به گزارش اقتصادنیوز، در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر میرسد که مشکلات و چالشهای اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل مینمایند.
روی کار آمدن دولتها با گرایشهای مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشمانداز روشنی پیش روی خود ببینند.
در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامههای "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنونمان را از گذر این اخبار واکاوی میکنیم.
در سال جاری اخبار اقتصادی سالهای ۱۳۵۵، ۱۳۶۵ ،۱۳۷۵ ،۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ مورد بازخوانی قرار میگیرد.
20 تیر 1355
بهرهبرداری از صنایع مس سرچشمه از اواخر سال آینده و اوایل سال 2537 شروع خواهد و در آخر سال مذکور با بهرهبرداری صددرصد از این واحد عظیم تولید مس فلزی 99.5 درصد به 150 هزار تن در سال خواهد رسید.
مهندس توکلی، مدیرعامل شرکت سهامی معادن مس سرچشمه کرمان اعلام کرد: برای بهرهبرداری از تاسیسات ذوب مس سرچشمه در حال حاضر 14 هزار نفر در قسمتهای مختلف این صنعت مشغول به کارند که از این عده 1350 نفر آنها مستقیما در این شرکت فعالیت دارند و بقیه به صورت پیمانکار و مقاطعهکار در سایر تاسیسات زیربنایی مس سرچشمه کار میکنند.
توکلی گفت: به هنگام بهرهبرداری از کلیه تاسیسات مس سرچشمه مجموعا 4 هزار نفر مستقیما در این صنعت مشغول به کار خواهند شد و با تبدیل شرکت سهامی معادن مس سرچشمه کرمان به شرکت ملی صنایع مس ایران، تمام فعالیت های اساسی اعم از بهره برداری از معادن سنگ مس تغلیظ، ذوب، تصفیه و ریخته گری را شرکت ملی صنایع مس ایران انجام خواهد داد.
ایران 15 میلیون دلار اعتبار در اختیار بانک توسعه سرمایهگذاری ایران و مصر قرار داد تا برای توسعه صنایع قند، آلومینیوم، نساجی و الکترونیک این کشور مصرف شود. در پایان مذاکرات اقتصادی دو کشور که با امضای پروتکلی تازه توام بوده اعلام شد، ایران و مصر اتاق بازرگانی مشترک تاسیس میکنند.
اجلاس دوم کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی و بازرگانی ایران و مصر با امضای پروتکل در اسکندریه به پایان رسید.
ریاست هیات نمایندگی مصر در این اجلاس به عهده آقای محمد شافعی، وزیر اقتصاد مصر و ریاست هیات نمایندگی ایران به عهده آقای فرخ نجمآبادی وزیر صنایع و معادن بود.
اهم توافق های دو کشور به شرح زیر اعلام شد.
در زمینه همکاریهای صنعتی و اقتصادی آخرین مراحل مربوط به انتخاب ماشینآلات شرکت مشترک نساجی پایان پذیرفت و ساخت کارخانه به زودی آغاز و انتظار میرود کارخانه در سال 1979 وارد مرحله تولید شود.
در مورد کارخانه کود شیمیایی تصمیم گرفته شد که ظرف مدت کوتاهی شرکت مشترک 50-50 ایران و مصر تشکیل شود و این شرکت موظف شد مطالعات توجیهی نهایی را برای تصمیمگیری طرفین انجام دهد.
20 تیر 1375
علیاکبر هاشمی رفسنجانی، رئیسجمهوری با مسوولان سازمان برنامه و بودجه برای کاهش تورم و کمک به اقشار کمدرآمد، خواستار حمایت و هدایت نقدینگی موجود به سمت افزایش تولید و توسعه صنعت جایگزین نفت شد.
وی تاکید کرد: برای کاهش اتکای اقتصاد کشور به درآمد ارزی حاصل از فروش نفت خام، سازمان برنامه و بودجه باید از افزایش تولید و توسعه صنعت پتروشیمی حمایت کند.
رئیسجمهوری اظهار کرد: آثار ضدتورمی هدایت نقدینگی در جهت افزایش تولید و توسعه صنعت، به نفع مردم خواهد بود.
هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: ضرورت دارد سازمان برنامه و بودجه با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی، نقدینگی موردنیاز واحدهای تولیدی را تامین کنند.
رئیسجمهوری اظهار کرد: چشمانداز یک دوره 15 ساله میتواند نقش مهمی در تدوین برنامههای پنج ساله آینده کشور ایفا کند.
رئیسجمهوری ضرورت حفظ آرامش ایجادشده در اقتصاد کشور و جلوگیری از افت تولید را یادآور شد و اظهار کرد: با توجه به اقدامات دولت و تاکیدات مقام معظم رهبری در زمینه تدوین طرح محو فقر در جامعه، ضروری است سازمان برنامه و بودجه با استفاده از قابلیتهای کارشناسی خود و جامعه، هرچه زودتر نسبت به نهایی کردن لایحه مزبور، اقدامهای لازم را انجام دهد تا همراه با کارهای اساسی و عمرانی مهمی که در کشور انجام گرفته است، این طرح نیز به هدفهای عالی خود نائل شود.
|
خرید (ریال) |
فروش (ریال) |
سکه بهار آزادی (طرح قدیم) |
402000 |
405000 |
سکه بهار آزادی طرح جدید |
393000 |
395000 |
یک گرم طلای 18 عیار بدون مزد ساخت |
40300 |
|
یک مثقال طلای 17 عیار |
174500 |
|
20 تیر 1385
با برطرف شدن مشکل صادرات پژو 206 صندوقدار با شرکت فرانسوی پژو، نخستین LC (گشایش اعتبار) صادرات این خودرو باز شد و بنابراین صادرات پژو 206 صندوقدار از مرداد به سه کشور ترکیه، الجزایر و روسیه آغاز میشود.
علیرضا میرزایی، معاون صادرات و امور بینالملل ایرانخودرو افزود: شرکت پژو رسما در نامهای خواستار شروع پروژه و همچنین برگزاری برنامه معارفه این خودرو که خودشان در گذشته لغو کرده بودند، شدهاند که به زودی این برنامه در ایران برای نمایندگیهای پژو در جهان برگزار میشود.
20 تیر 1395
روزنامه برخط هلنیک شیپینگ نیوز یونان نوشت، ژاپن خواهان افزایش واردات نفت از ایران به سطوح پیش از تحریم است.
به گزارش روزنامه یاد شده، در حالی که ایران با یک سیاست قیمتگذاری تهاجمی، تلاش خود را برای به دست آوردن سهم پیشین خود از بازار نفت شدت بخشیده است، واردات نفت ژاپن از این کشور برای نخستین بار در ماه مه 2016 (اردیبهشت-خرداد) به سطوح پیش از تحریم افزایش یافت و احتمال میرود دست کم در کوتاهمدت در حول و حوش همین سطح باقی بماند.