دستگیری ۲۴متخلف محیط زیستی؛ زنگ خطر برای پرنده «هوبره» در خراسان جنوبی

خبرگزاری مهر چهارشنبه 18 تیر 1404 - 08:15
بیرجند-مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به دستگیری ۲۴ متخلف محیط زیستی از ابتدای سال در استان گفت:هر ساله ما این نگرانی را به ویژه با شروع فصل مهاجرت در مورد قاچاق هوبره داریم.

علی خانی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از ابتدای سال جاری دستگیری ۲۴ نفر متخلف زیست محیطی در خراسان جنوبی دستگیر و ضمن تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شدند.

مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۱۱ مورد شروع به شکار غیر مجاز داشتیم، بیان کرد: تعداد ۹ رأس حیوان وحشی از نوع قوچ، کل، بز، آهو، جبیر و خرگوش، تعداد ۲۰ قطعه پرونده زینتی از متخلفین کشف شده است.

وی ادامه داد: همچنین تعداد ۱۰ قبضه سلاح غیر مجاز، ۵ قبضه سلاح مجاز که استفاده غیر مجاز از آن شده و تعداد یک قیضه سلاح جنگی، ۵۳ عدد ادوات شکار از متخلفین زیست محیطی کشف و ضبط شده است.

خانی افزود: بیشترین جرائم مشاهده شده در خراسان جنوبی مربوط به شکار غیر مجاز پرندگان و پستانداران وحشی بوده است.

سرشماری ۹ رأس علف خوار شاخص در خراسان جنوبی

وی با اشاره به اینکه بر اساس سرشماری که در سال ۱۴۰۳ انجام شده است حدود ۹ هزار رأس از علف خواران شاخص اعم از قوچ و میش، کل، و آهو و جبیر را مناطق تحت مدیریت محیط زیست خراسان جنوبی سرشماری شده است، افزود: تلاش ما بر حفاظت از این گونه‌های ارزشمند است.

مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی در مورد شکار و قاچاق هوبره گفت: هر ساله ما این نگرانی را به ویژه با شروع فصل مهاجرت داریم که این نگرانی در شهرستان‌های قاین و زیرکوه به واسطه وجود این پرنده زیبا و کمیاب وجود دارد.

خانی اظهارکرد: متأسفانه گروهی از شکارچیان محلی در این زمینه اقدام به شکار هوبره می‌کنند و بعد اقدام به قاچاق این گونه ارزشمند می‌کنند که علت را نیز باید مسائل مالی و اقتصادی دانست.

وی بیان کرد: در جهان بعد از قاچاق مواد مخدر، قاچاق گونه‌های جانوری در رده دوم قرار دارد که همانگونه که مطرح شد علت کسب درآمد و سود بالا دانست که ما در خراسان جنوبی با همکاری نیروی انتظامی و مرزبانی در این زمینه با قاچاقچیان گونه‌های جانوری مقابله می‌کنیم.

مدیرکل محیط زیست خراسان جنوبی اظهارکرد: در حوزه مجازات متخلفات محیط زیستی در مواردی قضات عزیز به مجازات‌های جایگزین حبس و مجازات‌های تکمیلی چون ساخت آبشخور نیز حکم داده‌اند.

خود را مالک طبیعت ندانیم

خانی در زمینه بحث آفروید سواری نیز گفت: ما انسان‌ها جزیی از طبیعت و نه مالک آن هستیم و باید مراقبت از سایر اجزای محیط زیست داشته باشیم.

وی اظهارکرد: گاه گروه‌های موتو سوار و آفروید سوار داخل مناطق طبیعی می‌روند که منجر تخریب‌هایی می‌شود که درخواست می‌شود در این زمینه مراعات‌های لازم انجام شده و حدأقل از زیستگاه‌های امن گونه‌های جانوری فاصله بگیرند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.