طلای سیاه اندکی گران شد

صدا و سیما جمعه 20 تیر 1404 - 13:26
قیمت نفت تحت تأثیر اعمال تحریم‌های احتمالی روسیه از سوی واشینگتن و لغو کاهش عرضه داوطلبانه اوپک‌پلاس با افزایش روبه‌رو شد.

طلای سیاه اندکی گران شد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، قیمت نفت پس از اعلام دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا مبنی بر صدور بیانیه‌ای درباره روسیه که می‌تواند احتمال تحریم‌های بیشتر علیه این تولیدکننده بزرگ نفت را افزایش دهد، در معامله‌های روز جمعه (۲۰ تیر) با افزایش روبه‌رو شد با این حال، نگرانی‌ها از سیاست‌های تعرفه‌ای و لغو کاهش عرضه داوطلبانه اضافه از سوی هشت کشور ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس)، مانع از ادامه روند افزایشی قیمت‌ها شد.

قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال تا ساعت ۶ صبح معامله‌های روز جمعه به وقت گرینویچ با ۴۴ سنت یا ۰.۶۴ درصد افزایش به ۶۹ دلار و ۸ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال، نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا با ۵۲ سنت یا ۰.۷۸ درصد افزایش، ۶۷ دلار و ۹ سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.

تا پایان هفته گذشته، بهای نفت خام برنت ۱.۱ درصد و نفت خام شاخص دابلیوتی‌آی آمریکا ۰.۱ درصد افزایش یافت، این در حالی است که هر دو شاخص در معاملات روز پنجشنبه (۱۹ تیر) بیش از ۲ درصد کاهش را تجربه کردند. کاهش قیمت‌ها ناشی از نگرانی سرمایه‌گذاران نسبت به تأثیر سیاست‌های تعرفه‌ای متغیر ایالات متحده بر رشد اقتصادی جهانی و تقاضای نفت بود.

ترامپ در واکنش به نبود پیشرفت در مذاکرات صلح با اوکراین و ادامه حملات روسیه به شهرهای این کشور، از ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، ابراز ناامیدی و اعلام کرد که روز دوشنبه (۲۳ تیر) بیانیه‌ای مهم درباره روسیه صادر می‌کند.

در همین حال، تحلیلگران اعلام کردند که عوامل بنیادی محدودکننده بازار، از جمله بهبود تقاضای فصلی و ازسرگیری حملات نیروهای حوثی به کشتی‌های عبوری از مسیر دریای سرخ، از قیمت نفت حمایت کرده‌اند.

چشم‌انداز ارسال حدود ۵۱ میلیون بشکه نفت خام ازسوی عربستان سعودی در ماه اوت به چین، به‌عنوان بزرگ‌ترین محموله صادراتی این کشور در بیش از دو سال گذشته، از دیگر نشانه‌های بهبود تقاضاست.

با این حال، لغو روزانه ۵۴۸ هزار بشکه‌ دیگر از کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت عضو اوپک‌پلاس برای ماه اوت، فشار نزولی بر قیمت‌ها وارد کرده است.

بر اساس ارزیابی‌ها، در نشست آینده نیز ممکن است مرحله دیگری از لغو کاهش عرضه داوطلبانه برای ماه سپتامبر تصویب شود؛ اقدامی که می‌تواند بازار جهانی نفت را در سه‌ماه چهارم سال به سمت مازاد عرضه قابل‌توجهی سوق دهد و فشار بیشتری بر قیمت‌ها وارد کند.

اوپک در شصتمین بولتن آماری سالانه‌اش اعلام کرده است که به‌دلیل کاهش تقاضا از سوی چین، پیش‌بینی خود را برای تقاضای جهانی نفت در سال‌های ۲۰۲۶ تا ۲۰۲۹ کاهش داده است.

بر اساس این گزارش، تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۶ به‌طور میانگین ۱۰۶ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه در روز خواهد بود، در حالی‌که این رقم در گزارش سال گذشته میلادی روزانه ۱۰۸ میلیون بشکه برآورد شده بود.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.