عواقب شرکت در یک تورنمنت ضعیف / برنامه‌ریزی فدراسیون برای سقوط در رنکینگ فیفا!

ورزش سه پنج شنبه 19 تیر 1404 - 13:44
تیم ملی ایران امروز در رنکینگ فیفا دو پله سقوط را تجربه کرد و این احتمال وجود دارد در فیفا دی بعدی به دلیل برنامه نامشخص فدراسیون این سقوط ادامه دار باشد.

به گزارش ورزش سه، همانطور که می‌دانید بازیهای کافا بعنوان مسابقات تدارکاتی ایران برای جام جهانی 2026 در نظر گرفته شده‌اند. پس بد نیست  نگاهی به سایر قدرت های آسیایی بیاندازیم و ببینیم که آنها برای فیفادی شهریورماه با چه تیم‌هایی روبه‌رو می‌شوند.

*ژاپن و کره‌ی‌جنوبی هردو در فیفادی پیش‌رو به مصاف میزبان‌های جام جهانی، آمریکا و مکزیک خواهند رفت.
استرالیا تیم دوم گروه A مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ منطقه آسیا، در فیفادی سپتامبر در دو بازی دوستانه در تاریخ های ۱۴ و ۱۸ شهریور به مصاف نیوزلندی می‌رود که جزو اولین تیم‌های صعودکننده به جام جهانی ۲۰۲۶ بود.

با یک نگاه می توان به تفاوت رقبای ایران در مسابقات کافا و همچنین حریفان تدارکاتی سایر قدرت های آسیایی در شهریورماه پی برد. این نکته را درنظر بگیرید که چنانچه این سه تیم در مسابقات دوستانه خود موفق باشند می‌توانند جایگاه ایران را در رنکینگ فیفا تهدید نمایند.

ریسک بالای مصدومیت بازیکنان تیم ملی در سال جام جهانی
طبق قرعه کشی انجام شده، تیم ملی بایستی سه بازی ابتدایی خود در مسابقات کافا را در کشور تاجیکستان انجام دهد.نکته اصلی اینجاست که بازی‌های ایران در این کشور روی زمین چمن مصنوعی برگزار می‌شود و همین مسئله می تواند منجر به مصدومیت بازیکنان کلیدی تیم ملی در سال منتهی به جام جهانی شود. علاوه بر ریسک بازی برروی زمین چمن مصنوعی، فواصل بازی‌های تیم ملی در کافا، سه روز است و انجام احتمالی چهار بازی در بازه زمانی ۱۱ روز می تواند منجر به مصدومیت بازیکنان تیم ملی گردد.

2206530

زمانبندی نامناسب در برگزاری مسابقات کافا

در حال حاضر مسابقات فوتبال منطقه شرق آسیا( تورنمنتی شبیه به کافا برای تیم‌های شرق آسیا) با حضور چهار تیم ژاپن، کره جنوبی، چین و هنگ کنگ در حال برگزاری است و هر تیم قرار است با سه تیم دیگر مسابقه بدهد.

نکته جالب اینجاست که باوجود برگزاری این سه بازی در خارج از زمان فیفادی، امتیازات این مسابقات در رنکینگ فیفا برای این چهار تیم در نظر گرفته می‌شود( با نصف امتیازات محاسبه‌شده برای یک بازی دوستانه‌ی معمولی، مشابه اتفاقی که در اولین بازی کافا برای ایران خواهد افتاد) و چنانچه ژاپن یا کره جنوبی در مسابقات شرق آسیا موفق شوند، باتوجه به اختلاف رنکینگ کم میان این دو تیم و سایر تیم ها، احتمالا شاهد کسب امتیاز مناسب جهت بهبود وضعیتشان در رنکینگ فیفا خواهیم بود.

همانطور که گفته شد دو تیم ژاپن و کره جنوبی برای فیفادی سپتامبر با دو میزبان جام جهانی یعنی آمریکا و مکزیک مصاف می کنند و بازی های آنها در مسابقات منطقه شرق آسیا نیز در زمان خارج از روزهای فیفا برگزار می شود و این درواقع، بهترین نوع برنامه ریزی است. در نقطه مقابل، وضعیت مسابقات کافا قرار دارد که دقیقا در بازه فیفادی برگزار می گردد و به نوعی هم تیم ملی به مصاف رقبای قدرتمند در فیفادی سپتامبر نمی رود و هم شانس کسب امتیاز مناسب برای رنکینگ فیفا را ازدست می دهد. 

کافا ۲۰۲۵ متفاوت تر از کافا ۲۰۲۳

باتوجه به توضیحات بالا، ممکن است که این پرسش مطرح شود که پس تیم ملی چرا در کافا ۲۰۲۳ شرکت کرد. نکته اول اینجاست که تیم ملی در کافای پیشین سه بازی انجام داد و نه چهار بازی و این خود تفاوت اصلی این دو تورنومنت است. نکته دوم این است که تیم ملی در کافا ۲۰۲۳ در مرحله آماده سازی برای مسابقات جام ملت های ۲۰۲۳ قرار داشت و بدیهی است که حضور در مسابقات کافا و جدال با تیم های آسیایی می توانست یک دوره آماده سازی مناسب برای تیم ملی جهت حضور در جام ملت ها باشد؛خصوصا اینکه بازی با تیم های قرقیزستان و افغانستان به نوعی شبیه سازی بازی با تیم های هنگ کنگ و فلسطین بود و بازی با ازبکستان نیز به نوعی شبیه سازی بازی با یکی از قدرت های آسیایی به شمار می رفت.

منبع خبر "ورزش سه" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.