بلافاصله گزارش دهند.
خلیلی بیان کرد: مردم دغدغه این را دارند که مسیر عدالت باید باز باشد و کسی که به سمت انحراف و مسیر فساد میرود باید با او برخورد شود. مردم ما شایسته خدمت هستند و ما باید بیش از گذشته خدمتگزار این ملت باشیم چرا که آنها توانستند بایستند، مقاومت کنند، اتحاد و وحدت را به وجود بیاورند و دشمن را ذلیل و خوار کنند و عزت اسلام و شرافت اسلام را در گرو این پیوستگی خودشان رقم بزنند بنابراین زمانی که این اتحاد به وجود آمده است باید از ظرفیت این جمع متحدانه استفاده حداکثری شود.
معاون اول قوه قضاییه بیان کرد: بسیار خرسندم که سازمان بازرسی کل کشور توانسته است این سامانه را افتتاح کند و از ظرفیت مردمی برای گزارشگیری و گزارشدهی استفاده کند و چون مردم ما فساد را برنمیتابند و تحمل نمیکنند میخواهند که با فساد برخورد شود. وقتی شما با فساد برخورد میکنید یعنی یک گام به عدالت نزدیک شدهاید و اگر بی تفاوت باشید حجم فساد گسترده میشود و از مسیر عدالت منحرف و دور میشوید.
وی افزود: نادیده گرفتن مردم در تحقق عدالتنه تنها امر زیبا و شایستهای نیست و مشروعیت دینی هم ندارد بلکه توجیه منطقی و شرعی و قانونی هم نخواهد داشت و اگر مشارکت فعالانه تمام مردم را داشته باشیم طبیعتاً به عدالت خواهیم رسید و اما اگر مردم نادیده گرفته شوند نمیتوانیم به عدالت برسیم. در سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد از ظرفیت مردم برای تحقق عدالت استفاده میکنیم و میدانیم اگر از ظرفیت و دغدغهای که مردم دارند استفاده درست و بهینه کنیم طبیعتاً میتوانیم به عدالت برسیم. رئیس قوه قضاییه همواره در جلسات متعددی بیان کردند که ما باید با فساد برخورد کنیم، چون برخورد با فساد یعنی رسیدن به عدالت.
معاون اول قوه قضاییه بیان کرد: سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد دارای یک فرایند درست و منطقی است و اینگونه نیست که ما صرفاً گزارشهایی را داشته باشیم که قابل اعتماد و اطمینان نباشد.
وی ضمن تقدیر و تشکر از رئیس سازمان بازرسی کل کشور که اقدامات بسیار خوب، موثر و شایستهای را در طول خدمت خود انجام دادهاند، گفت: با افتتاح این سامانه گام خوب و موثری را در جهت عدالت برداشتیم و به عدالت نزدیک شدیم و افتتاح این سامانه مشارکت تمام افرادی بود که دغدغه عدالت را داشتند.
ذبیح الله خداییان رئیس سازمان بازرسی کل کشور در آئین افتتاح «سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد» که پیش از ظهر امروز با حضور حجتالسلام خلیلی معاون اول قوه قضاییه، صاحبکار معاون راهبردی قوه قضاییه، کاظمیفرد رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه و معاونین و مدیران سازمان بازرسی در محل این سازمان برگزار شد، با تسلیت ایام سوگواری شهادت امام حسین (ع)، امام سجاد (ع) و نیز شهادت جمعی از فرماندهان، دانشمندان، همکاران قضایی و اداری قوه قضاییه و مردم بیگناه بهدست رژیم اشغالگر قدس و آمریکای جنایتکار، اظهار کرد: تاسوعا و عاشورای امسال پس از حمله ددمنشانه اخیر رژیم صهیونیستی و آمریکا در فضایی متفاوت و با شور و شعور گستردهتر از سالهای گذشته برگزار شد و همگان شاهد حضور گسترده و پرمعنای مردم در مجالس عزاداری بودند.
