سمیه حسنی در گفت وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در سه ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۴، عملیات تلقیح مصنوعی با فعالیت ۴ مأمور، بر روی ۶۳۵ رأس دام سنگین در شهرستان بهشهر انجام شد.
وی در ادامه به مزایای استفاده از روش تلقیح مصنوعی اشاره کرد و گفت: از جمله مزایای این روش میتوان به عدم نیاز به نگهداری دام نر، کاهش هزینههای ناشی از پرورش و نگهداری دام نر، جلوگیری از افزایش همخونی و افزایش بازدهی تولیدمثل اشاره کرد.
حسنی تأکید کرد: تلقیح مصنوعی یکی از راهکارهای مهم در افزایش ظرفیت ژنی و توسعه دامداریهای روستایی به شمار میرود.
سرپرست جهاد کشاورزی بهشهر با اشاره به اهمیت اصلاح نژاد در دامها از طریق استفاده از دامهای برتر با تولید بالا، افزود: برای دستیابی به این هدف، تلقیح مصنوعی به عنوان بهترین و آسانترین شیوه برای ارتقای کمیت و کیفیت تولیدات شیر و گوشت قرمز محسوب میشود. با استفاده از این روش، میتوان صفات مطلوب دامهای نر را با سرعت بیشتری به تعداد زیادی دام ماده منتقل و در مدت زمان کوتاهی، اثر حیوان نر برتر را در گله و منطقه مشاهده کرد.
وی گفت: این اقدام در راستای برنامههای جهاد کشاورزی بهشهر برای بهبود وضعیت دامداریها و افزایش تولیدات دامی در منطقه صورت گرفته و انتظار میرود با تداوم این روند، شاهد افزایش بهرهوری و بهبود کیفیت محصولات دامی در شهرستان باشیم.