به گزارش خبرنگار مهر، سمیه کریمی پیش از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به شعار سال بهزیستی با عنوان «باهم برای بهزیستن» اظهار کرد: تحقق این شعار تنها با مشارکت مردم و تمام نهادها ممکن خواهد بود. محور فعالیتهای بهزیستی مبتنی بر حفظ کرامت انسانی مددجویان، بهویژه افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار و کودکان آسیبدیده است.
وی افزود: یکی از اقدامات شاخص، تأمین بیش از ۲۷۰ ویلچر برقی برای مددجویان بوده که ارزش هر ویلچر بیش از ۱۳۵ میلیون تومان است. این خدمات در زمره سختترین حوزههای حمایتی قرار دارد و با همکاری مردم و دستگاهها انجام شده است.
کریمی با اشاره به استفاده از ابزارهای روزآمد در توانبخشی معلولان اظهار داشت: در حوزه جهیزیه نیز ۱۱۰ سری جهیزیه در چند مرحله به خانوادهها تحویل داده شده است.
وی با بیان اینکه بهزیستی در برنامه جدید توسعه، متولی مستقیم معتادان متجاهر نیست، افزود: تمرکز این نهاد بر توانمندسازی و بازگرداندن این افراد به زندگی سالم است. توسعه مراکز بازتوانی نیز برای جلوگیری از بازگشت این افراد به چرخه اعتیاد در دستور کار قرار دارد.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان ادامه داد: امسال ۱۲ محور اصلی برای فعالیت سازمان تعریف شده که از جمله آنها میتوان به محلهمحوری، توانمندسازی، عدالتمحوری، کاهش نابرابری اجتماعی، رویکرد پیشگیرانه، دانشبنیانسازی، دادهمحوری و ارتقا خدمات کمی و کیفی مراکز اشاره کرد.
وی از پرداخت بیش از ۷۰ میلیارد ریال برای بیمه خانوادههای تحت پوشش خبر داد و گفت: برای دانشآموزان معلول که بالغ بر ۵۴۶ نفر هستند، بیش از ۲۷ هزار میلیارد ریال هزینه شده است.
کریمی بیان کرد: دفتر اشتغال بهزیستی موفق به تحقق ۱۰۲ درصدی تعهد اشتغال با ثبت ۴ هزار و ۳۰۰ مورد اشتغال شده و برای ۴ هزار و ۴۰۱ نفر از معلولان نیازمند، بیمه بازنشستگی در نظر گرفته شده که از این تعداد ۳ هزار و ۴۱ نفر بیمه خویشفرما بودهاند.
وی از تخصیص بیش از ۵۸ میلیارد تومان اعتبار برای بیمه کردن افراد دارای معلولیت خبر داد و گفت: در حوزه مسئولیت اجتماعی نیز ۷ میلیارد تومان جذب منابع مالی انجام شده که ۴ میلیارد تومان آن توسط خیرین تأمین شده است.
کریمی تعداد افراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی استان را ۹۲ هزار نفر عنوان کرد و افزود: ۵ مرکز مراقبت در منزل فعال هستند و ۴۵۰ نفر از این خدمات بهرهمند شدهاند. همچنین، ۵۱ هزار نفر مستمری توانبخشی دریافت میکنند.
وی از ارائه کمکهزینه لوازم بهداشتی به ۷ هزار و ۵۹ نفر و کمکهزینه تحصیلی به بیش از ۴ هزار نفر خبر داد و گفت: در حوزه کاشت حلزون نیز ۲۶۴ نفر از حمایت بهزیستی بهرهمند شدهاند و در حال حاضر ۲۸ مرکز توانپزشکی با این نهاد قرارداد همکاری دارند.
به گفته کریمی، ۳۰۰ مرکز مشاوره روانشناسی در سطح استان در زمینههایی مانند زوجدرمانی، مشاوره فردی، اختلالات اضطرابی و روانپزشکی فعال هستند و خدمات شبانهروزی، رایگان و تلفنی از طریق سامانه ۱۴۸۰ به متقاضیان ارائه میشود.
مدیرکل بهزیستی استان اصفهان گفت: ۲ هزار و ۲۰۰ خانوار دارای فرزندان چندقلو از خدمات بهزیستی بهرهمند میشوند و سالانه بیش از ۲۰۰ کودک در مراکز شیرخوارگان پذیرش میشوند که بسیاری از آنها دارای بدسرپرست هستند، نه صرفاً بیسرپرست.
وی افزود: ۲ هزار و ۵۰۰ خانواده در نوبت فرزندخواندگی قرار دارند و حدود ۵۰ درصد نوجوانان تحت پوشش نیز از مراکز به استقلال رسیدهاند.
کریمی از جذب ۷۷ میلیارد ریال مشارکت نقدی و ۷۴ میلیارد ریال مشارکت غیرنقدی مردمی در سال جاری خبر داد و تأکید کرد: تمام کمکهای مردمی در سامانههای بهزیستی قابل رهگیری و شفاف هستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هماکنون ۹۶ مرکز «مثبت زندگی» در استان اصفهان با مشارکت بخش خصوصی و نظارت بهزیستی فعالیت میکنند و تمام پروندههای مددجویان به این مراکز ارجاع داده خواهد شد تا خدمات به صورت سریع، دقیق و هماهنگ ارائه شود.