به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، در گفتوگو با رکنا درباره برنامههای این وزارتخانه برای بهبود وضعیت گردشگری داخلی گفت: «گردشگری دارای سه ضلع اصلی است؛ حاکمیت، بخش خصوصی و فعالان صنعت گردشگری و نهایتا خود مردم به عنوان مسافران. پیش از وقوع جنگ 12 روزه نیز یکی از اهداف اصلی ستاد هماهنگی خدمات سفر، رونق گردشگری داخلی و ایجاد هماهنگی میان دستگاههای اجرایی بود. ما تلاش داشتیم نگاه به سفر را از صرفاً جابهجایی مکانی، به فرصتی برای تجدید روحیه و ارتقای سلامت روان تغییر دهیم. در واقع، سفر مفهومی فراتر از نقل مکان جغرافیایی دارد و باید بهعنوان عاملی مؤثر در افزایش نشاط اجتماعی دیده شود. این رویکرد در دستور کار ما قرار داشت و در این زمینه نیز از دولت تقاضای حمایت کرده بودیم.»
او ادامه داد: «در نظر داریم با جامعه هتلداران جلسهای برگزار کنیم تا بررسی کنیم چه میزان میتوانند در این مسیر همراهی کنند. البته هنوز به جمعبندی نهایی نرسیدهایم. شاید تخفیفهایی محدود به برخی ایام خاص سال اعمال شود، چون اجرای این طرح در تمام طول سال ممکن نیست.»
بندپی با اشاره به تجربه پیشین «بن سفر» گفت: «در گذشته چنین طرحی اجرایی شد؛ اما چندان موفق نبود. آن زمان دولت اعتباراتی برای این طرح اختصاص داده بود اما متاسفانه در عمل، این بنها خرید و فروش و برای اهداف دیگری استفاده می شدند؛ بنابراین این تجربه ناکام ماند. اکنون برای کمک به بهبود شرایط روانی جامعه باید به دنبال ابزار جدید و موثرتری باشیم. تحقق سفر به صورت گسترده، میتواند به رونق اشتغال، حملونقل، صنایع دستی و سایر حوزههای وابسته نیز بینجامد.»
وی در پایان تاکید کرد: «پیشنهاد ما این است که بستههای حمایتی و مشوقهایی مانند استمهال بیمه، مالیات و بازپرداخت تسهیلات برای فعالان گردشگری در نظر گرفته شود؛ بهویژه برای آن دسته از مراکز گردشگری که در دوران جنگ آسیب دیدند. برخی هتلها در این دوره خدماتی با تخفیف یا حتی رایگان ارائه کردند. در شهرهایی مانند صومعهسرا، رامسر، ساری و برخی بومگردیها، اقامت بهصورت کاملا رایگان فراهم شد. این اقدامات به شکل داوطلبانه و خیرخواهانه انجام شد و اگر بخواهیم در قبال آن وجهی پرداخت کنیم، از ارزش معنوی آن کاسته میشود. از نگاه ما این اقدامات در راستای حفظ منافع ملی و تقویت انسجام اجتماعی صورت گرفت و بسیار ارزشمندند. با این حال، اگر این مراکز برای ادامه فعالیت خود نیاز به تسهیلات داشته باشند، ما آمادهایم تا در چارچوب توانمان به آنها کمک کنیم.»