ماجرای عدم کفایت سیاسی پزشکیان از کجا کلید خورد؟ | 5 مصداق وحدت شکنی چه بود؟

همشهری آنلاین شنبه 21 تیر 1404 - 20:39
برخی موضع‌گیری‌های جنجالی تعدادی از چهره‌های سیاسی از طیف‌های مختلف در روزهای اخیر، دغدغه‌ها درباره ضرورت حفظ انسجام ملی را در جامعه افزایش داده است.

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: تاکید همگان بر حفظ و تعمیق انسجام ملی شکل گرفته در کشور در پی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه در شرایطی است که در روزهای اخیر شاهد برخی مصادیق وحدت‌شکنی ازسوی برخی جریان‌های سیاسی بوده‌ایم؛ موضع‌گیری‌هایی که برخی از آنها علاوه بر بازتاب منفی اجتماعی، پیگیری قضایی را نیز به دنبال داشت. در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌شود:

۱

عدم کفایت رئیس‌جمهور

در روزهای اخیر و به‌دنبال دیدارها و برنامه‌های رئیس‌جمهور در اجلاس سران کشورهای عضو اکو در «خانکندی» جمهوری‌آذربایجان، فعالان برخی جریان‌های سیاسی با انتقاد از این سفر و دیدارهای آن، به طرح مطالبه‌هایی با محوریت «عدم کفایت سیاسی رئیس‌جمهور» شدند؛ موضوعی که اگرچه در فضای سیاسی کشور چندان جدی گرفته نشد، اما بازتاب منفی گسترده‌ای در افکارعمومی داشت تا جایی که علاوه بر انتقاد نمایندگان مجلس، با واکنش محمد مخبر، مشاور و دستیار رهبری مواجه شد؛ «طرح موضوع عدم کفایت سیاسی رئیس‌جمهور، حرف غلطی است. مردم و خواص باید کمک کنند این انسجام ملی همچنان ادامه پیدا کند».

۲

دروغ شاخدار

طرح شائبه‌هایی درباره ماجرای «جاسوسی» کاترین شکدم در ایران ازسوی یک نماینده پیشین مجلس، آن‌هم در آنتن زنده تلویزیون و ادعای درگیر بودن ۱۲۰ چهره سیاسی کشور در فساد اخلاقی این پرونده، از دیگر ادعاهایی بود که در روزهای اخیر بازتاب منفی گسترده‌ای در افکارعمومی داشت و اقدامی در راستای تضعیف اتحاد سیاسی شکل گرفته در کشور پس از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ارزیایی شد؛ ادعایی که مسئولان و دستگاه‌های مربوط بر دروغ بودن آن تاکید کرده‌اند و پرونده‌ای قضایی نیز درباره آن تشکیل شده‌است.

۳

آرزوی شهادت برای رئیس‌جمهور

یکی دیگر از مصادیق وحدت‌شکنی در روزهای اخیر، استوری یک مسئول محلی در یکی از استان‌های شمالی با لحنی‌ کنایه‌آمیز، خطاب به رئیس‌جمهور بود. ماجرا از جایی آغاز شد که پس از گفت‌وگوی پزشکیان با تاکر کارلستون، مجری معروف آمریکایی، نقام محلی مذکور در استوری صفحه اینستاگرام خود، با لحنی کنایه‌آمیز، خواستار به شهادت رساندن رئیس‌جمهور ازسوی رژیم‌صهیونیستی شده بود. این موضوع اما بازخورد منفی گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشت و اعلام جرم دادستانی آن استان را هم به دنبال داشت و در نهایت فرد مذکور نیز در استوری دیگری، سخنان خود را اصلاح کرد.

۴

نامه بی‌موقع

نامه اخیر ۱۸۰ اقتصاددان و استاد دانشگاه به رئیس‌جمهور و تاکید بر الزامی بودن تغییر در رویکردها، از دیگر مواضع بحث‌برانگیز روزهای اخیر بوده‌است که برخی از آن به عنوان اقدامی بی‌موقع و وحدت‌شکن، آن‌هم در شرایط حساس کنونی، یاد می‌کنند. این نامه که در آن مطالبات سیاسی مختلفی مطرح شده بود، در روزهای اخیر به سوژه‌ای برای بررسی و تحلیل رسانه‌های کشور تبدیل و بهانه‌ای برای دامن زدن به برخی شکاف‌های سیاسی در کشور شد.

۵

توهین به رئیس‌جمهور

اظهارات یک نماینده مجلس در روزهای علیه رئیس‌جمهور را باید از دیگر مصادیق وحدت‌شکنی در روزهای اخیر به‌حساب آورد. این نماینده تهران در اظهاراتی جنجالی، انتقادات تندی را با لحنی نامناسب درباره رویکردها و اهداف رئیس‌جمهور مطرح کرد؛ اظهاراتی که بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشت و در نهایت تنها نتیجه آن، تضعیف دولت، آن‌هم در وضعیت حساس کنونی است.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.