چگونه بدن در برابر گرمای 40 درجه واکنش نشان می‌ دهد؟

رکنا شنبه 21 تیر 1404 - 17:06
رکنا: افزایش بی‌ سابقه دمای هوا در تابستان، علاوه بر گرمازدگی، خطر شیوع بیماری‌ های واگیردار مانند وبا را افزایش می‌ دهد؛ بیماری خطرناکی که با مصرف آب یا غذای آلوده، سلامت افراد را به خطر می‌ اندازد.
چگونه بدن در برابر گرمای 40 درجه واکنش نشان می‌ دهد؟

 به گزارش رکنا، با افزایش بی‌سابقه دمای هوا در اوایل تابستان ، بدن انسان تحت تاثیر تغییرات جدی قرار می‌گیرد که می‌تواند بیماری‌های خطرناک‌تری از گرمازدگی را به همراه داشته باشد.

وبا؛ بزرگ‌ترین تهدید بهداشتی ناشی از گرما

یکی از اصلی‌ترین بیماری‌هایی که در گرمای شدید خود را نشان می‌دهد، بیماری وبا است. این بیماری که قابلیت سرایت سریعی دارد، در صورت عدم درمان می‌تواند حتی منجر به مرگ شود.

وبا نوعی عفونت حاد اسهالی است که به علت مصرف آب و غذای آلوده به باکتری ویبریو کلرا ایجاد می‌شود. این بیماری عموماً در مناطقی دیده می‌شود که دسترسی به آب آشامیدنی سالم وجود ندارد. افراد مبتلا، اگرچه ممکن است تا مدت‌ها علائم خفیفی داشته باشند، اما در برخی موارد با اسهال شدید و آبکی مواجه می‌شوند که می‌تواند در عرض چند ساعت مرگ را به دنبال داشته باشد.

گرمای تابستان و شیوع بیماری‌های مرتبط

گرمای هوا در تابستان، بستری مناسب برای گسترش بیماری‌های مختلف مانند سالک، مالاریا و وبا فراهم می‌کند. به گفته علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تعریق فراوان موجب کاهش آب و املاح بدن از جمله پتاسیم شده و این امر عوارض جدی سلامتی به همراه دارد.

همچنین ایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، عنوان می‌کند که با افزایش دما، بیماری‌های روده‌ای نیز به دلیل استفاده از مواد غذایی و آب آلوده شایع‌تر می‌شوند. او توصیه کرد که رعایت نکات بهداشتی، از جمله شستن دست‌ها، نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به این بیماری‌ها ایفا می‌کند.

سنگ کلیه؛ مشکل شایع‌تر در تابستان

مطالعات نشان می‌دهند که در گرمای تابستان، خطر ابتلا به سنگ کلیه افزایش می‌یابد. مصرف ناکافی آب، یکی از عوامل اصلی این عارضه است. با مصرف بیشتر آب و کاهش مواد قندی و نمکی در رژیم غذایی، می‌توانید احتمال ابتلا به این بیماری دردناک را کاهش دهید.

گرمای شدید و خطر مرگ

افزایش دمای شدید هوا به حدی می‌تواند جدی باشد که به عنوان یکی از اصلی‌ترین دلایل مرگ و میر ناشی از پدیده‌های جوی شناخته شده است. هنگامی که بدن قادر نباشد از طریق تعریق خود را خنک کند، دمای داخلی به سرعت افزایش می‌یابد که ممکن است به آسیب مغزی یا سایر ارگان‌های حیاتی منجر شود.

برای پیشگیری از اثرات منفی گرمای شدید، توصیه می‌شود اقداماتی مانند نوشیدن مایعات کافی و دوری از آفتاب مستقیم را در دستور کار خود قرار دهید.

حد تحمل بدن در دمای ۴۰ درجه

سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، اشاره می‌کند که بدن انسان در دمای ۳۷ درجه عملکرد طبیعی خود را حفظ می‌کند. اما با عبور دما از ۴۰ درجه، بدن دچار مشکل می‌شود، به خصوص اگر شرایطی مانند فعالیت بدنی یا بیماری‌های زمینه‌ای نیز وجود داشته باشد.

نشانه‌هایی نظیر گیجی، تشنج، تهوع، استفراغ، و تورم در ناحیه مچ و عضلات از علائم اولیه گرمازدگی هستند که در صورت عدم درمان ممکن است به شوک و مرگ منجر شوند.

درجات مختلف گرمازدگی

گرمازدگی می‌تواند در سه مرحله مختلف بر بدن تأثیر بگذارد:

  • مرحله اول: گرفتگی عضلات و درد؛ این مرحله قابل مدیریت است اما نیاز به توجه دارد تا علائم پیشرفته‌تر نشود.
  • مرحله دوم: احساس خستگی و بی‌حالی؛ پوست سرد و تعریق زیاد نشانه‌ای از تلاش بدن برای کاهش دما است که در صورت عدم کنترل ممکن است خطرناک شود.
  • مرحله سوم: اختلال در مکانیسم خنک‌سازی بدن که منجر به داغی و خشکی پوست و احتمال از دست دادن هوشیاری می‌شود. در این مرحله خطر مرگ مغزی بسیار بالا می‌رود.
  • فیلم اجرای آهنگ گوگوش توسط محمود شهریاری در عروسی نعیمه نظام‌دوست ! / با طنازی می خونه !

اخبار تاپ حوادث

وبگردی

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.