به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وزیر نیرو در جلسه بررسی طرحهای اولویتدار بخش آب کشور که با حضور معاون وزیر نیرو، سخنگوی صنعت آب، رؤسای حوضههای آبریز و سایر معاونان و مدیران صنعت آب و آبفا برگزار شد، با اشاره به تقارن ایام سوگواری سید و سالار شهیدان با تحولات منطقهای، بهویژه جنگ اخیر با رژیم صهیونیستی، بر لزوم بهرهگیری ملی از فرصت ایجاد شده برای وفاق و همدلی تأکید کرد و گفت: به نظر میرسد در این دوره، باید بیش از گذشته به سمت تقویت وفاق ملی حرکت کنیم.
«عباس علیآبادی» با اشاره به اهمیت آسیبشناسی جنگ اخیر، بر ضرورت طراحی «بستههای اقدامات» توسط کارگروههای ویژه تأکید کرد و افزود: باید دفترچهها و بستههایی تهیه شود که بهمحض بروز بحران، مرجع اقدام فوری قرار گیرد. این بستهها باید شامل اقدامات فرهنگی، اطلاعرسانی، و گفتوگو با مردم همراه با کلیدواژهها و پیامهای مشخص از قبل طراحیشده باشد.
ضرورت آمادگی برای شرایط خاص
وزیر نیرو با اشاره به ضرورت آمادهسازی ساختار کشور برای شرایط بحرانی اظهار داشت: ما باید بتوانیم در شرایط بحرانی مانند جنگ یا حوادث غیرمترقبه، شبکههای کشور را از حالت متمرکز به حالت «جزیرهای» تبدیل کنیم و برای پایداری طولانیمدت آماده شویم. در همین زمینه، بستههای عملیاتی برای شرایط بحرانی باید از هماکنون آماده شود.
ضرورت قطع وابستگی به فناوریهای خارجی در صنعت آب
«عباس علیآبادی» ادامه داد: باید نسبت به وابستگی فناوریهای کلیدی به خارج هوشیار باشیم. در حوزه آب باید فناوریهای گلوگاهی شناسایی و بومیسازی شود.
وزیر نیرو خطاب به معاونان فنی و مدیران تخصصی وزارت نیرو گفت: در زمینه بازیابی رطوبت، شیرینسازی و روشهای فناورانه تأمین آب باید راهحلهای مشخص ارائه کنید. ما باید نقشه داشته باشیم، بهویژه در محدوده ۱۰۰ کیلومتری حاشیه خلیج فارس و دریای خزر برای مردم طرحهایی تهیه شود تا بتوان آب شیرینشده را به بالادست رساند. بدون این زیرساختها، نمیتوان برداشتهای جدید از منابع موجود داشت.
اقتصاد آب بازنگری شود
«عباس علیآبادی» تاکید کرد: اقتصاد آب و به تبع آن قیمت آب باید مورد بازنگری قرار گیرد، در غیر این صورت فناوری نیز حاصل نمیشود؛ روشهای فناور هزینه بر هستند، از این رو باید اصلاح اقتصادی صورت گیرد.
همه طرحها باید بازگشت سرمایه داشته باشند
وزیر نیرو با انتقاد از هزینههای اضافی در طرحهای بزرگ بیان کردکرد: باید به سمت اجرای طرحها به صورت اقتصادی برویم به عبارت دیگر باید طرحهای صنعت آب و برق به صورت اقتصادی به مرحله اجرا برسند؛ از این پس نباید طرحی را غیرانتفاعی ببینیم. همه طرحها باید انتفاعی باشند و همه کسانی که از آن منتفع میشوند باید بهای آن را پرداخت کنند. علی آبادی بر اهمیت پیشبرد اقدامات تحولی در صنعت آب به منظور افزایش بهرهوری آب تاکید کرد و گفت: باید آب حاصل شده از طرحها و پروژههای صنعت آب کشور به قیمت مناسب با تاکید بر معیار بهرهوری در اختیار مصرفکننده اعم از کشاورزی و صنعت قرار گیرد.
ضرورت توسعه فناوریهای نوین آب و بازچرخانی
«عباس علیآبادی» با بیان اینکه شیرین سازی و تولید آب، موضوع مهم دیگری است که در کشور مطرح است، اظهار کرد: اجرای تصفیه خانه موضوع جاافتادهای در کشور است، به عبارت دیگر بازچرخانی آب مورد توجه قرار گیرد به این معنا که از آب باید چندبار استفاده شود؛ باید به سمت فناوریهای نوظهور پیش برویم تا امکان استفاده مجدد از آب را در همه مصارف مجاز فراهم کند؛ به شکلی نباشد که آب فقط برای مصرف خاص بازچرخانی شود.
وزیر نیرو در ادامه ایجاد انگیزه برای نیروی انسانی شرکتهای زیرمجموعه صنعت آب و برق را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: در کنار پیشبرد دیگر اقدامات باید نگرانی فعالان صنعت آب و برق در خصوص آینده شغلی آنها به خوبی شنیده شود و به آنها انگیزه لازم جهت خدمت رسانی به ویژه در زمان بحران داده شود.