نسرین فقیه ملک مرزبان عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا، و آبتین گلکار عضو وابسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در نشستی به بررسی کتاب «نقد و سیاحت» میپردازند. دبیری نشست را مصطفی نوری، پژوهشگر تاریخ معاصر، بر عهده دارد.
فاطمه رضازاده محلاتی، معروف به فاطمه سیاح، نویسنده این کتاب، در سال ۱۲۸۱ خورشیدی از پدری ایرانیتبار و مادری آلمانی در مسکو زاده شد. تحصیلات متوسطه و عالی خود را در این شهر گذراند. وی در رشته ادبیات اروپایی از دانشکده ادبیات دانشگاه مسکو دانشآموخته شد و سپس حدود سال ۱۳۱۳ همراه پدرش به ایران آمد.
سیاح پس از چند سال تدریس زبانهای روسی و فرانسوی در دانشسرای عالی ایران، از سال ۱۳۱۷ در دانشگاه تهران به عنوان نخستین استاد زن به تدریس در دانشکده ادبیات مشغول شد. از او کتابهای ارزشمندی چون «تحقیق مختصر در احوال و زندگانی فردوسی»، «نقد و سیاحت»، «کتاب روسی برای دبیرستان» و مقالات متعددی در نشریات داخلی به یادگار مانده است.
کتاب «نقد و سیاحت» در میان آثار این نویسنده جایگاهی ممتاز دارد؛ اثری که نهتنها جلوهای از دانش وسیع اوست، بلکه نگرش ویژهاش به فرهنگ، تمدن و ادبیات جهان را نیز بازتاب میدهد.
علاقهمندان برای حضور در این نشست میتوانند ساعت ۱۰ به سالن فرهنگ مرکز همایشهای بینالمللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مراجعه کنند.