به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا اسکندری ظهر دوشنبه در نشست خبری به مناسبت گرامیداشت هفته تأمین اجتماعی اظهار کرد: ۵۸ درصد جمعیت استان زنجان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دارند و این رقم در کشور ۵۳ درصد بوده که پیشتازی زنجان به دلیل وجود ظرفیت تولید در بخشهای صنعت، کشاورزی معدن و خدمات است.
وی تعداد بازنشستگان را ۵ هزار و ۸۰۰ نفر برشمرد و گفت: در ماه بالغ بر ۱,۱۰۰ میلیارد تومان پرداخت مستمری بازنشستگان در استان است.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان زنجان با اشاره به اینکه ماهانه ۲ هزار ۳۰۰ مقرری بیمه بیکاری با مبلغ ۴۴ میلیارد تومان پرداخت میشود، عنوان کرد: تعهدات کوتاه مدت اعم از استراحت پزشکی، مرخصی زایمان و سایر موارد نیز به طور متوسط ۱۲ میلیارد تومان ماهانه در سال ۱۴۰۴ برآورد شده است.
وی با بیان اینکه در مجموع یک هزار و ۱۴۷ میلیارد تومان تعهدات به ذی نفعان است، ادامه داد: باید بیش از ۱,۲۰۰ میلیارد تومان حق بیمههای وصولی داشته باشیم ولی با توجه به رقم پرداختیها با مشکل تأمین نقدینگی در پرداختها مواجه هستیم اما با تدابیر اندیشیده شده تأخیری در پرداختها نداریم.
اسکندری خاطرنشان کرد: معمولاً اواخر ماه وصول حق بیمه داریم که شرایط جنگ تحمیلی این صولیها را به تأخیر انداخت و با این وجود در بحث پایداری خدمات، خللی در سامانه و پرداخت مستمریها نداشتیم.
وی با اشاره به اینکه ۷۲۵ میلیارد تومان مطالبات انباشته شده داریم، ابراز کرد: از این رقم، ۲۶۴ میلیارد تومان غیرقطعی و در حال پیگیری و ۴۶۱ میلیارد تومان قطعی است و تسهیلگری بیمهای و قسطبندی پیشبینی تا وقفهای در ادامه کار جامعه کارگری نیفتد.
مدیرکل تأمین اجتماعی استان زنجان با بیان اینکه در کل کشور ۲۲ درصد از مستمریبگیران را بازنشستگان پیش از موعود و سخت و زیانآور تشکیل میدهند، گفت: در سالهای گذشته برخی بیمهها با عناوین شغلی غیرمرتبط رد شده که ۱۸۱ فقره در سال ۴۰۲ برای رسیدگی به اصلاح عنوان شغلی داشتیم که در سال ۴۰۳ به هزار و ۵۹۰ فقره رسید و ۸۷۰ درصد افزایش یافت.
وی یادآور شد: در بخش ساماندهی مشاغل سخت و زیانآور بر لزوم اصلاحات ساختاری و همکاری بین وزارتخانهها تأکید شده است و هدف این است که کارفرمایان به بهبود شرایط محیطهای کاری و کاهش آلایندگیها ملزم شوند و نیروی کار با سابقه و مهارتدار خود را حفظ کنند.
اسکندری از طرحهای ۲۰ گانه تحولآفرین و توسعهای سازمان تأمین اجتماعی خبر داد و افزود: طرح ساماندهی بیمه کسب و کارهای نوین و طرح تحول دیجیتال و هوشمندسازی خدمات بیمهای از جمله این موارد است که با توجه به توسعه اقتصاد دیجیتال نیاز به ساختار ویژهای برای شناسایی افراد دارد.
وی طرح پزشک خانواده، نظام ارجاع و حفاظت مالی بیمه شدگان، طرح اصلاح ساختار مدیریت درمان، طرح بیمه متمرکز و یکپارچهسازی شعب، طرح تسهیل خدمات بیمه فضای کسب و کار، تدوین ضابطه شناسایی طرح استعدادیابی و جذب نخبگان از دیگر موارد این طرح تحول دانست.