زندگینامه دانشمندان شهید هسته‌ ای؛ علی باکویی کتریمی و اکبر مطلبی‌زاده

همشهری آنلاین جمعه 20 تیر 1404 - 15:40
اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در حمله وحشیانه به ایران اسلامی که در سحرگاه ۲۳ خرداد امسال آغاز شد، با شهادت تعدادی از دانشمندان هسته‌ای کشورمان، در کنار شهدایی از قشرهای دیگر جامعه همراه بود.

به گزارش همشهری آنلاین، اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در حمله وحشیانه به ایران اسلامی که در سحرگاه ۲۳ خرداد امسال آغاز شد، با شهادت تعدادی از دانشمندان هسته‌ای کشورمان، در کنار شهدایی از قشرهای دیگر جامعه همراه بود. در ادامه با تعدادی از شهدای صنعت هسته‌ای کشورمان در اقدام اخیر رژیم صهیونیستی آشنا می‌شویم.

زندگینامه دانشمندان شهید هسته‌ ای؛ علی باکویی کتریمی و اکبر مطلبی‌زاده
شهید علی باکویی کتریمی
  • شهید علی باکویی کتریمی

شهید باکویی کتریمی که سال‌ها به عنوان پژوهشگر هسته‌ای، منشا خدمات فراوانی برای کشور و نظام بود که سرانجام در سحرگاه جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ به همراه همسر و دو فرزندش بر اثر جنایات رژیم منحوس صهیونیستی در تهران به درجه رفیع شهادت نائل آمد. او متولد فروردین ۱۳۴۵ در روستای کتریم واقع در منطقه دودانگه ساری بود. باکویی با شرکت در آزمون سراسری؛ در رشته مکانیک دانشگاه مالک اشتر اصفهان پذیرفته و همزمان بورسیه وزارت دفاع هم شد. وی پس از پایان تحصیلات دوره کارشناسی در مقطع کارشناسی ارشد همان دانشگاه قبول و موفق به دریافت درجه فوق لیسانس شد. وی بعدها موفق به دریافت مدرک دکترا هم شد. او که مدرک لیسانس خود را از دانشگاه امیرکبیر در رشته فیزیک کاربردی با گرایش هسته‌ای گرفته بود. کارشناسی ارشد را در دانشگاه تهران و رشته فیزیک هسته‌ای گذرانده بود. همچنین در سال ۱۳۸۳ مدرک دکترای خود را در رشته فیزیک هسته‌ای و ذرات بنیادی اخذ کرده بود. شهید باکویی در زمان شهادت عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس و مدیر «گروه فیزیک اتمی و مولکولی» این دانشگاه بود.

زندگینامه دانشمندان شهید هسته‌ ای؛ علی باکویی کتریمی و اکبر مطلبی‌زاده
شهید اکبر مطلبی‌زاده
  • شهید اکبر مطلبی‌زاده

شهید مطلبی‌زاده یکی از برجسته ترین دانشمندان هسته ای کشورمان بود که در بامداد ۲۳ خرداد ۱۴۰۴، در جریان حملات هوایی اسرائیل به ایران، در یک باغ ویلایی در منطقه آبسرد، از توابع شهرستان دماوند، به همراه همسرش به شهادت رسید. او در سال ۱۳۴۲ در یزد به دنیا آمده و دکترای خود را در رشته شیمی کاربردی گرفته بود. وی ابتدا در دانشگاه آزاد شهر پدری مشغول به کار شد و بعد از مدت کوتاهی به عضویت هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی درآمد. او از شاگردان برجسته شهید مجید شهریاری، فیزیکدان هسته‌ای ترور شده، بود و در توسعه دانشکده مهندسی هسته ای دانشگاه بهشتی نقش داشت. شهید مطلبی زاده، سال‌ها ریاست گروه شهید کریمی (زیرمجموعه سازمان پژوهشی نوین دفاعی) را بر عهده داشت و بعد از ریاست شهید محسن فخری‌زاده در این گروه به عنوان مشاور شخصی فعالیت می‌کرد. خزانه‌داری آمریکا در سال ۲۰۱۹ او را به دلیل حوزه تحقیقاتی‌اش در ساخت سامانه‌های تسلیحاتی در لیست تحریم قرار داده بود.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.