به گزارش مشرق، منابع خبری در انگلیس گزارش دادهاند که تاکنون هیچ درخواستی از سوی دولت برای سخنرانی ترامپ در پارلمان به دفتر رئیس مجلس عوام ارسال نشده و به گفته نزدیکان لیندزی هویل، رئیس مجلس عوام انگلیس، اینگونه سخنرانیها بهطور خودکار در برنامه دیدارهای رسمی گنجانده نمیشوند.
براساس اعلام رسمی، مجلس عوام از ۲۵ شهریور تا ۲۱ مهرماه برای برگزاری نشستهای سالانه احزاب تعطیل خواهد بود و این موضوع به ابزاری برای پرهیز از مواجهه مستقیم ترامپ با پارلمان تبدیل شده است؛ نهادی که پیشتر نیز در دوره ریاستجمهوری اول او، میزبان سخنرانی وی نشد و جان برکو، رئیس وقت مجلس، مخالفت خود را با حضور ترامپ بهصراحت اعلام کرده بود.
در همین حال، جنبشهای مدنی در انگلیس نیز با دیده تردید به این سفر مینگرند. پویش ترامپ را متوقف کنید در شبکه ایکس (توییتر سابق) نوشت:«سفر رسمی ترامپ بهاحتمال زیاد بین ۱۶ تا ۲۸ سپتامبر (۲۵ شهریور تا ۶ مهر) انجام خواهد شد. آنها با ترس برنامه سفر را در زمان تعطیلی پارلمان تنظیم کردهاند تا بهانهای برای جلوگیری از سخنرانی ترامپ داشته باشند؛ (واقعیت این است که ترامپ در اینجا بهشدت نامحبوب است).»
با وجود اینکه کاخ باکینگهام هنوز تاریخ دقیق سفر را اعلام نکرده، اما ترامپ پیشتر در گفتوگویی تأیید کرده بود که برنامهریزیها برای انجام این سفر در ماه سپتامبر (شهریور/مهر) آغاز شده است. گفته میشود برنامههای تشریفاتی عمدتاً در محل اقامتگاه سلطنتی ویندزور انجام خواهد شد، زیرا کاخ باکینگهام همچنان در حال بازسازی است.
مخالفتها با سخنرانی ترامپ در پارلمان محدود به فعالان مدنی نیست. کیت آزبرن نماینده حزب کارگر نیز پیشتر با ارسال نامهای به رئیس مجلس عوام خواستار جلوگیری از سخنرانی رئیسجمهوری آمریکا شده بود. او با بیان نگرانیهایی درباره اظهارات ترامپ درخصوص دموکراسی، خاورمیانه، برابری و بحران اوکراین، تأکید کرده بود که اینگونه سخنرانیها نباید امتیازی خودکار تلقی شوند.
کارشناسان معتقدند که دولت و دربار انگلیس با انتخاب زمانبندی هوشمندانه، تلاش دارند ضمن حفظ ظواهر دیپلماتیک، از بروز تنشهای داخلی و بینالمللی پرهیز کنند. لرد ریکتس، سفیر پیشین انگلیس در فرانسه نیز در گفتوگویی با اسکاینیوز یادآور شد که همزمانی سفر با تعطیلات پارلمان میتواند راهحلی دیپلماتیک برای عبور از این موضوع حساس باشد.
ترامپ در سفر قبلی خود در سال ۲۰۱۹ نیز برخلاف باراک اوباما، فرصت سخنرانی در پارلمان را نیافت؛ موضوعی که بسیاری آن را بازتاب عدم استقبال سیاسی از سیاستهای جنجالی او در داخل انگلیس میدانند.
اکنون نیز بهنظر میرسد دولت کییر استارمر ترجیح میدهد با انتخاب راهی بیسروصدا، مانع از تکرار این چالش شود؛ بیآنکه نیازی به موضعگیری علنی یا رد مستقیم درخواست ایالات متحده باشد.