وی ضمن تبریک پیروزی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در برابر استکبار جهانی، افزود: در جنگ نابرابر استکبار جهانی علیه کشور عزیزمان، ملت ایران چه در داخل کشور و چه در خارج، با انسجام و وحدت کلمه، جلوهای مثالزدنی از غیرت ملی و همبستگی را در این مقطع حساس به نمایش گذاشتند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با خیرمقدم به معاون اول قوه قضاییه، از حضور مؤثر و ایثارگرانه ایشان در صحنههای مختلف خدمترسانی در دوران جنگ تحمیلی اخیر تقدیر و تشکر کرد و افزود: حضور فعال حجتالاسلام والمسلمین خلیلی همواره در روند تسریع خدمترسانی دستگاه قضایی در دوران جنگ ۱۲ روزه و حتی فراتر از آن در ساختار دولت، تأثیرگذار و راهگشا بوده است.
خداییان در ادامه با اشاره به «سند تحول قضایی» بهعنوان نقشه راه قوه قضاییه خاطرنشان کرد: در سند تحول و تعالی قضایی، مهمترین چالشها شناسایی و برای آنها راهکارهای اجرایی مشخص شده است؛ سندی جامع که دارای مجری، همکار و ناظر است و در سه سطح کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت تدوین شده است و چنانچه این سند بهدرستی اجرا شود، بخش عمدهای از موانع و چالشها برطرف خواهد شد.
وی افزود: یکی از محورهای مهم سند تحول، تصویب و اجرای قانون حمایت از گزارشگران فساد است. سازمان بازرسی کل کشور از ابتدا، چه در مرحله تدوین پیشنویس این قانون و چه در مراحل تصویب، پیگیر بوده است. خوشبختانه این قانون در ۱۴ آذر ۱۴۰۲ به تصویب رسید و در موعد مقرر نیز پیش نویس آئیننامه تهیه و توسط قوه قضاییه به دولت ارائه شد و به تصویب رسید و پیشنویس دستورالعمل مربوطه در حال بررسی در معاونت حقوقی قوه قضاییه است.
خداییان با اشاره به اینکه سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد بر اساس ماده ۳ قانون یاد شده طراحی شده، اظهار کرد: این سامانه بستر استفاده از ظرفیتهای مردمی توسط دستگاههای مختلف در جهت مبارزه با فساد را فراهم میسازد. اگر بخواهیم در حوزه پیشگیری و کشف فساد و برخورد با مفسدان موفق عمل کنیم، ناچار به بهرهگیری از ظرفیت مردمی هستیم. چرا که مردم، گستردهترین و بهترین ناظران کشورند و حضور فعال آنها میتواند بازوی توانمندی برای دستگاههای نظارتی باشد.
وی تاکید کرد: استفاده از ظرفیتهای مردمی نه تنها اثربخشی نظارت را افزایش میدهد، بلکه هزینههای مقابله با فساد را به شکل محسوسی کاهش میدهد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: از ابتدای دوره تحول و تعالی قوه قضاییه که مسئولیت این سازمان را بر عهده گرفتیم، تلاش بر این بوده تا با تقویت زیرساختهای نظارتی و ایجاد شفافیت، نظارتها را از حالت سنتی به سمت نظارتهای هوشمند و الکترونیکی سوق دهیم که خوشبختانه با اتکای به خداوند متعال و تلاش همکاران سازمان، در این حوزه توفیقات خوبی حاصل شده است.
وی با انتقاد از مقاومت برخی دستگاهها در برابر شفافیت و نظارت الکترونیکی خاطرنشان کرد: برای دستیابی به دسترسیهای لازم به سامانههای الکترونیکی، ناچار شدیم از طریق مجلس شورای اسلامی، قانونگذاری کنیم تا دستگاهها ملزم به همکاری شوند. با تصویب این قوانین، سازمان بازرسی توانسته به تعداد زیادی از سامانههای اطلاعاتی دسترسی یابد. این دسترسیها در چارچوب حفظ حریم خصوصی افراد و رعایت الزامات امنیتی مورد استفاده قرار میگیرد و امکان نظارت دقیقتر و هوشمندتر را برای بازرسان فراهم میسازد.
در بخش پایانی این مراسم، مهدی هدایتفر مدیرکل دفتر فناوری و تحلیل اطلاعات سازمان بازرسی کل کشور ضمن ارائه گزارشی، نحوه عملکرد «سامانه ملی حمایت از گزارشگران فساد» را تشریح کرد.