به گزارش خبرآنلاین سایت تابناک در گرترشی دلایل این موضوع را برشمرده است
۱. انباشت فیک نیوز
ایتا دریای فیک نیوز است، دریایی که کسی به سراغ پاکسازیاش نمیرود. فیک نیوز آنقدر منطبق بر ذائقه مخاطب ایتا طراحی شده که مخاطب احساس نیاز به راستی آزمایی نمیکند. یکروز عکس دومگا پیکسلی f۳۵ ردیابی شده در آن وایرال میشود. فردا ایران موفق به ساخت f۳۵ رادار گریز میشود و کاربران به ایرانی بودن خود افتخار میکنند!
۲. انباشت توهم دانایی
شب آتش بس را یادتان هست؟ اهل ایتا دلخور بودند که چرا آتش بس؟ چیزی به تمام شدن کار رژیم نمانده! عده دیگری نگران که آتش بس را قبول نکنید و گرنه تا چند ساعت دیگر رهبری را میزنند! کاربران ایتا عموماً خود را «مطلعترین قشر جامعه» میدانند، در حالی که بیشتر آنها در معرض محتوایی گزینشی، تکراری، هیجانی و تحریفشدهاند. این توهم باعث افزایش رادیکالیسم در هسته حامیان نظام میشود. در واقع افرادی که بنا بود جز پایگاههای فکری نظام باشند، دچار افراط و تحلیلهای غیر واقعی میشوند و به حاکمیت فشارهایی میآورند که علیه عقلانیت محسوب میشود.
۳.نبود تضارب آرا
در ایتا هیچ صدای منتقدی شنیده نمیشود. نه به دلیل پذیرش جمعی و نه حتی مشکلات تکنولوژیکی که سبب شود منتقدین به این پلتفرم گرایش نداشته باشند. بلکه به دلیل سرکوب، حذف، برچسب زنی، اتهام زنی و...توسط بومیان این پلتفرم.
۴.تضعیف عقلانیت حامیان نظام
حاکمیت مدتهاست با چالش کم عمق شدن حامیان دست و پنجه نرم میکند. این بحران عمق دلایل متعددی دارد، از سطحی شدن اپوزیسیون تا وراثتی شدن حمایت از نظام و... که پرداخت به آن در این یادداشت نمیگنجد. اما پلتفرمهایی چون ایتا نقش بسزایی در این تداوم ضعف و تضعیف عقلانیت دارند. چرا که تحلیلهای دم دستی، شبه علمی و غلط در این پلتفرمها جای تحلیلهای علمی و عمیق را گرفتهاند. به این ترتیب مخاطب دچار این خطا میشود که چون محتوا به ظاهر مذهبی و انقلابی است پس حتما درست و علمی است. این چرخه در نهایت به همان افراط و خطاهای فاحش تحلیلی منجر میشود.
۵.ایجاد نسخه جعلی از «مردم»
د ایتا تنها پلتفرمی است که امام زمان در آن ظهور کرده! در تلگرام یا توییتر، کاربران با اقشار مختلفی از جامعه مواجهاند. اما در ایتا، یک تصویر غیرواقعی از «مردم ایران» بازنمایی میشه؛ مردمی یکدست، انقلابی، و همیشه در حال فریاد علیه دشمن. بگذریم دایره این مردم هر روز کوچکتر و دایره دشمنان هر روز بزرگتر میشود. این تصویر سازی غلط فاصلههای اجتماعی را نادیده میگیرد و تحلیل افراد درباره رفتار جامعه با رخدادهای مختلف را دچار خطا میکند.
در نهایت این پلتفرم حباب گونه به خاطر جو حاکم بر آن در وهله اول به کاربران و در گامهای بعدی به جامعه و حاکمیت آسیب میزند. در داخل پلتفرم ما هر روز پیروزیم و جامعه یک دست است، چیزی به ظهور نمانده و تمدن اسلامی ما هر روز قدرتمندتر میشود. اما آنچه ما را نگران میکند فرداست، فردا که حباب میترکد و فاجعه خیلی دیگر داستان عاشقانه یک جوان ۱۸ ساله یا سیگار کشیدنش در حیاط پشتی دانشگاه تهران نیست.
21302