خبری که بازار نفت را متلاطم کرد/ قیمت نفت صعودی شد

خبرآنلاین دوشنبه 23 تیر 1404 - 13:00
قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه با رشد قابل توجهی همراه شد و تحت تأثیر انتظار سرمایه‌گذاران برای تحریم‌های جدید آمریکا علیه روسیه افزایش یافت. اما افزایش تولید عربستان سعودی و ابهامات تعرفه‌ای مانع از جهش بیشتر قیمت‌ها شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت نفت روز دوشنبه افزایش یافت و رشد بیش از ۲ درصدی روز جمعه را ادامه داد؛ زیرا سرمایه‌گذاران در انتظار اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه روسیه هستند که می‌تواند عرضه جهانی نفت را تحت تأثیر قرار دهد. با این حال، افزایش تولید نفت عربستان سعودی و تداوم ابهامات درخصوص تعرفه‌ها، مانع از رشد بیشتر قیمت‌ها شد.

بر اساس گزارش رویترز، بهای معاملات آتی نفت خام برنت با ۱۵ سنت افزایش به ۷۰.۵۱ دلار در هر بشکه رسید و رشد ۲.۵۱ درصدی جمعه را تقویت کرد. همچنین، نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۱۴ سنت رشد، به ۶۸.۵۹ دلار در هر بشکه رسید؛ درحالی‌که روز جمعه ۲.۸۲ درصد افزایش یافته بود.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرد که سامانه‌های پدافندی پاتریوت را به اوکراین ارسال خواهد کرد و قرار است روز دوشنبه بیانیه‌ای مهم درباره روسیه صادر کند. ترامپ به دلیل عدم پیشرفت در پایان جنگ اوکراین و تشدید حملات روسیه به شهرهای اوکراینی، از ولادیمیر پوتین ابراز ناامیدی کرده است.

در همین راستا، کنگره آمریکا لایحه‌ای دوحزبی را برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه روسیه در دست بررسی دارد که هنوز در انتظار حمایت ترامپ است. از سوی دیگر، منابع اروپایی خبر داده‌اند که نمایندگان اتحادیه اروپا در آستانه توافق بر سر هجدهمین بسته تحریمی علیه روسیه هستند که شامل کاهش سقف قیمت نفت روسیه خواهد بود.

هفته گذشته نیز قیمت نفت به دنبال هشدار آژانس بین‌المللی انرژی درباره احتمال کمبود عرضه، صعود کرد؛ به‌طوری‌که نفت برنت ۳ درصد و نفت آمریکا ۲.۲ درصد افزایش یافت. تقاضا در بازار جهانی نیز تحت‌تأثیر اوج فعالیت پالایشگاه‌ها در تابستان و افزایش سفرها و مصرف برق، روندی صعودی داشته است.

با این حال، تحلیلگران ANZ هشدار داده‌اند که افزایش قیمت‌ها به دلیل انتشار داده‌هایی مبنی بر عبور عربستان سعودی از سهمیه تولید خود در توافق اوپک‌پلاس، محدود شده است. طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، عربستان در ماه ژوئن روزانه ۹.۸ میلیون بشکه نفت تولید کرده؛ درحالی‌که سقف تعیین‌شده برای این کشور، ۹.۳۷ میلیون بشکه بوده است. در مقابل، وزارت انرژی عربستان مدعی شده که عرضه نفت این کشور در ژوئن، مطابق با سهمیه داوطلبانه و حدود ۹.۳۵۲ میلیون بشکه در روز بوده است.

در این میان، واردات نفت چین نیز در ماه ژوئن با افزایش ۷.۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل، به ۴۹.۸۹ میلیون تن معادل روزانه ۱۲.۱۴ میلیون بشکه رسید؛ رقمی که از اوت ۲۰۲۳ بی‌سابقه بوده است. به گفته تحلیلگران جی‌پی‌مورگان، چین احتمالا به ذخیره‌سازی نفت ادامه خواهد داد، اما با توجه به اینکه سطح ذخایر به ۹۵ درصد از اوج سال ۲۰۲۰ رسیده، ممکن است بخشی از این ذخایر وارد بازارهای جهانی شود و فشار نزولی بر قیمت‌ها وارد کند.

در نهایت، بازارهای جهانی همچنان چشم‌انتظار نتیجه مذاکرات تجاری آمریکا با شرکای کلیدی خود در حوزه تعرفه‌ها هستند؛ مذاکراتی که می‌تواند بر رشد اقتصادی و میزان تقاضای جهانی برای انرژی تأثیرگذار باشد.
 

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.