به گزارش خبرگزاری مهر، صادق حسینزاده ملکی، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در جلسه شورای عالی توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز که با حضور علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش و حجتالاسلام و المسلمین، محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز و دیگر اعضای این شورای عالی برگزار شد، ضمن تسلیت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان، حضرت اباعبداللهالحسین و یاران باوفای ایشان (علیهمالسلام)، با اشاره به اهمیت اقامه نماز جماعت در مدارس و در بین دانشآموزان، گفت: برگزاری نماز جماعت در مدارس، یک فرصت ناب دینی و اخلاقی محسوب میشود. در نظر داریم محتواهای مکتوب متناسب با نیاز و ذائقه دانشآموزان را با کمک مرکز تخصصی نماز تولید و در اختیار ائمه جماعت مدارس قرار دهیم تا بتوانند در فاصله بین دو نماز ظهر و عصر مدارس، از این محتوا و منبرهای ۳ دقیقهای بر اساس منظومه فکری و تربیتی مدنظر، برای معرفتافزایی دانشآموزان به نماز در طول سال تحصیلی، با ادبیات روز و جذاب، استفاده کنند.
وی در ادامه اضافه کرد: در یک کار جمعسپاری برای اقامه نماز و ترویج فرهنگ آن در مدارس، موانع کار را احصا و نتایج خوبی از این موضوع، حاصل شده است که سعی میشود در سال تحصیلی آینده بر اساس این نتایج، برنامههای نماز ارتقا یابد.
میکائیل باقری، مدیرکل قرآن، عترت و نماز و دبیر شورای اقامه نماز وزارت آموزش و پرورش نیز در این جلسه با اشاره به برگزاری سوگواره احلی منالعسل در بیش از ۵۰۰ نقطه کشور، از پخش زنده نماز جماعت در مدارس از شبکههای سراسری استانی خبر داد که بر این اساس، ۸۰ درصد مدارس، نماز جماعت را با حضور دانشآموزان برگزار میکنند.
وی با بیان اینکه بیش از ۶۶ درصد فرهنگیان و دانشآموزان در نماز جماعت شرکت میکنند و حضور مؤثر دارند، به ارائه آمار تحلیلی اقامه نماز جماعت مدارس و میزان حضور فرهنگیان و دانشآموزان بر اساس گزارش ارسالی استانها پرداخت.
باقری همچنین از برگزاری بیش از ۱۲ هزار جلسه گفتمان دینی در ۳۲ منطقه هدف سراسر کشور خبر داد و افزود: تعداد ۳۸۷۱ مدرس آموزش خانواده با موضوع روشهای دعوت به نماز توسط اداره کل انجمن اولیا و مربیان با همکاری ستاد اقامه نماز آموزش دیدهاند.
شایان ذکر است در ادامه این جلسه حجتالاسلام و المسلمین استاد قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز نیز بر حضور مستمر فرهنگیان و معلمان در نماز جماعت مدارس تاکید کرد.
وی در ادامه به موضوع اهمیت اذان گفتن در مدارس نیز اشاره و اظهار کرد: باید بتوان مشارکت دانشآموزان را در نمازهای جماعت پررنگ کرد و اقامه نماز در مدارس را جدی گرفت.
گفتنی است در این جلسه معاونان آموزش ابتدایی و متوسطه، پژوهش و برنامهریزی کتب درسی، مرکز فناوری و توسعه فضای مجازی و امنیت اطلاعات وزارت آموزش و پرورش به بیان گزارش عملکرد خود پیرامون مصوبات جلسه گذشته این شورا، پرداختند.
بر اساس این گزارش در پایان این جلسه، از «عباس نیشابوری»، خیّری که حدود ۱۲ هزار متر فرش دستباف به نمازخانه مدارس ۱۰ استان اهدا کرده بود، تقدیر شد.
در پایان این جلسه علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش ضمن تشکر از برگزاری این جلسه نیز اظهار کرد: نماز، مهمترین مأموریت وزارت آموزش و پرورش در مدارس است؛ این موضوع به اندازهای برای ما اهمیت دارد که حتی در شرایط جنگی نیز نسبت به برگزاری شورای عالی توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز اهتمام داریم لذا انتظار است تا مدیران کل استانها نیز با این رویکرد به صورت منظم نسبت به برگزاری جلسات اقامه نماز اقدام و پیگیری مصوبات را با جدیت تمام دنبال کنند.
کاظمی ضمن تحسین پیگیری مجدانه مصوبات شورای عالی توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز افزود: سامانه هوشمند نماز و اپلیکیشن نور چشم اقدام مطلوب و قابل اعتنایی است که باید با سرعت و دقت بیشتر این پروژه را پیش برد.
وی اضافه کرد: در اجرای برنامه کاربردی نور چشم باید به مقاطع تحصیلی نگاه تفکیکی داشته باشیم در این خصوص تشکیل کمیته تخصصی با حضور معاونان پرورشی، آموزشی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و ستاد اقامه نماز ضروری است.
وی تاکید کرد: نیاز دانشآموزان معارف نماز است که باید از دریچههای بازی، سرگرمی، قصه، داستان و هنر به آن پرداخته شود.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: برای استفاده دانشآموزان از این برنامه کاربردی و معرفی آن به آنان در این موضوع مهم، جذابسازی و محتوای متناسب با مقاطع تحصیلی اصلی اجتنابناپذیر است.
کاظمی ضمن تجلیل از اقدام حسنه خیر نیکوکار فرش نمازخانه مدارس بر پیگیری پخش مستند این خیّر نیک اندیش از طریق صدا و سیما بهمنظور معرفی و الگوسازی در سطح جامعه تاکید کرد و افزود: ایجاد مجمع خیرین فرش نمازخانه مدارس در آموزش و پرورش ضروری است.