رتبه‌ بندی کشورهای جهان بر اساس شیوع دیابت

رکنا پنج شنبه 19 تیر 1404 - 21:41
رکنا: کشورهای چین، هند، آمریکا، برزیل، پاکستان، اندونزی و روسیه تا سال 2025 به عنوان دیابتی‌ ترین کشورهای جهان شناخته می‌ شوند؛ عامل اصلی این روند رو به رشد، افزایش جمعیت، سبک زندگی بی‌ تحرک و رژیم‌ های غذایی ناسالم است.
رتبه‌ بندی کشورهای جهان بر اساس شیوع دیابت

 به گزارش رکنا، دیابت یکی از بیماری‌های مزمن است که جمعیت زیادی را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده است. این بیماری زمانی رخ می‌دهد که بدن توانایی تنظیم سطح قند خون را از دست بدهد و مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند. افزایش جمعیت جهانی و تغییرات در سبک زندگی باعث شده‌اند که دیابت به یکی از مهم‌ترین معضلات سلامت در دنیا تبدیل شود. بسیاری از کشورها نیز تحت تأثیر رژیم‌های غذایی ناسالم و زندگی بی‌تحرک، شاهد افزایش چشمگیر شیوع دیابت هستند.

در حال حاضر روند رو به رشد ابتلا به دیابت در کشورهای کم‌درآمد و متوسط، نگران‌کننده است. با پیشرفت فناوری، ابزارهای مدرن مانند دستگاه‌های نظارت بر قند خون به صورت ممتد، پمپ‌های انسولین و اپلیکیشن‌های مرتبط با مدیریت دیابت، کمک می‌کنند که بیماران این بیماری را بهتر مدیریت کنند. با این حال، تا سال ۲۰۲۵، برخی کشورها با بالاترین میزان ابتلا به دیابت مواجه خواهند شد که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم:

جایگاه نخست: چین

کشور چین به عنوان پرجمعیت‌ترین کشور جهان، بالاترین تعداد افراد مبتلا به دیابت را دارد. تخمین زده می‌شود که بیش از ۱۳۰ میلیون نفر از جمعیت بزرگسال چین به این بیماری دچار باشند. شهرنشینی سریع و پیروی از رژیم غذایی غنی از قند و غذاهای فرآوری شده، از دلایل اصلی بالا رفتن آمار ابتلا در این کشور هستند.

رتبه دوم: هند

هند با بیش از ۹۸ میلیون بیمار دیابتی، در جایگاه دوم قرار گرفته است. دلایلی نظیر عوامل ژنتیکی، سبک زندگی غیرفعال و ضعف دسترسی به خدمات درمانی در مناطق روستایی هند، از عوامل تأثیرگذار در گسترش این بیماری به شمار می‌روند.

مقام سوم: آمریکا

ایالات متحده آمریکا با داشتن بیش از ۳۱ میلیون بیمار بزرگسال مبتلا به دیابت، در جایگاه سوم قرار دارد. نرخ بالای چاقی، یکی از عوامل خطر اصلی ابتلا به دیابت نوع دوم در این کشور محسوب می‌شود. همچنین کمبود دسترسی به مراقبت‌های درمانی مؤثر، مشکلات زیادی را برای بیماران ایجاد کرده است.

رتبه چهارم: برزیل

کشور برزیل با ۲۰ میلیون بیمار دیابتی، رتبه چهارم در فهرست دیابتی‌ترین کشورهای دنیا را دارد. تغییر در سبک زندگی مردم و افزایش شهرنشینی، همراه با تغذیه نامناسب و کمبود فعالیت فیزیکی، از دلایل اصلی شیوع بالای دیابت در این کشور است.

جایگاه پنجم: اندونزی

اندونزی با داشتن بیش از ۱۶ میلیون بزرگسال مبتلا به دیابت، در میان پنج کشور نخست قرار دارد. توسعه سریع اقتصادی در این کشور سبب تغییرات گسترده در سبک رژیم غذایی و زندگی شده است که شیوع دیابت را در جمعیت این کشور افزایش داده است.

رتبه ششم: پاکستان

پاکستان با بیش از ۱۴ میلیون بیمار دیابتی، ششمین جایگاه در دنیا را به خود اختصاص داده است. عوامل اصلی شیوع دیابت در پاکستان شامل ژنتیک، رژیم غذایی ضعیف و نبود آگاهی کافی در مورد پیشگیری و درمان این بیماری هستند.

مقام هفتم: مکزیک

بیش از ۱۳ میلیون بیمار در مکزیک به دیابت مبتلا هستند. مصرف زیاد نوشیدنی‌های شیرین و غذاهای فرآوری شده، در کنار عوامل ژنتیکی، نقش مهمی در افزایش تعداد مبتلایان در این کشور دارند.

رتبه هشتم: مصر

کشور مصر با بیش از ۱۰ میلیون بیمار دیابتی، در رتبه هشتم جهان قرار گرفته است. عوامل مرتبط با شیوع دیابت در مصر شامل ژنتیک، سبک زندگی غیرفعال و دسترسی محدود به خدمات درمانی به ویژه در مناطق روستایی است.

جایگاه نهم: بنگلادش

بنگلادش با برخورداری از ۹ میلیون بیمار دیابتی، نهمین کشور در لیست دیابتی‌ترین کشورهای جهان است. تغییرات غذایی، افزایش شهرنشینی و کمبود فعالیت‌های بدنی در میان مردم، به گسترش ابتلا به دیابت در این کشور کمک کرده است.

رتبه دهم: روسیه

روسیه بیش از ۸ میلیون بزرگسال مبتلا به دیابت دارد. مصرف بالای نوشیدنی‌های شیرین و غذاهای فرآوری شده، همراه با عوامل ژنتیکی، از دلایل برجسته شیوع این بیماری در این کشور هستند.  

  • فیلم شاهکار احساسی آهنگ گل سنگم هایده توسط مهراوه شریفی نیا با لباس راحتی تو خونش !

اخبار تاپ حوادث

وبگردی

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.