همشهری آنلاین - گروه سیاسی: عباس مقتدایی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره ادعای دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا مبنی بر درخواست ایران برای ازسرگیری مذاکرات هستهای با ایالات متحده به همشهری آنلاین گفت:
رئیسجمهور آمریکا بهتجربه یاد گرفته است که وقتی نکاتی را بگوید، دیگران دربرابر نکات و مطالب او کوتاه میآیند. البته یک استثنا در این میان وجود دارد و آن جمهوری اسلامی ایران است.
آمریکاییها و ترامپ در سوریه موضوع تجزیه این کشور را بهاتفاق برخی از همدستان منطقهای خود رقم زدند. در پیشگاه تاریخ، کشورهایی از این منطقه نظیر عربستان سعودی، ترکیه، امارات متحده عربی و برخی از کشورهای دیگر میبایست پاسخ دهند که اگر همراهی آنان با رژیم اشغالگر قدس نبود و اگر همکاری آنان با آمریکا نبود، آیا یک سرزمین عربی به نام سوریه تجزیه میشد یا نمیشد؟ البته کشورهای دیگری هم هستند که همین پاسخ را باید به مردم سوریه بدهند.
اما نکته مهم در ارتباط با ترامپ و رفتارهای او با ایران این است که اولا آنچه که او اراده کرده است، واقعا در یک تحلیل واقعبینانه محقق نشده است. او به دنبال تسلیم شدن ایران دربرابر خواست آمریکا بود و این جمله را به صراحت گفت؛ البته به صراحت نگفت که دنبال تجزیه ایران است، اما موضوع تجزیه ایران را نیز واقعا دنبال میکردند و هنوز هم این موضوع شوم را در سر میپرورند، اما واقعیت آن است که ملت ایران بهجهت اینکه از یک پشتوانه تاریخی، فرهنگی، تمدنی و اعتقادی برخوردار است، اجازه نداد آمریکا بهرغم همه جنایتهایی که انجام داد به نتیجه مورد نظر خود برسد و امروز در قله وحدت ایرانیان با یکدیگر قرار داریم.
از سوی دیگر آمریکاییها تلاش کردند با بمباران ایران، با بهرهگیری از زور، با نادیده گرفتن همه منطق، حقوق، روابط بینالملل و معاهدات موجود، کار خودشان را با فشار و زور پیش ببرند، که در عمل جواب نداد؛ اگرچه آسیبهایی به ایران وارد شده است که ما از طرق حقوق بینالملل باید دریافت غرامت و خسارت را دنبال کنیم.
ترامپ فکر میکند که هرچه بگوید دیگران میپذیرند. موضوع مذاکرات ایران و آمریکا نشان داد که واقعیت این است که اگرچه ایران اهل مذاکره است، اما اهل تسلیم شدن، پذیرفتن زور یا تحمل فشار آمریکاییها نیست.
البته مسئولان کشور ما در سطوح مختلف باید به این نکته توجه داشته باشند که همصدایی در درون ایران که وجود داشته و الآن در بالاترین سطح خودش است، دچار نوعی چندصدایی نشود. بهخصوص آقای رئیسجمهور در این زمینه رسالت قابل توجهی برعهده دارد، چون در شوراهای بالادستی کشور نظیر شورای عالی امنیت ملی، ریاست برعهده دارد.
شایسته است که انواع مصاحبهها، گفتهها و یا طرح موضوعات نباید از دست برتر ایران بکاهد. این موضوعی است که باید در جای خودش بیشتر دربارهاش صحبت شود.
اما اکنون ترامپ بهعنوان یک قلدر جهانی، سازمان ملل را بازیچه و اسباب دست خود قرار داده است و متاسفانه اکنون در ضعیفترین دورانهای مدیریتی سازمان ملل قرار داریم. آمریکایی ها در دوره کنونی سازمان ملل و ارکان زیرمجموعه آن از جمله شورای امنیت یا سازمانهای وابسته نظیر آژانس بینالمللی انرژی هستهای، اعمال نفوذ جدی میکنند و این دوران مشابه دوران ماقبل جنگ جهانی دوم است که بهخصوص همین آمریکاییها جامعه ملل را در آن زمان بازیچه دست خود قرار داده بودند و نهایتا نیز آن را از کارآمدی انداختند.
اکنون دورانی است که هر کشوری که بتواند از حقوق خود دفاع کند و زور و اراده اعمال قدرت داشته باشد، دربرابر آمریکا و سایر قدرتها میتواند از خود دفاع کند و اگر این را نداشته باشد، یا همچون گاو شیرده با او برخورد میکنند یا همچون کشورهای توسریخوری که درنهایت به تجزیه آنها اقدام میکنند. چیزی که نظام اسلامی و بهطور کلی دولت و ملت ایران به آن وقوف دارد و ما معتقدیم این اراده برای حراست از تمامیت ارضی ایران است که جواب لازم را میدهد و هرگونه کوتاه آمدن از آن میتواند آثار خطرناکی که بر آن مترتب است را ایجاد کند.
ایرانیان اکنون هوشیارانهتر از هر زمان دیگر و با قدرت دفاع از خود، توانستهاند شکل متفاوتی از ملت-دولت را به جامعه جهانی عرضه کنند و این نتیجه مقاومت طولانیمدت ایرانیان، هوشیاری آنان و تجربهای است که در طول سالیان به دست آوردهاند که باید از آن حراست کنیم.